Leksikoni

1. Sa koliko godina ste prvi put otišli na dejt?
Ja se najiskrenije ne sećam svog prvog dejta, mislim da je to toliko random bilo da sam potisnuo sećanja na njega. Neka bude 16 😂

2. Koji dejt vam je ostao u najlepšem sećanju?
Poslednji koji se desio, ušao sam u auto i prvo što sam rekao je " Srećan ti svetski dan borbe protiv HIV-a " i evo sad će godinu dana kako me trpi 🥰

3. Koji dejt vam je ostao u najgorem sećanju?
Nisam imao puno nelagodnih situacija na dejtovima osim jedne kada se pojavio lik koji je preko slika izgledao kao Apolon, a uživo je doslovno grob grobova.

4. U kojoj godini života ste najviše dejtovali?
Paaa neka bude u 22.

5. Najlepše mesto na kojem ste imali dejt?
Definitivno je to bilo na moru uz plažu dok nas neki ljudi nisu izbacili jer smo upali na neku privatnu...

6. Čudno mesto na kojem ste imali dejt?
Iz ove sad perspektive to bi bilo u hondiku zgrade, ali mi je tad to jako bilo slatko.

7. Na koliko dejtova ste do sada otišli? (okvirno)
Fazon 20

8. Da li dejtujete trenutno?
Ne jer mi ne daje žena 😂

9. Da li ste imali uspešne veze posle prvog ili više dejtova?
Ne razumem najjasnije pitanje? Jel se misli da li ulazim u vezu posle prvog ili posle vise dejtova ili da li su mi uspešnije veze koje se dese na prvu ili posle više puta? Help

10. Izaberite savršeno mesto za dejt.
Zavisi od druge strane dosta, ako je neki fenseraj onda normalno plus logično Franš, a ako je neki fin onda može gde god on odluči 😂

11. Preporučite neko mesto idealno za dejt.
Stvarno pojma nemam, možda ću zvučati kliše, ali Kališ je uvek dobra opcija ako ne znaš gde...

12. Koga biste dejtovali sa foruma?
Khmmmm 😉😁

IMG_4664.webp

13. Ispričajte neku anegdotu ili neprijatnost sa dejta.
Pa evo jedne anegdote ali nije ništa specijalno. Otišli smo u pozorište i tu je radio jedan lik kome sam se ja očigledno dopao i kako smo prolazili pored njega da sednemo na svoje mesto on je rekao drugarici " e ovo je mljac " što je i dečko sa kojim sam bio na dejtu čuo i onda je tu bilo malo povuci potegni, ali sve se dobro završilo xD

14. Koga biste dejtovali od poznatih ličnosti?
Onog bivšeg dečka Sanje Vučić, Riki Martina iz mlađih dana i JLo

15. Navedite razliku između dejtovanja u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim. (Ko ima takvo iskustvo)
Ovo nije fer...

16. Da li koristite aplikacije za upoznavanje, i ako da, koje? (Ili ste više za upoznavanje putem Instagrama, Facebooka i drugih društvenih mreža?)
Da! I uglavnom su moje duge veze počinjale mečovanjem na tinderu. Naravno bilo je tu i dejtova zakazanih preko instagrama, mnogo više nego preko tindera.

17. Da li ste posle dejta sa nekim postali dobri prijatelji i nastavili da negujete to prijateljstvo?
Samo sa dva lika i to sa jednim je trajalo godinu dana i onda smo izgubili kontakt jer on ne živi u Srbiji pa kontam da je možda to negde i prirodno jer se ne viđamo, a sa drugim još brojim godine 😄

18. Da li ste nekada dejtovali nekoga sa foruma? Vreme je da sada priznate
Hahahhahahahah Bebi to ne želi da prizna da je bio dejt, ali u mojoj glavi jeste, tako da sry not sry but it is what it is ❤️

Sa 19. Late bloomer.

Nije bio bio zvaničan dejt, ali žurka na kojoj sam se prvi put poljubio sa trenutnim dečkom. Bilo je magično sve dok nisam krenuo da povraćam od alkohola 😂 Onda mi je držao glavu dok sam se opraštao od života na kolenima pored wc šolje i džentlmenski odveo do njegovog stana gde mi je dao čokoladno mleko i ušuškao u krevet a onda me ujutru probudio sa doručkom 😭 (nije bio stranac, družili smo se već u tom trenutku).

