Leksikoni

GI8OXK-WYAAWU8Z

Uvek sam za pare... :(

Vidim da nije mesec i po dana bilo novih leksikona pa u tu čast, objedinjujem sve dosadašnje leksikone i postavljam ubrzo nove. Ko nije već uradio, može ih uraditi sada.
Evo ovde imaš spisak dosadašnjih leksikona, pa popunjavaj do mile volje. Skoro sve sam ja smislio, ima jedan Pokijev i jedan od Zelenog + imaš na poslednjoj strani za društvene mreže leksikon.

Da li ste za to da vratim leksikone? Ide letnja sezona na forumu, pa da malo bude zabave, dok ne krenu Leovi projekti. Imate u jednom postu sve dosadašnje, pa ko želi neka popunjava 💓 Nedostaje mi malo da bacim kreativu.

(Post in thread 'Leksikoni' https://forum.evropesma.org/threads/leksikoni.264/post-210758) - svi dosadašnji +

LEKSIKON 17 - SOCIALS

1. Koja vam je omiljena društvena mreža i zbog čega?
2. Koliko vremena dnevno provodite na društvenim mrežama u proseku?
3. Izdvojite top 5 kada su u pitanju društvene mreže.
4. Proverite u telefonu na kojoj društvenoj mreži najviše provodite vremena u toku dana.
5. Koja je po vama precenjena a koja potcenjena društvena mreža?
6. Koju društvenu mrežu ne podnosite i zbog čega?
7. Najlepše i najgore iskustvo sa društvenih mreža? (Može i više primera)
8. Na kojoj društvenoj mreži ste prvi put napravili nalog?
9. Izaberite neku društvenu mrežu koju biste sada obrisali, ali ne želite zbog slika, kontakata i slično. (drugi razlozi)
10. Da li ste se nekada lažno predstavljali na mrežama?
11. Navedite neke stvari koje biste izmenili u vezi društvenih mreža, da imate moć.
12. Da li biste uveli starosnu granicu kada su u pitanju društvene mreže? (14,16,18 godina)
13. Da možete koju mrežu biste izbrisali da ne postoji?
14. Kakvu društvenu mrežu biste vi napravili a da do sada tako nešto ne postoji?
15. Preporučite neku društvenu mrežu koja je po vama odlična, a malo ljudi zna za nju.
16. Koliko trenutno imate naloga kada su u pitanju društvene mreže?

Pozdrav ljudi, long time no see. Hajde da se razmrdamo malo sa novim leksikonom. ❤️ Leksikon broj 18 - 18 novih pitanja. Strpljivo čekam vaše odgovore.

LEKSIKON 18 - DATING LEKSIKON

1. Sa koliko godina ste prvi put otišli na dejt?
2. Koji dejt vam je ostao u najlepšem sećanju?
3. Koji dejt vam je ostao u najgorem sećanju?
4. U kojoj godini života ste najviše dejtovali?
5. Najlepše mesto na kojem ste imali dejt?
6. Čudno mesto na kojem ste imali dejt?
7. Na koliko dejtova ste do sada otišli? (okvirno)
8. Da li dejtujete trenutno?
9. Da li ste imali uspešne veze posle prvog ili više dejtova?
10. Izaberite savršeno mesto za dejt.
11. Preporučite neko mesto idealno za dejt.
12. Koga biste dejtovali sa foruma?
13. Ispričajte neku anegdotu ili neprijatnost sa dejta.
14. Koga biste dejtovali od poznatih ličnosti?
15. Navedite razliku između dejtovanja u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim. (Ko ima takvo iskustvo)
16. Da li koristite aplikacije za upoznavanje, i ako da, koje? (Ili ste više za upoznavanje putem Instagrama, Facebooka i drugih društvenih mreža?)
17. Da li ste posle dejta sa nekim postali dobri prijatelji i nastavili da negujete to prijateljstvo?
18. Da li ste nekada dejtovali nekoga sa foruma? Vreme je da sada priznate 😈

