lt Litvanija 2025: Katarsis - Tavo akys

ove dve su poslednji finalisti, uz Liepu i Black Biceps koji su dobili wildcarde. Dakle 12 umesto 10 finalista.

Litvansko finale po meni vrlo jako. Katarsis ftw u svakom slučaju.

„Drobė" je... čudno... i dobro. Ne znam. Interesantno je. Volim, ali malo se plašim. Ipak, Kataris za pobedu.

Solidno finale na kraju, ali naravno, Tavo akys je stvarno bez konkurecije. Najbolja pjesma cijele ove ESC/NF sezone :love:

Zanimalo me kakav bi bio poredak finalista prema dobivenom broju glasova u polufinalima pa evo:
  1. Black Biceps - Visaip man reik / 2 868
  2. Katarsis - Tavo akys / 2 507
  3. Liepa - Ar mylėtum / 2 218
  4. Lion Ceccah - Drobė / 1993
  5. Sophie Ali - The Bluest Bell / 1 271
  6. Gøya - After storm / 1 220
  7. Anyanya - Running Out of Time / 1 058
  8. Noy - Just Take Me on a Date / 1 019
  9. Petunija - Į saldumą / 863
  10. Justė Baradulinaitė - Tired / 827
  11. Amoralu - Freedom / 820
  12. Gebrasy - Whole / 742

Jedini koji su u finale prošli kombinacijom 12+12 su Katarsis, Anyanya i Lion Ceccah.

Najviše mi se dopada Liepa i lepo što je prošla preko WC. Voleo bih da pobedi + po vajbu bi mi bila zamena za Birgo koju su išutirali na Islandu. Sviđa mi se i Gøya, iako mi je kod nje bolja studijska verzija nego nastup.

Sad mi je krivo što sam preslušao pjesme jer mi je ovo top, a vjerovatno neće pobijediti

Sada zapravo shvatam kako je i njihov sistem nakaradan. Liepa koja je prošla kao WC je imala 3x više glasova publike od Gebrasyja. Sreća pa je bila u top 2 po tvt da bi prošla dalje. Pretpostavljam da su neki imali sreće kada su im dodeljivali grupe, a pomalo je suludo da od devet pesama prođu samo dve.

Liepa ftw 😻

Sa ovim sistemom da se naknadno dodaju još dve wc sa najviše glasova u pf još i ok ispadne na kraju, ali generalno loš i nepotrebno dugački sistem. Anyanya slušamo već mesec dana, a Lion Ceccah čuli pre nedelju dana prvi put.

Poslušao Katarsis i Lion Ceccah pošto su se izdvojili kao favoriti. Lion Ceccah - Drobe mnogo interesantnija.

Uf, ni ovde ne znam ništa, a ne znam hoću li uspeti da ispratim.

Evo nas najzad i u Vilniusu, taman pred nastup Katarsisa :love:

Lion Ceccah - Drobe je kao interesantno i lik odlično pjeva, ali mi je previše svega i svačega, ni za što se pošteno ne možeš uhvatiti. čista konfuzija od pjesme, na silu neka originalnost i wooow she's so crazy mood. stvarno se nadam da neće to izabrati

I meni je čudna, na momente interesantna, ali definitivno previše eksperimentalna i messy. Kontam da bi ovako nešto prošlo kao Conan Osiris.

Back