Kako se danas osećate?

Meni uglavnom bude oko 5 hiljada s tim negašenjem, e sad ćemo videti sa ovim poskupljenjima.

Obzirom da mi klima nije inverterka, očekujem račun za struju za jul minimum 10 hiljada. 💀 Pakao.
Nije ni moja, ali ne mogu da trpim ovu vrućinu. Ova ni ne uspeva da spusti ispod 27 stepeni ali bolje i to nego preko 30. Prilično je i stara, možda joj ima i dve decenije. Vreme da kupim novu invertersku, ako ne ove, onda dogodine. Struja za jun mi bila oko 5.700 (391 kW), klima je radila ali ne kao sada, tako da biće i meni tolilo možda. Inače neka uobičajena potrošnja bez klime mi je oko 350 kW, nekad ispod, pa onaj fiksni deo bude manji, nekad malo iznad.

Krenuh sa posla, napolje kad se izađe iz klimatizovanog prostora, zapljusne toplota kao da si u šporetu. Duva neki topli vetar doduše.

Neizdrživo je stvarno, odavno ne pamtim ovoliko dugačak toplotni talas. Ja trošim ukupno oko 300 kw mesečno gore dole, tako da mi račun bude oko 3.500, što mi je ok, ali sada, na pola meseca, već imam utrošeno preko 150 kw, samo u višoj tarifi. 💀 Ostaje da pokušam da uključujem klimu noću, kada je struja jeftinija, ali ne znam da li bi uopšte to imalo efekta. Isto za sledeću sezonu planiram da ugradim invertersku klimu, jer ako se ovako nastavi i ubuduće, crno nam se piše.

Mi godinama ne pustamo klimu na leto pa se ustedi nesto, sad je pokvarena svakako, naravno da sam ziveo u glavnom gradu pustali bi.

Meni je zanimljivo kako su kod nas i u ostalim nizijskim predelima najveći skokovi temperatura, veći nego na jugu i na celom Mediteranu. Izgleda da je najgora kombinacija živeti u nižim kopnenim predelima do kojih dolaze afrički anticikloni i gde je vlažnost vazduha velika.

1721209105436.webp

Mene vrućina ubi jako, klimu ne gasim. Zaspim oko 7,8 ujutru jer ne mogu da zaspim celu noć, onda ustanem, radim i tako sve u krug. Sve mi je dosadno, ništa me ne animira.. Jako mi je žao što na novom poslu nemam godišnji do zime jer bih putovao trenutno kao lud. Ako uspem nešto krajem jula da uguram na 3,4 dana to mi je vrhunac.

Danas i juce imam reality check i bas se napeto osecam, imam neki osecaj da se jedna zivotna epoha zavrsava i da krece nova

Bukvalno leto postaje najgore godišnje doba... Ne znaš da li je gore kada je 40° ili kada krene nevreme i grmljavina

Bože hvala ti na klima uređajima. Kod mene je inverter 12 i non stop radi, i zimi i leti. I apsolutno nije veliki potrošač

Napokon kraj paklenim vrućinama. Bilo bi lepo da je ovo bio poslednji talas ovog leta, ali teško. 💀

Danas sam mamuran 😩 zašto imam potrebu da se podsećam s vremena na vreme da mrzim alkohol zaista ne znam

Mene su nikada više izujedali komaraci, kao boginje da imam. U gradu ih nema uopšte, a čim se zađe u prirodu tu je najezda komaraca.

Došao u Vrnjačku Banju posle 20 godina sigurno, odmah me policija pretresla i to dva puta, osećam se tenzično.

'Ajde neka ovo bude poslednji toplotni talas ove godine, stvarno smorilo više.

2-3kg od čega je većina voda i manji deo masti.

Osećam se da ne živim u realnosti kao takvoj (jer me unesrećuje) nego da sam stvorio sopstvenu verziju života u svojoj glavi i tako funkcionišem. Takoreći živim u Bebilendu.

Back