- Poprilično kasno, sa 18 godina.
- Bilo ih je više, ali trenutno mi najlepša sećanja budi prvi dejt sa trenutnim partnerom. Iako je bio "jednostavan" i opušten dejt u baru gde smo ispijali koktele, to veče mi je ostalo u lepom sećanju jer smo osetili obostrane iskrice, nenormalno smo se smejali, uživali uz dobru muziku, a nakon toga smo šetali, držali se za ruke...
- Bio je jedan dejt gde je druga strana bila opsednuta zadrugom i rijalitijima generalno, kako bi bilo savršeno da uđe u rijaliti, kako treba da napumpa usne, bio sam udavljen pričom. Toliko sam jedva čekao da pobegnem da sam najboljem drugu poslao poruku da me pozove i smisli razlog zašto "hitno moram da krenem kući."
- U 28.
- Imam dosta lepih mesta u sećanju: piknik u prirodi, jedan lep italijanski restoran, kafić sa društvenim igrama, romantična noć na plaži...
- Mislim da nije bilo nekih čudnih mesta ili možda ne mogu trenutno da se setim jer sam potisnuo ta sećanja 😂
- Oko 50-60 otprilike.
- Trenutno sam u vezi 💞
- Naravno.

- Ovo i prethodno pitanje su mi za zajednički odgovor. Bioskop na otvorenom.
- Ne razmišljam o tome, ali ima par kvalitetnih, a i privlačnih forumaša.
- Pored odgovora na treće pitanje, omiljena situacija mi je bila kada me je druga strana čekala prekoputa ulice i čim su nam se pogledi susteli, ta druga strana je samo pobegla 😂
Moju omiljenu MicyP, ranije Džordžija...
15. Navedite razliku između dejtovanja u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim. (Ko ima takvo iskustvo)
- Još uvek nemam takvo iskustvo, ali primećujem koliko sam sazreo u odnosu na rane dvadesete.
16. Da li koristite aplikacije za upoznavanje, i ako da, koje? (Ili ste više za upoznavanje putem Instagrama, Facebooka i drugih društvenih mreža?)
- Ne koristim s obzirom da sam u vezi, zaljubljen kao tetreb.
17. Da li ste posle dejta sa nekim postali dobri prijatelji i nastavili da negujete to prijateljstvo?
- Desilo se pošto nije bilo hemije u emotivnom smislu, ali smo ostali dobri drugari.
18. Da li ste nekada dejtovali nekoga sa foruma? Vreme je da sada priznate
- Jesam (bio u vezi), sa starog foruma i svi znaju za to.

