lv Letonija 2025: Tautumeitas - Bur man laimi

Ne mislim da bi Ligo postigao neki uspeh na Evroviziji iskreno. Mislim da bi verovatno prošao u finale, ali bi u finalu bio tipa 22-25. kod žirija, jer je pesma čudna, nije radijska i nije čak ni preterano sjajna u sopstvenom žanru. O nastupu i izvođaču tek da ne pričam. Kod publike bi prošao bolje, ali opet ni tu nisam video neki potencijal. Jeste “evrovizijska” pesma, ali ništa što već nismo čuli dosta puta i mislim da ne bi mogla da bude konkurentna za neki ogroman televote. Neki scenario onog lika iz Moldavije 2023. znači neko 17-19. mesto.

Mada ove devojke možda ni ne prođu u finale tako da pitanje da li su napravili dobar izbor 💀

Ja uvek pozdravljam eksperimente na ESC, da svi idu na siguricu bila bi dosadna Evrovizija svake godine. Pa nek i ostanu u PF.
Pa da. Mislim ja volim da razmišljam o tim hipotetičkim scenarijima, ali teško je kalkulisati kad je u pitanju Evrovizija, jer dosta zavisi od konkurencije i kakav je vajb neke godine, jbg.

I Gate je zamalo ostao u pf, Conan Osiris, Blanca bi skoro sigurno da je Španija u pf, bože moj. Na kraju krajeva nije rezultat jedino što je bitno 🙏

Što se tiče Tautumeitas mislim da su trenutno 50-50 oće li proći ili ne, mada je meni ovo svetlosnu godinu bolje od "Pali sie" od Tulie (koje su bile prve ispod crte) i produkcijski i scenski.

Ja uvek pozdravljam eksperimente na ESC, da svi idu na siguricu bila bi dosadna Evrovizija svake godine. Pa nek i ostanu u PF.
Takođe. Sve je full simpatično, super osmišljeno i izvedeno.

Baca mi na Diznijevu Fantaziju

makeup fairy GIF

Isto, fin je izbor i svaka čast, meni je to i poenta Evrovizije da čujemo ovakav zvuk. Nisam sad oduševljen i neće mi biti među favoritima, sa druge strane mislim da bi mogli i ispasti, ali opet cijenim izbor, mnogo mi je draže ovako nego da biraju neke ludorije samo da bi bili zabavni po svaku cijenu

Bravo za žiri 🙏

bukvalno Luke Black - Princ situacija, a još je i on bio favorit sve vreme tako da je ovako mala razlika neočekivana. U proporcionalnom sistemu bi pukao isto kao ovde.
Pokice nemoj da se vraćamo na tvoj post na tvoje svr*avanje na Ludviga, tako da ovo je čisto kontriranje, i prozivanje svega što ja napišem. Baš te bole moji postovi, ne ostavljaju te ravnodušnim. Laskaš mi bebice.

Po mom mišljenju je sasvim ok što su rizikovali sa izborom, prošla godina im je dala prostor za to. Svakako, meni je ovo upitno za finale, prosto ne vidim prosečnog gledaoca ga glasa za repetitivnu pesmu bez neke konkretne melodijske linije. Naravno, nikad se ne zna, ali iz ove perspektive mi deluje da će biti na granici. Ludvig bi bio sigurniji finalista, ali najverovatnije ne bi ništa postigao u finalu. Lik je operisan od sceničnosti i to je vrlo bitan faktor u ESC kontekstu, tako da džaba, makar bio i Pavaroti.

Pa to sam zeleo da pitam, sta ima prednost? I sta je bolje, i sta se vise isplati na ESCu? Odlicna pesma sa slabim nastupom ili slabija pesma sa odlicnim nastupom?

Pa to sam zeleo da pitam, sta ima prednost? I sta je bolje, i sta se vise isplati na ESCu? Odlicna pesma sa slabim nastupom ili slabija pesma sa odlicnim nastupom?
Baš zavisi. Gustav je 2023. došao sa pesmom od 3 dinara, ali čovek je dao sve od sebe, napravio odličan nastup i servirao harizmu i profesionalnost i završio kao 7. Cherin je iste godine u Belgiji imala pesmu koja je realno mogla u top 10, ali je uživo bila raspad. Da je otišla na Evroviziju sa tom mnogo jačom pesmom, pitanje da li bi uopšte prošla u finale.

Slažem se sa tobom da je verovatno bolje otići sa prosto boljom pesmom, ali ne znači da će uvek biti bolji rezultat.

Baš zavisi. Gustav je 2023. došao sa pesmom od 3 dinara, ali čovek je dao sve od sebe, napravio odličan nastup i servirao harizmu i profesionalnost i završio kao 7. Cherin je iste godine u Belgiji imala pesmu koja je realno mogla u top 10, ali je uživo bila raspad. Da je otišla na Evroviziju sa tom mnogo jačom pesmom, pitanje da li bi uopšte prošla u finale.

Slažem se sa tobom da je verovatno bolje otići sa prosto boljom pesmom, ali ne znači da će uvek biti bolji rezultat.
Evo kako moze na jedan kulturan i dostojanstven nacin lepo da se odgovori, bez besa i mržnje dragi @Pokahontas

Fascinira me nastup koji je magičan i kao iz neke bajke, takođe harmonično/usklađeno vladanje scenom i milozvučni vokali ovih šumskih vila ali ja se pjesme uopšte više ne sjećam iako sam je preslušao više puta... Pohvale što konačno pjevaju na maternjem jeziku poslije xy godina, no sam entry mi je totalno risky te se plašim da će ostati nebitne, pogotovo ako polufinale bude jako. 😶

Kontam da je Ludvig bio bolja opcija i da bi se dao sabrati do Evrovizije, dok za ove djevojke mislim da su mršave šanse da se izvuku u televoting only semi-ju. Jbt, pa meni se Letonija kad malo bolje vratim film uglavnom sviđala ovih zadnjih godina, ovo mi je njihova najslabija pjesma od 2019. godine.

Back