Sa “diskretnim” i pravoslavnim “košarkašem” i pseudofilozofom koji je bio paranoičan i imao maniju gonjenja da će neko provaliti da smo na dejtu. Ceo dejt mi je pričao o Bibliji i tome kako je homoseksualnost pogrešna i kako on sebe ne smatra zapravo homoseksualcem, jer ne vodi “takav način života”, ali da prosto povremeno dejtuje sa muškarcima jer je “jače od njega”.

U periodu između 19. i 21. Ne ponovilo se.

Na plaži ispod litice u Portugalu uz zalazak Sunca.

Nije bilo čudno mesto, ali smo išli na izložbu u muzeju nakon što smo duvali i bile su neke vrlo bizarne i mračne slike pa se sećam da sam se užasno istripovao 😂

Ne znam, ali ne na mnogo. Nisam nikad voleo da idem na dejtove.

Ne dejtujem, u vezi sam.

Zapravo nisam nikad išao na zvanične dejtove sa momcima sa kojima sam bio u vezi. Upoznavao sam ih spontano i razvijao odnos sa njima iz prijateljstva.

Bilo koji neupadljiv i tih kafić ili restoran u kojem ne svira muzika.

See #10

Nikog jer sam u vezi, ali svakako ni ne poznajem uživo nikog od trenutnih članova foruma, niti znam kako ko izgleda.

Možda je mali TMI, ali mi se desilo da prilikom jedne popodnevne razmene strasti sa jednim dečkom koji mi je prethodno rekao da je njegova ultra konzervativna majka na poslu, ta ista majka uleti u sobu sa sve kesama iz nabavke i uhvati nas u činu. Neću nikad zaboraviti njen zgranuti izraz lica u tom trenutku 💀 Pobegla je brzinom svetlosti i vrištala “Joj, joj, joj” po hodniku i u panici ispustila nekoliko prehrambenih proizvoda iz pomenutih kesa, od kojih mi je ostala u sećanju pomorandža koja se kotrljala po podu.

Nikog. Poznate ličnosti i ljudi sa javnim zanimanjima su mi vrlo odbojni u partnerskom smislu.

16. Da li koristite aplikacije za upoznavanje, i ako da, koje? (Ili ste više za upoznavanje putem Instagrama, Facebooka i drugih društvenih mreža?)
Ne koristim ih niti sam ih koristio kada sam bio singl. Imao sam Grindr jedno vreme kada sam bio mladunče i kada sam se tek izlegao iz gej jajeta, ali me je užasavao način komunikacije na toj aplikaciji, nekako mi je bio vrlo degradirajuć i razarajuć po duh.

17. Da li ste posle dejta sa nekim postali dobri prijatelji i nastavili da negujete to prijateljstvo?
Da.

18. Da li ste nekada dejtovali nekoga sa foruma? Vreme je da sada priznate
Spavao sam (više puta) sa jednim bivšim članom foruma 😂

LEKSIKON 18 - DATING LEKSIKON

Sa 16.

Pa neka to bude veza od 4 meseca koja je bila stvarno lepa, samo se ja nisam pronašao u toj priči.

Bilo ih je dva. Prvi gde sam išao na dejt sa dečkom sa kojim se već znam pa je imao neprimerene komentare i bio veoma neprijatan. Drugi je bio kada je počeo seks na dejtu i lik je rekao da ne može i da misli da nije gej. Jako mi je bilo neprijatno.

Imam svega 15 - ak dejtova za 10 godina, lol.

Nije bilo.

Nije bilo.

Oko 15 - ak za 10 godina što je ništa.

Ne.

Pa sada, ako je uspeh 4 meseca veze onda ok.

Bioskop, društvene igre ili zajedničko putovanje negde.

Ne znam što sam duplirao pitanje.

Seks dejt - @Miki , ovako Paučicu da je muško. Mada ona i ja svakako možemo na dejt. @Paučica ❤️ Dodo mi deluje kao zanimljiva i svestrana osoba i samim tim jer krije identitet bio bi mi izazov da ga dejtujem. @dodo 😂

Ispričao sam veċ da je seks prestao na pola i to mi je definitivno najneprijatnije iskustvo, pritom je sve pre toga bilo u redu. Mislio sam da je u meni problem meðutim on je imao ozbiljan problem da prizna sam sebi da je gej haha.