1. Sa koliko godina ste prvi put otišli na dejt? - U srednjoj školi kad sam bio strejt, maloletan sam bio ja mislim.
2. Koji dejt vam je ostao u najlepšem sećanju? - Ovaj poslednji na kom sam bio i upecao soma.
3. Koji dejt vam je ostao u najgorem sećanju? - Ju, ima ih. Recimo da navedem iz svežijeg sećanja lik koji me zove u ilegalni kafić i onda me proziva pred svojim prijateljima i nameće neku kontrolu kroz komentare koliko ja pića pijem. Onda sam popio još jedno naručeno piće na eks, naglas rekao "ovo ti nije trebalo" i poslao konobaru poljubac i zahvalio mu se na gostoprimstvu. E da i još jednog što je kasnio sat vremena, sačekao sam ga dok nije došao onda sam rekao ja idem, račun ti je kod konobara.
4. U kojoj godini života ste najviše dejtovali? - od 23-30, mislim da mi je dejting bio hobi.
5. Najlepše mesto na kojem ste imali dejt? - E jedan dejt me vodio u obilazak Sremskih Karlovaca, to mi recimo bilo top.
6. Čudno mesto na kojem ste imali dejt? - Bio sam u kockarnici i napuštenoj kući.
7. Na koliko dejtova ste do sada otišli? (okvirno) - Ne zna im se broj, mislim da mogu da napišem autoetnografiju.
8. Da li dejtujete trenutno? - Ne, sad smo udati.
9. Da li ste imali uspešne veze posle prvog ili više dejtova? - Ova veza se uspostavila posle drugog dejta i odmah sutradan se desio treći da potvrdimo.
10. Izaberite savršeno mesto za dejt. - Pozorište i opera.
11. Preporučite neko mesto idealno za dejt. - Odaberite nešto nesvakidašnje, to ostavlja utisak u odnosu na proverene varijante.
12. Koga biste dejtovali sa foruma? - Sada nikog.
13. Ispričajte neku anegdotu ili neprijatnost sa dejta. - Lik je došao da mu odradim psihoterapiju, da on isproba par stvari telesno da bi utvrdio da li jeste ili nije. Onda ja kao učiteljica života Jean iz SexEd pokazujem i pomažem čoveku da spozna svoj put. Bilo je teško procesuirati, ali sam se držao profesionalno i taj dejt sam shvatio kao poziv za pomoći nesnađenom biću.
14. Koga biste dejtovali od poznatih ličnosti? - Bobana Rajovića od starijih, od mlađih Alcaraz.
15. Navedite razliku između dejtovanja u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim. (Ko ima takvo iskustvo) - U dvadesetim godinama je svako zanimljiv, jako si željan pažnje i validacije i onda tako lutaš i pokušavaš, al ide jako trnovito. U tridesetim ne trpiš neke stvari kao pre i onda samo ti je dovoljno iskustva nakupljeno da ti je ok da se smiriš i živiš Konstakta - Mekano. Četrdesete ne znam, tu se nadam da mi neće trebati dejt.
16. Da li koristite aplikacije za upoznavanje, i ako da, koje? (Ili ste više za upoznavanje putem Instagrama, Facebooka i drugih društvenih mreža?) - Koristio sam sve, čak sam našao i neku fetišarsku aplikaciju Feeld, to preporučujem znatiželjnima da istraže.
17. Da li ste posle dejta sa nekim postali dobri prijatelji i nastavili da negujete to prijateljstvo? - Ne.
18. Da li ste nekada dejtovali nekoga sa foruma? Vreme je da sada priznate 😈 - Nisam, al imao sam poluseks.

- Sa 15 godina i 8 meseci.
- Jedne januarske noci, dok je sneg padao, a mi bili jako zaljubljeni. Drzali smo se 2 sata za ruke i hodali bez rukavica i pre nego sto smo se poljubili.
- Svi na koje sam izlazila dok sam bolovala zbog prethodnog.
- Tad kad sam najvise i patila, tad sam imala 23.
- Nisam imala neka specijalna mesta: pubovi, kej, tvrdjava i slicno.
- Hmm, nisam imala cudna.
- Cekaj da izbrojim... 9.
- Ne
- Da
- Ja iskreno ne volim dan za dejtovanje, niti slatka mesta poput poslasticarnica jer mi treba da popijem a volim i da pricam a i da budem nasamo sa osobom, tako da - klosarska klupica ili zidic sa lepim pogledom ili okruzenjem, cipsom i pivom jbg.
-Nemam, klosar sam.
- Hehe.
- U srednjoj skoli kad sam izasla na dejt morala sam da rovim po kanti za smece jer sam uz zvaku u kantu ubacila pare koje mi je prethodno mama dala da kad se budem vracala kupim joj nesto za kucu. Odrobijala bi me da sam izgubila te pare. A momak je bio uzasnut.
- Can Yaman
-Nemam iskustvo ali u sustini sam ista za ovih 10+ godina otkad sam pocela da dejtujem.
- Nisam nikad imala aplikacije za upoznavanje jer mi prosto nisu trebale, nailazila bih na kontakte prirodnim putem ili posredstvom drustvenih mreza.
- Ne.
- Ne.

