Kako se danas osećate?

S obzirom na to kakvo je vreme ovde, nadam se da ce da me posluzi u Grckoj jer idem 15og dole u Leptokariju.

Osećam se prestrašeno. Jutros mi je oko 6 stigla kritična notifikacija na telefon oko ekstremnog rizika za poplave u delu Češke gde živim. Kiša počela da pada prekjuče i neće stati do ponedeljka. 10 stepeni je napolju. Sad se čujem sa dragim i on mi savetovao da pobegnem za Prag kod njega jer živim na prizemlju, i da sklonim sve što mogu sa poda u stanu. Baš me naplašio, ja ne mogu da verujem da treba zaista da se spremam za to da mi se dom poplavi. Gospode bože.

Osećam se prestrašeno. Jutros mi je oko 6 stigla kritična notifikacija na telefon oko ekstremnog rizika za poplave u delu Češke gde živim. Kiša počela da pada prekjuče i neće stati do ponedeljka. 10 stepeni je napolju. Sad se čujem sa dragim i on mi savetovao da pobegnem za Prag kod njega jer živim na prizemlju, i da sklonim sve što mogu sa poda u stanu. Baš me naplašio, ja ne mogu da verujem da treba zaista da se spremam za to da mi se dom poplavi. Gospode bože.

Drži se :(. Ja sam trenutno u Slovačkoj i ovde kiša od juče pada nenormalno.

Gledaj pozitivno, veruj da ti se neće ništa poplaviti a da si dobio priliku da provedeš vreme sa momkom u Pragu.

Ma neka se poplavi, nije moj stan niti nameštaj :D Ali gde ću posle da živim dok se ne sanira? 😭 Svakako bih išao u Prag ovaj vikend, idem gotovo svaki. Ali pitanje je da li će ići prevoz uopšte.

Prestrašno mi je ovo, mi ovoga u Vojvodini oko DTD kanala nikad nismo imali 😭

Negde sam pročitala da depresiju karakteriše previše gledanja u prošlost, a anksioznost u budućnost. Naravno, banalizovano, ali ima dosta istine. Ma koliko bilo teško probaj biti u ovom trenutku, a ako se ne daj Bože desi da se poplavi, sve će se rešiti i naći ćeš novo prebivalište i sve ostalo. Pogledaj u prošlost i razmisli da li si ikad imao situaciju u kojoj je bilo biti ili ne biti ali se rešila i bilo je sve dobro. Ako nisi veruj mi da ja jesam. I da bude najtužnije, izgleda da se u čoveku dešvaju najveće prekretnice i progresi upravo tad - kad nešto izgleda nerešivo a reši se, kada si najhrabriji, kada ne znaš kako, ali veruješ i reši se.

Hvala na savetima Arahnidkinjo! <3

Nisam preterano anksiozan, samo se nikada nisam našao u sličnoj situaciji pa sam malo smućen. Preživljavao sam i gore probleme (sa zdravljem) tako da nije ovo nešto što me tera da se bojim za egzistenciju, ali je svakako opterećenje koje mi nije trebalo pored ostalih koje imam.

Brno uspešno napušteno! I Prag se sprema za prelivanje reke ali nije kritično kao na jugu zemlje. Još samo da stignem čitav. Haos je po gradu, sirene ne prestaju da se čuju. Dva busa su mi bila otkazana. Vozovi kao idu ali češke železnice savetuju putnicama da odlože svoja putovanja. Stvarno se nadam da mi voda neće ući u kuću 🙏

smoreno jer mi se simpatija nesto ohladila ali mi je i lepo na letovanju u Grckoj pa kao pomesano se osecam

ne bih sad o svojim jadima, pokusavam da o tome ne mislim... prob je sto je to na daljinu pa se lako ljudi udalje... trudim se da budem prisutan u sadasnjem trenutku a lepo je na Lefkadi bas... preporuke ko nije bio

Nek se vrati toplo vreme, ovo je stravicno sta se odjednom pocelo desavati i kako se brzo promenilo, sada trebamo ziveti u depresiji i kisi 8 meseci.

Tuzno je kad su mi najlepse uspomene iz detinjstva vezane za neke kriticne situacije u kojima sam se ili krila od poplave ili neimala struje par dana pa kao igramo karte i jamb pod svecom da evo ne znam osecam grizu savesti kad se setim toga jer podsvesno romantizujem nesto sto je lose

Sinoć sam na DoxTV gledao dokumentarac "20 dana u Marijupolju". Stravično je šta se tamo dešavalo, zaista stravično. Plus mi je to otvorilo neke stare rane iz prošlosti na taj nedretni ratni period. Preporučujem svima da pogledaju

Back