Ima ih nekoliko samo ne mogu da se setim sada.

15. Navedite razliku između dejtovanja u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim. (Ko ima takvo iskustvo)

Još sam u dvadesetim ali dejting lajf svakako kod mene nije sijao. Više je bilo neuspešno ali ja sam dosta i pauzirao od dejtovanja. Možda mi kasnije dvadesete donesu sreću.

Nisam ih imao godinu dana i razmišljam da li da ih vratim. Što se tiče dejtova sa Instagrama i slično nemam ništa protiv. Bolje bi bilo da je uživo svakako.

Jesam. Doduše nisu potrajala ali trajala su neko vreme.

18. Da li ste nekada dejtovali nekoga sa foruma? Vreme je da sada priznate 😈

Nisam nikada. Upoznao sam Stoleta ali u prijateljskom smislu.

Pozdrav! Ja sam nov ovde, nadam se da vam ne smeta da se uključim i ja u ovu temu

Vi idete na dejtove xD ? Nikada nisam bio na dejtu, barem ne na pravom, romantičnom dejtu, ali jesam izašao sa prijateljima nasamo, muškim ili ženskim, i šaljivo smo nazvali naš izlazak "dejtom" jer smo bili sami

Ovo su dva ista pitanja? Meni lično bi idealno mesto bilo klub igara jer obožavam društvene igre i tamo se uvek osećam svoj. Ako bih tražio nekoga za vezu, voleo bih da i ta osoba voli igre koliko i ja. Sad, znam da to nije idealno za svakoga već samo za mene, ali to je i suštini moj odgovor, idealno mesto je ono u kojoj se vama sviđa da provodite vreme i u kojoj bi ste voleli da neko provodi vreme s vama.

Nikog. I da se desi da mi se neko sponatno svidi na ovom forumu, ne bih dejtovao jer me generalno ne zanima da ulazim u veze

Lol, ako ulazimo u sferu celebrity crush-eva, Ava Max onda (ali pravi odgovor, opet, niko zapravo)

Nemam ličnog iskustva, ali od onoga što sam naučio od meni dragih prijatelja, nakon tridesetih (a i bogami krajem dvadesetih), ljudi postaju svesniji onoga što žele i nemaju ni više vremena, ni volje za igre kao u ranim dvadesetim godinama. U neku ruku se može reći da tad ljudi postaju "oštriji" u svom odabiru i odbaciju osobe kojima bi u prošlosti da li šansu, što može biti ili dobro ili loše u zavisnosti kako gledaš. Dobro je što rano prekidaju nešto što znaju da neće da funkcioniše, ali može biti i loše što ljudima ne daju šansu već prerano odustanu. Ovo sve mogu da razumem doduše, jer posle toliko nesupelih veza, a možda čak i brakova, teško je ljudima da se opet upuste u romansu kad ih je do sada vodila do bola i patnje, treba im neka sigurnost do koje nije lako doći. Ovo je barem moje opažanje kao treće lice. Koliko sam u pravu u svemu što sam upravo napisao, stvarno nisam siguran. Za ovo pitanje sam na umu imao ljude koji još nisu našli uspešnu vezu

Jok, ali imam dosta online prijatelja koje sam upoznao preko igrica, a i neke čak uživo.

Na ova pitanja ne mogu da odgovorim iz očiglednog razloga

1) Koju stvar ljudi percipiraju kao nešto gadno, ali vama nije gadno da to radite?
čačkanje guzova (ali preko pantalona isključivo)

2) Iskustva sa fecesom?
struganje sa oboda wc šolje

3) Ispričajte kada ste bili najkaljaviji?
kada sam se rvao u blatu sa drugarom posle škole u osnovnoj

4) Čega se zapravo gadite?
organski smrad iz usta

5) Da li ste nekoga nekada gadili nečim za stolom?
tihim ubicama

6) Koliko vam je potrebno gadurskih priča da biste gadno peglirali?
nemoguće

7) Da li biste masirali gadnu staru smežuranu kožu?
pa ne bih iskreno

8) Da li biste gledali mrtvu osobu koja se raspada?
pa ne bih iskreno

9) Omiljeni smrad?
prdež

10) Koji forumaš vam liči na najveću gaduru?
ja

Nisam neki fan leksikona, ali ovaj mi je zanimljiv. :D

Uh, mislim sa 17, ali počeo sam aktivnije da dejtujem tek sa 21 jer sam ubeđivao sebe da sam aseksualan pre toga.

