lv Letonija 2025: Tautumeitas - Bur man laimi

Letonija se vraća svojim ispadanjima u polufinalima, i tako im i treba. Kad su iskulirali osobu koja je mogla da ih posalje u sam vrh posle Aminate.

Ligo mi je bio prvi favorit ali sumnjam da će ispasti sa ovim.

Ako nisu ispali sa Dons i Hollow neće ni sa ovim.

Ne znam stvarno da li će publici da klikne da glasa za ovo na ESC-u. Nekako je previše apstraktno i bez konkretne melodijske linije, plus je previše repetitivno. Estonija je slala nešto slično 2004 i ispušila, kao i Poljska 2019.

Aaaaaa, znači ipak je Ramtai bolje prošao od Lige unatoč pregledima i hajpu! Iskreno, ja lično nisam baš fan ovakvih pjesama, ali nastup je stvarno toliko dobar bio da je nefer reći da nije zasluženo. Ovo je vrlo solidan konkurent za TOP 10 u Bazelu.

Nego šta nego će ispasti, evropski fanovi će Letoniju iskulirati samo tako, jer su sabotirali njihovog favorita. Ova smorčina leti kući samo tako nakon drugog polufinala, još kad ih stave na 2. poziciju. Dons je za ove bečka filharmonija.

Ovo je…pesma koja postoji.

Nemam neko mišljenje iskreno, zaboravio sam čim sam je čuo. Nekako zvuči haotično i kao da sve pevaju različit tekst i u različito vreme. Osim toga, pesma nije melodična i instrumental je tanak.

Nije mi nužno loša/ očajna pesma, ali je potpuno nebitna i ne mogu da zamislim sebe da je pustim da slušam.

E zbog ovakvih situacija ne zelim da pratim nacionalna finala. Isto tako sa Svedskom 2016. godine, kada je pesma “Human” ispu*ila i otisla ona smorčina na ESC. Bas nepravda velika.

Više od svega sam hteo da pobedi Ludvig ali iskreno nastup je totalni promašaj i krindž bio, čak mi se više svideo polufinalni nego ovaj finalni sa onim besmislenim vencom na glavi 😕
Tako da - zasluženo je flopnuo.

Back