Jaooo prezanimljivi odgovori 😍 Hoću još, P.S. Moram da isprobam taj Feeld, zanima me xD @Bebi Prvi put čujem

Sa 14

Oni koji su se zaršili drugim dejtom. Uglavnom neka lagana šetnjica i priča

Jednom sam catfishovan preko slike izašao sa devojkom koja nije bila ni nalik onome kakve su joj bile slike pa sam kupovao vreme ne bi li našao izgovor da idem kući. Bilo je izuzetno neprijatno, takoreći krindž

19-20

Mesto je lepo ako dejt prođe dobro, pa makar bila Kaluđerica

Parkić između zgrada na Banjici

Između 10 i 12 ako računam pojedinačne osobe

Jako slabo

Definiši uspešnost xD Bilo je po par meseci, najduže pola godine. Ako se to računa onda da.

Klupe na Kališu sa pogledom na Savu i Dunav uz neko pićence. Neformalno

Odgovor iz desetog pitanja

Trenutno verovatno nikoga

Odgovor iz trećeg pitanja

Ivana Zečević

Da, tinder i bumble. Do pre dve godine

Ne

18. Da li ste nekada dejtovali nekoga sa foruma? Vreme je da sada priznate
Šta misliš xD

Last edited:

Mislim da sam imao 15 ili 16 godina. Ne mogu tačno da se setim da li se dejt dogodio pre ili posle juna kada mi je bio rođendan.

Prvi dejt sa mojom ženom. Najbolji dejt i najlepše sećanje :D

Taj kad sam imao 15 ili 16 godina. Teške traume sam imao posle.

Najiskrenije nisam mnogo dejtovao jednostavno nisam bio u tom fazonu ali recimo kad sam imao 20.

Restoran Savoca u Novom Sadu.

Jedan pub onako skriven malo negde na Dorćolu. Sad da me pitate kako se zove pub ili gde se nalazi tačno ne bih mogao da vam kažem :D.

Otprilike 6. Nisam puno dejtova u životu imao.

Ne. Oženjen sam.

Jesam. Evo u srećnom sam braku :D.

Savoca restoran u Novom Sadu. Barem meni savršeno mesto.

Odgovor pod brojem 10 :D.

Ne bih dejtovao sa nekim sa foruma.

Sa oko 16 godina sam prvi put imao iskustvo francuskog poljubca i to tako što mi je devojka zavalila jezik odjednom. To mi je bilo užasno neprijatno :D.

Jedna prijatna anegdota: Kada sam bio na prvom dejtu sa svojom ženom išli smo na više mesta i sad trebao sam je otpratiti na autobusku stanicu i imala je vremena pre nego što bi trebala da ode na autobus pa smo seli u mek pored autobuske. Kupili smo da jedemo i sad da sednemo ona se okrene i kaže mi: Jakove izvini ja moram da idem da piškim - Ja odgovorim: Mogao sam da živim bez te informacije ali slobodno idi do wca.

E sad ona se tu nasmešila i posle mi je rekla da je to bio test da bi videla moju reakciju i kaže da je tu shvatila da sam ja njen i da je srećna što je samnom.

Imam i interesantnu priču tj anegdotu sa naše veridbe tj kako sam je verio i kako sam sve to isplanirao unapred ali ne bih da dužim ovde sa odgovorom :D.

Ema Watson, Zendeja itd. Sigurno ih ima više koje su mi bile simpatične ali eto njih dve da navedem.

Ne koristim. Uvek sam ih izbegavao u širokom luku jer sam čuo svakakva iskustva onako baš loša. Catfishing i mnoge druge stvari. Tako da nisam nikada hteo da se izlažem tome.

Nažalost ne. Kažem nažalost jer generalno nisam protiv toga da ostaneš dobar prijatelj čak i ako dejt nije bio uspešan ili veza nije bila uspešna.

Nisam nikad.

Kako ste nevaljali pa niko da navede osobu sa foruma koju bi dejtovao nego ja treba da lupam glavu xD

Ja kad sam došao na forum i nije bilo devojaka moje godište pa da sam uopšte mogao razmišljati o tome. Zapravo bila je samo jedna devojka koja je bila slično godište mom - Any. Ali nju nikada nisam upoznao uživo. :D

A nekako sam imao to pravilo da ne dejtujem s nekim koga sam upoznao onlajn jer jednom kad sam to probao nije se dobro završilo :D

Back