Prvi dejt sa trenutnim dečkom u restoranu, toliko nas odradila hemija da nismo pipnuli hranu.

Bilo je više dosadnih gde nije bilo hemije, ali mi je bilo glupo da samo ustanem i odem. 😭 Nažalost, ne pada mi nijedan konkretno na pamet sada.

24

Verovatno plaža u Španiji.

TC Promenada definitivno najbizarnije mesto za dejt.

Mnogo.

Ne.

Da, sve tri veze koje imam iza sebe su započele nakon uspešnog prvog dejta. :)

Neko tiho mesto da možemo da čujemo jedan drugog lol

Ne mogu. :D

Forumaši nisu moj ukus uglavnom, ali možda bih voleo da odem na dejt sa MilanomB. :D

Pa definitivno je najneprijatnije kad se lik pojavi i nema veze sa fotografijom. Jednom je došao lik sa 50kg više na fotki, znači škk?!

Ne gledam poznate ličnosti na taj način.

U ranim 20-ima nisam ni sam znao šta želim, to se promenilo do kraja hahah

Tinder je jedina aplikacija u koju mogu da se zakunem u Srbiji.

Ne nešto preterano dobri, ali ima nekih ljudi sa kojima se pratim na Insta i imamo neke interakcije.

Ne, nikad. :D

jer sam ubeđivao sebe da sam aseksualan pre toga.
Ovo mi je interesantno, jer sam i ja imao period u kojem sam sebe u to isto ubeđivao, tj. žarko voleo da jesam. Mali deo mene bi to i dalje voleo da je tako, ali sad sam više u fazonu da me baš briga.
Ovde imaš ostale pa možda ti bolje legnu. Skupio sam sve prethodne da ti bude lakše. Nisu svi moji, jedan je od Bebija drugi od Pokija. Naravno i ostali možete da popunjavate propušteno 😂
Zahvaljujem! Videću da ležerno odgovorim na leksikone koji mi deluju interesantno. Taman i da me malo upoznate preko njih, koga god zanima

LEKSIKON 1 - HRANA

1. Koja je vaša tzv. guilty pleasure hrana, ultra nezdrava a obožavate?

Hmm, da li se grickalice poput čipseva i doritosa važe kao ultra nezdravim hranama? Ako da onda to, ali ne bih rekao da se generalno hranim nezdravo. Moji problem je više što ne jedem dovoljno. Postoji razlog zbog čega sam pre 3 godine imao 39 kila...dobro je što sam se sad popravio

2. Omiljena hrana iz detinjstva?

Kao mali obožavao sam da jedem pire krompir uz viršle ili kobasice. I dan-danas obožavam pire, ali pošto sam sad vegetarijanac, viršle sam zamenio sa "vege" viršlama 😂

3. Čudne kombinacije hrane koje volite?

Ljudi me gledaju u čudu kad vide da pijem jogurt dok jedem pasulj ili grašak...

4. Neka vrsta hrane koju ne volite ali većina voli?

Mislim da takve hrane nema.

5. Omiljena hrana za sva vremena, ono daj mi pa nek' crknem bilo kada , bilo gde?

Pogledati odgovor pod pitanje broj 2

6. Šta najbolje umete da spremate?
Iskreno ne umem da kuvam. Umem samo jaja sebi da spremim, bilo kuvana ili pržena, što nije neka velika nauka.

