Kupovina

Išao sam danas do Taša i kupio teglu bagremovog meda od pčelara Stepanovića sa Homolja. Veća tegla bagremovog se uglavnom prodavala za 1300 dinara, livadskog 1100, za ostalo nisam pitao. Uzeh i medenjake od nekih izlagača sa Stare planine.

Tas.webp

Jao ljuuudi kakvu sam ja perverzijicu kupio danas 🥹
Drugar mi poslao sliku parfema i rekao da je predobar i da misli da ce mi se dopasti. Otisao u DM, nije imao tester da se proba, ali sam verovao drugaru na rec jer je covek od ukusa i kupio sam. Kad sam dosao kuci i probao, raspametio sam se! Jako napaljiv i senzualan miris, dodje mi samog sebe da po*ebem 😂

20231006_201118.jpg

Na snizenju je i u DM-u kosta oko 2.700 dinara, dok u Liliju kosta 3.500.

Kao i naša odeća, Scotch & Soda Men toaletna voda ima svoj karakter i detalje. Sa svežim gornjim notama bergamota, kardamoma i zmajevog voća, toplim notama pasulja tonke, mošusa i vanile, i notama geranijuma, kašmir drveta, muškatnog oraščića i vetivera u srcu, ova toaletna voda za muškarce je okrepljujući, ali jednostavan miris.

Ništa nisam razumeo, ali želim.

Izvinjavam se, ali to nije parfem, to je toaletna voda.. :)
Po notama mi deluje dobro za moj ukus btw, jer obično volim note vanile i kašmira...

Scotch & Soda su poznatiji po odeći, ali imaju i neke mirise kao što ih imaju npr. i Zara i H&M, možda nešto prisutniji na tržištu van njihovih prodavnica.
Neki mirisi se proizvode samo u jednoj varijanti, dok nekih poput Versace Erosa ima i u EDT, EDP i parfemskoj verziji.

Slikovit prikaz koncetracija mirisa

Parfemi.webp

Izvinjavam se, ali to nije parfem, to je toaletna voda.. :)
Po notama mi deluje dobro za moj ukus btw, jer obično volim note vanile i kašmira...
Samo sam cekao da me neko ispravi. Nekako sam navise ocekivao da ce to biti Milos.
Jako me smara da kucam toliki naziv i lakse mi je da sve pisem i zovem parfem, a svakako je zakacena i slika pa se vidi lepo sta je. :)

Joooj kad bi i parfemi toliko koštali, to bi bilo top.. 😭😭😭

Samo sam cekao da me neko ispravi. Nekako sam navise ocekivao da ce to biti Milos.
Jako me smara da kucam toliki naziv i lakse mi je da sve pisem i zovem parfem, a svakako je zakacena i slika pa se vidi lepo sta je. :)
Sledeći put u kupovinu s ovim grafičkim prikazom procenata, da znaš šta je parfem, a šta je o freš!

Prave parfemske verzije za muškarce su ređe kod nas (doduše, sigurno je sada nešto bolja situacija/izbor nego ranije). Čak ni svaka EdT nema svoj EdP par. Uvek je bolje kupiti neku varijantu sa više parfemskog ulja, ali postoje i toaletne vode koje su mi bile više postojane u odnosu na neke parfeme. Bitno je i koje su note u mixu. I naravno uvek treba probati na čistoj koži bez losiona i drugih mirisa i sačekati neko vreme i ne trljati mesto.

Sada po drogerijama ima baš dosta pristupačnih EdT verzija (od EdP sam viđao samo neki crni Benetton) a neke od njih su mirisom odlične kopije znatno skupljih brendova koji često naduvaju cene.

• Like
Reactions: Mrm
Ja sam poručio ovo sestri da mi donese iz Londona, nota teniske trave, obžavam ga..

https://imaginaryauthors.com/products/the-soft-lawn

Ceo taj brend je super.. Doneo sam iz Britanije ceo set testera, sa svim parfemima, ali su mi doslovno razgrabili testere naravno. Ostala su samo dva.. 😭😂

Ako imaš tester ok, ali ja bez probe ništa ne kupujem, pa čak ni one koje redovnije koristim zato što ume da se promeni mesto proizvodnje, ili ih tako uvoze, ne znam. A i po manjim mestima je ograničen izbor, uglavnom su opcije drogerije i poneka manja parfimerija koja često ume da bude bezobrazno skupa, a pouzdano znam da nabavljaju odakle i beogradski Jasmin pa onda iz inata neću da im platim.

• Sad
Reactions: Mrm
Nekako sam navise ocekivao da ce to biti Milos.
I ja češće kažem parfem u tom kontekstu, nego posebno toaletna voda, parfemska voda i parfem, a ako se upustim s nekim u diskusiju o tome, onda se može spomenuti koja je varijanta. Većina ovih koje imam su upravo EDT, ta varijanta za muškarce je svakako i najprisutnija na tržištu, a neki ni nemaju EDP ili Parfume verzije. Svakako i EDT mogu biti veoma dobri, pa i postojani, što zavisi i od onog ko ga nosi, nemaju svi ljudi istu kožu. Takođe, i cena ide od par stotina dinara, a ima ih i za par desetina hiljada, ali svakako je uvek parfemska verzija najskuplja, pa onda EDP pa najpovoljniji EDT kada postoji više verzija istog mirisa, s tim da se ponekad desi da na sniženju bude baš EDP ili parfemska verzija, pa da cena onda bude niža ili približno EDT, pa onda valja uzeti baš nju. Naravno, ni cena nije uvek merilo da li će nam se nešto svideti ili ne, neko ne voli miris kože recimo (mislim na miris kožne jakne, cipela itd), ili miris duvana, neko nešto drugo, citruse manje-više uglavnom vole ljudi, ali uvek ima izuzetaka. Čak se i razlikuje kako miris doživljavaju oni koji ga nose i oni koji ga onjuše.​

Jedino Eau de Šaner treba izbegavati, one fejk bočice vrište zdravstveni rizik. :rolleyes:

Ma mislim na šanere, švercere, preprodavce ukradene robe, zaplenjene...ne znam da li je i danas aktuelno da se neko upeca na to da prodaju originalni parfem, ali svojevremeno su svi imali nekog ''proverenog šanera'' koji ima ''originalne'' parfeme/robu lol A viđao sam bočice bojene flomasterima 😅

Ima nekoliko koji dolaze u ministarstvo, i sa parfemima i sa garderobom... 🤭🤭

Back