Koncerti

Ja htio da idem ali odustao jer sam išao na Koldplej u Beč 7 dana kasnije pa kao, prioriteti, ali hoću sledeće godine u Rim da idem taman oko njegovog koncerta tako da možda odem tad 👍

Je l' moguće da niko sa foruma nije bio na Širana?
Ja сам имао бесплатну карту и позив да идем од рођаке, коју је испалила дугарица. Она није успела да прода ту карту, а мени се не иде на извођаче од којих знам 5 песама. Већ сам тако био на Бијонсе у Београду, пре 11 година и концерт ми је био никакав, исто сам знао 5-6 песама.

Da li će efinity ikad započeti prodaju u onoliko sati u koliko je najavljena...

Setili nas se Rammstein, Sheeran, 30 Seconds To Mars i Akon koji ne može da napuni pola Arene, ostali nas ispreskakali kao da smo šugavi. Kako nismo siva rupa? 😟

Setili nas se Rammstein, Sheeran, 30 Seconds To Mars i Akon koji ne može da napuni pola Arene, ostali nas ispreskakali kao da smo šugavi. Kako nismo siva rupa? 😟
Zato što su generalno ulaznice za koncerte velikih zvijezda prilično skupe i ne isplati se ljudima bukirati stadione i arene ako neće biti ispunjeno. Gledam npr. za Imagine Dragons po stadionima u Evropi, 60 evra najniža cijena a ima mnogo sektora, a teško da bi napunili jedan od ova dva glavna stadiona u BG.

Za Coldplay da ne pričam, platio sam 128 evra kartu u Beču a bile su možda 2 opcije jeftinije (rasprodate). Tako da, nema šanse da bi napunili dvorane i stadione ti izvođači, moraju baš ogromne zvijezde da budu ovde kod nas.

Ovo je sad i dobro, nadam se nekim dobrim imenima i dogodine.

A Akon... srećna 2007, bukvalno. Ali hvala mu

Cene karata za strane koncerte su prilagođene standardu i nisu iste u svim zemljama gde najpopularniji izvođači nastupaju. Pišem iz ličnog iskustva.
A sve je vezano za rejting zemlje u globalnom smislu i da li neko da zeleno svetlo ili ne. Vratite se unazad kada je više svetskih zvezda održalo koncerte u Srbiji u jednom određenom periodu. Mislila sam da je napokon došlo do otvaranja zemlje za mnoga gostovanja, ali nije bilo tako. Naravno, i ukus publike se vremenom menjao, ekonomski uslovi, mnogo toga utiče na organizacije koncerata i gostovanja zvezda. 😎

ID i Coldplay bi lagano rasprodali bilo koji prostor kod nas. Ali pretpostavljam da nema potrebe eksperimentisati sa Srbijom jer kao što kaže Mala, mnogo faktora utiče na to gde će neko nastupati.

Nisu uvek cene u skladu sa standardom. Evo recimo za Tarju Turunen i Marka Hietalu u Beogradu su karte od 50 evra za najlošija mesta, do 100, dok su u Atini ispod 40, u Poljskoj oko 45, Skoplju 30, Bugarskoj takođe manje, čak su i u Minhenu kao kod nas ove za lošija mesta. A oni još i nisu u rangu najvećih svetskih zvezda.

Očigledno su cenjeniji kod nas nego u navedenim državama, pa su postigli bolju cenu. I to je bitan faktor.

А да видите тек цене концерата руских певача који су наступали у Београду задњих годину дана. Хтео ја да идем на Валерија Меладзеа, кад оно карта 150 евра....кад се шокнуо нисам. Па Земфира напунила Ташмајдан, партер коштао 6900, није да бих њу слушао. Моргенштерн исто најјефтинија карта 50 евра. Ова маћа певачица Дора која ће сад у новембру да пева у Београду најјефтинија, од 32-35 евра. Буквално у задњу годину дана, пола мојих извођача које слушам или сам слао на ФСЦ су били у Београду. Само сам ишао на Пелагејин бесплатан концерт прошле године. Ево нисам ни знао да руски глумац Данила Козловски пева, ево има неки његов шоу у МТС дворани у новембру најјефтинија карта 50 евради.
И опет ће Меладзе певати у новембру.

Ruski izvođači svakako ne dolaze zbog domaće publike.

Kad će Call Me Karizma u Srbiju, obilazi je ko kiša oko Kragujevca :cry: a bio u Budimpešti jedno 3 puta u zadnjih par godina. Bar neki podrum da mu daju xD

Back