LEKSIKON 6 - SERIJE

1. Koja vam je omiljena serija svih vremena?

Ako važimo animirane serije (u šta ubrajam i anime) ima ih dosta koje zaslužuju top mesto. Neka bude da je Naruto jer taj anime ostavio veliki utisak na mene kao mali

2. Top 10 najboljih serija koje ste odgledali?

Ovu listu ne pišem u nekom posebnom redosledu već kako se setim

1. Naruto - Veoma bogat svet sa mnogo zanimljivih likova. Puno je interesantnih momenata koji teraju na razmišljanje, momente koje ponekad tražim na netu da bih ih opet pogledao.
2. Avatar the Last Airbender - Fenomanlno napisan svet, avantura koja traje 3 sezone i serija koja je znala kad treba da se završi
3. Violet Evergarden - Svako epizoda je srceparajuća, svaka poučna. Violet je takođe veoma intersantno napisan lik.
4. Teasing Master Takagi-san (Karakai no jouzu Takagi-san) - Presladak mi je anime i simpatični su mi glavni likovi. Mogao bih da je gledam sto puta a da mi ne dosadi
5. Mushishi - Jednostavno prelep anime, i veoma zanimljiv svet. Poezija u obliku animacije
6. M.D House - skoro krenuo da je bindžujem i bližim se završetku. House mi je jako interesantan lik, a i interesantna su mi etička pitanja koja skoro svaka epizoda postavlja
7. Wednseday - ovo zapravo tek sad gledam ali sam se već zaljubio seriju. Fenomalna je (doduše imam par primedbi ali to je možda zato što je serija više namenjena tinejdžerima)
8. Arcane - Ova animarana serija je predobra. Ne moraš biti upoznat sa pričom LoL-a da bi mogao da je gledaš. Gledao sam je sa drugaricom koja nije imala pojma išta o priči LoL-a pa joj se mnogo svidela serija. PS: Jinx <3
9. Cyberpunk: Edgerunners - Nisam igrao igricu još, ali bih itekako voleo, naročito nakon što sam gledao ovu seriju. Oduševio sam se kad sam je prvi put odgledao. Kraj me ostavio toliko zatečenim da mi duša zaplače i dan-danas kad čujem ovu pesmu
10. The Queens Gambit - Ko bi rekao da serija o šahu može biti ovoliko zanimljiva...neko vreme sam se zanimao za šah upravo zbog ove serije, i čak napokon pobedio brata u par navrata, brata koji se šahom bavi od malena.

Ima još toliko serija o kojima bih mogao da pričam, ali ne mogu baš o svakoj da dam reč. Gledao sam serije poput The Office, Star Trek: Next Generation, Star Wars: The Clone Wars, Sherlock, Stranger Things, Friends, How I Met Your Mother, dosta nepoznatih francuskih serija na netfliksu jer taj jezik učim od svoje 18. godine ako ne i malo ranije, mnogo anime serija...stvarno dosta toga, i nisam baš sve završio ili gledao u celini, ali dovoljno da kažem da sam "gledao".

3. Koliko serija ste okvirno pogledali do ovog trenutka?

Pa, mislim da je iz mog odgovora na 2. pitanje veoma jasno da sam mnogo serija gledao

4. Serija koja vas je razočarala, i serija koja vas je oduševila?

Razočarala - Game of Thrones. Želim da zaboravim na postojanje ove serije. I dan-danas još nisam pogledao poslednju epizodu kao bunt za onaj krš od poslednje sezone
Oduševila - Uh, pa ima ih dosta, mislim da sam neke već i naveo pod pitanjem broj 2

5. Serija koja je potcenjena a zaslužuje više pažnje?

Fleabag možda. Čini mi se da nije toliko poznata koliko zaslužuje da bude. Baš mi se sviđa humor ove serije i način na koji je napisana. Priča na papiru možda ne deluje toliko zanimljivo, i čak je na početku zbunjujuće šta se zapravo dešava u seriji. Isprva deluje nekako smešno i neozbiljno, ali onda odjednom udari sa ozbiljnim temama. Ukratko, radi se o haotičnoj ženi koja je napravila greške u prošlosti, ima probleme sa porodicom, i sad pokušava da se sastavi. Seriju ne bih našao da mi jedna drugarica nije preporučila da gledamo zajedno i stvarno sam se oduševio (heh, ovo je možda moglo pod 4. pitanje). Jednom rečju, što sam rekao i drugarici tad kad smo gledali seriju prvi put, serija je veoma humana

6. Serija koja je precenjena i ne zaslužuje pažnju koju dobija?

Iskreno mi ništa ne pada napamet da je toliko "precenjeno". Možda postoje stvari koje su dosta poznate dok meni iskreno ne leže, ali to uopšte ne znači da je serija "precenjena". Morao bih da budem prilično pun sebe da smatram da je nešto precenjeno samo zato što se meni lično ne sviđa

7. Omiljeni žanr?

Sci-fi, fantazija, horor, misterija...uglavnom me takve serije privlače, ali sam prilično otvoren za različite žanrove, samo molim vas nemojte da je neka serija kojoj nema kraja...ne mogu više toliko vremena da posvetim jednoj seriji. Divno je čudo što sam uzeo M.D House da gledam skoro

8. Top 5 serija na listi želja za gledanje?

1. Da zapravo završim Stranger Things
2. Breaking Bad jer sam čuo lepe stvari o toj seriji
3. Young Sheldon (video sam neke scene na Youtubu i TikToku i iskreno mi deluje simpatično)
4. Tomb Raider: the Legend of Lara Croft (spazio sam na netfliksu i deluje mi interesantno jer baš volim Tomb Raider)
5. Monster (anime koji sam započeo davno ali nikako da ga završim...moraću u nekom trenutku)

9. Preporučite najbolji sajt za gledanje serija.

Pretpostavljam ilegalan? Obično gledam preko netfliksa ali ako tamo nema onda samo skinem piratski šta god me zanima, ili nađem neki sajt gde može besplatno da se gleda. Ne znam ih napamet, samo guglam kad mi treba. Ima ih brda pa nije teško naći

10. Vaša lična preporuka meni? (Po vašem mišljenju, šta mislite koja serija bi mi se najviše dopala a da je u žanru misterije, drame i trilera?) - moji omiljeni žanrovi.

Ne poznajem te pa mi je teško reći, ali aj da nešto lupim, si gledao Euforiju (Euphoria)?

LEKSIKON 15 - POKIJEV LEKSIKON

1) Kako bi ocenili svoj fizički izgled od 1 do 10?

7 od 10

2) Kako bi ocenili svoju ličnost od 1 do 10?

Kako bi se ličnost ocenjivala? Koliko sam dobar? šarmantan? pametan?

3) Kako vas društvo percipira u socijalnim situacijama? (pričalica, zajebant, glas razuma...)

Ćutalica, svi smatraju da ne pričam dovoljno i pokušavaju da me nateraju da pričam (što me ponekad užasno nervira jer imam osećaj kao da smatraju da nešto nije u redu s tobom ako ne pričaš...ja samo ne volim puno da pričam i često nemam šta da kažem pa eto ćutim, zar je to toliko teško prihvatiti? 😂). Van toga većina smatra da sam "nevinašce" od osobe i dosta me gotive

4) Kako vas familija percipira?

Smatraju da sam izuzetno pametna i dobra osoba, ali ne vole što ne pričam dovoljno

5) Da li smatrate da ste više ekstrovert ili introvert (mogu i detalji ako je u zavisnosti od situacije)

Introvertan sam sigurno, ali to ne znači da ne volim da se družim. Ako me drugari zovu u kafić ili negde da izblejimo, uvek ću doći da se vidimo (iako mesto izbora nije moje omiljeno). Ako su društvene igre u pitanju ili igrice, tad sam nadruštveniji lik ikada. Jednostavno volim da se igram, to je neko malo dete u meni

6) Koliko često stičete nove prijatelje?

Ne bih rekao nešto često? Ali umem da budem izuzetno prijatna osoba tako da mi ne pada teško da se sprijateljim s nekim, čak mi je u prošlosti rečeno da umem jako brzo da se ljudima "podvučem pod kožu"

7) Za koliko prijatelja možete reći da su vam najbolji prijatelji (definicija: tu su za vas kad zagusti)
Mnogi bi bili tu za mene kad zagusti, ne mogu ni prstima da ih izbrojim sve

LEKSIKON 8 - PUTOVANJA

1. Kada ste prvi put otputovali u drugu zemlju ili grad?
Kao beba moji su me poveli u Englesku, ali se ništa od toga ne sećam. Prvo putovanje u inostranstvo kojeg se zapravo sećam je u Italiju za ekskurziju u 4. godini srednje. Išao sam i pre Italije u Crnu Goru ali nisam siguran da li bih to važio, da ne pominjemo da kad sam prvi put bio u Crnoj Gori još smo bili Srbija i Crna Gora

2. Koliko zemalja ste ukupno posetili do sada? 🌍

Englesku (kao beba)
Crnu Goru
Grčku (i Makedoniju na putu do tamo)
Italiju (i Sloveniju na putu do tamo)
Hrvatsku
Holandiju

3. Zemlja ili grad u koji biste se ponovo vratili i suprotno?
Vratio bih se u Holandiju. Bio sam tamo ove godine prvi put da se uživo upoznam sa nekim onlajn društvom i bilo je predivno

5. Zemlja koja je popularno turističko mesto a vi je nikada ne biste posetili?
Amerika me stvarno ne zanima. Kao mali delovalo mi je primamljivo ali kako sam odrastao prestalo je da me zanima. Jedini razlog zbog čega bih možda otputovao tamo je da posetim onlajn prijatelja

7. Top 5 zemalja na vašoj listi želja (koje zemlje želite da posetite)
Francusku
Japan
UK
Irsku
Maleziju (imam onlajn drugaricu odatle koja me moli jednom da dođem da je posetim, ali ne znam koliko je to ostvarivo, definitivno ne u skorijoj budućnosti 😂)

9. Vaše najbolje i najgore putovanje?
Najbolje - Ove godine u Holandiju
Najgore - Nisam imao grozna putovanja tako da nijedno

10. Sa kojeg putovanja nosite najlepše uspomene?
...
iz Holandije, ali da ne grešim dušu dosta pamtim i porodična putovanja u Crnu Goru. Holandija mi je samo jako posebno iskustvo jer nije svaki dan se upoznajem sa prijateljima koje sam do tada samo poznavao preko interneta

11. Ispričajte neke anegdote sa putovanja koje su vredne pomena.
Kad sam sleteo u Holandiju, na aerodromu su me zadržali na proveri pasoša, čak me odveli u neku prostoriju da me ispitaju. Morao sam da zovem prijateljicu iz Holandije da im sve objasni da bi me pustili. Ispostavilo se da im je bilo sumnjivo što mladić iz Srbije dolazi sa praznim pasošem i samo sa rancem na leđima i još kad sam im rekao da dolazim da se upoznam sa onlajn prijateljima koje do sada nisam uživo video u životu....ne znam da li su se brinuli za tuđu bezbednost ili moju 😂 Moji drugari i dan-danas prave šale na moj račun kako sam toliko opasan da sam bio "uhapšen" čim sam sleteo u Holandiju

12. Najjeftinije i najskuplje putovanje na kojem ste bili? (možete preporučiti agenciju, avio kompaniju i savet kako jeftinije putovati)
Pa...opet, putovanje u Holandiju je bilo prilično skupo, doduše moji drugari su platili moj smeštaj tamo inače ne bih mogao da dođem.

Sad sam se setio neke scene iz osnovne škole kada je drugarica imala leksikon i pošto je imala najlepši rukopis htela je ona da upisuje svima dok mi njoj govorimo šta da upisuje. Vrlo je bila napeta da moramo za omiljenog pevača da upišemo Aca Lukas to je teror bio da je ona sama precrtavala i dodavala. 😂

LEKSIKON - NACIONALNI IZBORI
1. Koje nacionalne izbore pratite?
2. Koji nacionalni izbor najviše volite da gledate?
3. Koji nacionalni izbor vam izgleda najlošije organizovano?
4. Koja nepobednička pesma sa nacionalnog izbora mislite da bi mogla da cilja jako visoko na samoj Evroviziji? Ne mora lično da vam se sviđa.
5. Koji je (po vama) najlošiji pobednik nekog nacionalnog izbora u odnosu na celu konkurenciju?
6. Kako bi rangirali sledeće evrovizijske godine po jačini nacionalnih izbora: 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024
7. Koji vam je najbolji nacionalni izbor ikada (ime, država i godina izbora, navesti par istaknutih pesama).
8. Na pomen reči "krađa" u kontekstu nacionalnih izbora, koja pesma vam prva pada na pamet?
9. Da li preferirate nacionalne izbore od jedne noći (samo finale) ili izbori koji traju više dana / nedelja, poput PZE?

SRPSKA PODRUBRIKA
1. Koju pesmu sa Beovizije / PZE (od 2018. do danas) najviše volite da slušate?
2. Koja Beovizija / PZE (od 2018. do danas) smatrate da je najjača, a koja najslabija?
3. Ukoliko bi birali da neku srpsku pesmu na Evroviziji zamenite nekom pesmom sa nacionalnog izbora te godine koje dve pesme bi to bile?
4. Koji nastup na Beoviziji / PZE je digao pesmu na viši nivo, a koji je srozao? (za potrebe zanimljivosti pobednici izbora ne mogu biti odgovor)
5. Šta biste pre birali, nacionalni izbor sa više solidnih pesama ili ukidanje PZE i interni izbor jako poznatog imena u srpskoj javnosti?

KREATIVNA RUBRIKA: Na koji način bi promenili PZE kao takmičenje? Odgovor "ukinuo bih" je takođe legitiman uz obrazloženje.

LEKSIKON - NACIONALNI IZBORI
1. Koje nacionalne izbore pratite?
Sve 😭

2. Koji nacionalni izbor najviše volite da gledate?
MGP, Eesti i Una Clowne per San Marino.

3. Koji nacionalni izbor vam izgleda najlošije organizovano?
Irski Eurosong u onom studiju mučan za gledanje i komentari žirija ubijaju. I Etapa Nationala ofc, ali džumbus je deo njihovog šarma.

4. Koja nepobednička pesma sa nacionalnog izbora mislite da bi mogla da cilja jako visoko na samoj Evroviziji? Ne mora lično da vam se sviđa.
Tuta Gold, Gladiator, Theje, Paskana, Edmundo Inacio, Bess.

5. Koji je (po vama) najlošiji pobednik nekog nacionalnog izbora u odnosu na celu konkurenciju?
Blanka? 💀

6. Kako bi rangirali sledeće evrovizijske godine po jačini nacionalnih izbora: 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024
2023
2022
2024
2021, 2020

7. Koji vam je najbolji nacionalni izbor ikada (ime, država i godina izbora, navesti par istaknutih pesama).
Za "ikada" bih morala duže da razmišljam, ali od skorijih izbora:
Eesti Laul 2023 (Sissi, Bedwetters, Janek, kewin, m els)
MGP 2023 (Maria Celin, Jone, Tiril, Elsie Bay, Eline)

8. Na pomen reči "krađa" u kontekstu nacionalnih izbora, koja pesma vam prva pada na pamet?
Solo.

9. Da li preferirate nacionalne izbore od jedne noći (samo finale) ili izbori koji traju više dana / nedelja, poput PZE?
Za neke izbore ima smisla to što imaju polufinala, ali generalno samo finale. Kao UMK, idealno.

SRPSKA PODRUBRIKA
1. Koju pesmu sa Beovizije / PZE (od 2018. do danas) najviše volite da slušate?
Moj prvi ožiljak na duši, Bedem, Sudnji dan i obe Zorjine.

2. Koja Beovizija / PZE (od 2018. do danas) smatrate da je najjača, a koja najslabija?
2022. najjača, Beovizijske godine bilo ne ponovilo se.

3. Ukoliko bi birali da neku srpsku pesmu na Evroviziji zamenite nekom pesmom sa nacionalnog izbora te godine koje dve pesme bi to bile?
Hurricane 2020 za Teyu tj. Theu Devy.

4. Koji nastup na Beoviziji / PZE je digao pesmu na viši nivo, a koji je srozao? (za potrebe zanimljivosti pobednici izbora ne mogu biti odgovor)
Nastupi digli već dobre pesme: Novi plan, drugi san i Bedem.
Krš pesme koje je nastup dodatno srozao: Gnezdo orlovo i Origami.

5. Šta biste pre birali, nacionalni izbor sa više solidnih pesama ili ukidanje PZE i interni izbor jako poznatog imena u srpskoj javnosti?
Poznata imena mi ne znače ništa. Uvek bih izabrala PZE s podrumarama. Ako uleti neko veće ime da nas prodrma super, ako ne ništa. Na Evroviziji me ionako ne zanima da li je predstavnik Letonije popularan u Letoniji, zanima me samo pesma.

KREATIVNA RUBRIKA: Na koji način bi promenili PZE kao takmičenje? Odgovor "ukinuo bih" je takođe legitiman uz obrazloženje.
Smanjiti broj pesama i količinu brbljanja u green roomu. Znam ljude koji ne gledaju PZE isključivo jer kridž pauze traju čitavu večnost. I ne bi ih ubilo da dovedu neko relevantno ime za interval act i da se više potrude oko istih.

Back