lt Litvanija 2025: Katarsis - Tavo akys

Koncept koji ne mora da se menja. Samo da se preslika atmosfera sa nacionalnog izbora i mislim da bi trebalo bez problem u finale. Kao grandioznija verzija Sudden Lights/a, plus je litvaniska dijaspora jača od letonske. Što se tiče finala možda i najteža pesma za predvideti rezultat.

Zašto bi se plašio kad imaju jaku dijasporu iza sebe. Ona nebitna Run with the Lions, sa jednim od najpraznijih i najneinspirativnijih esc nastupa ikada, je bila u top 8 na televotingu u jednom izrazito jakom polufinalu.

Isto mislim da su sigurni.
Ali mi je drugo polufinale prilično otvoreno za sad, imam osjećaj da je 5 zemalja otprilike sigurno a svi ostali da se bore za preostalih 5 mjesta, neki sa više, neki sa malo manje šansi, ali da ih ipak imaju

Ja se od starta pribojavam za njih, jer ne znam kako će tvt odreagovati na ne tako tipičan ESC zvuk, ali mislim da će se njihova dijaspora ipak aktivirati u dovoljnoj meri.

Žao mi je što su reakcije na ovu pesmu dosta često mlake ili negativne. Ne pokušavam da namećem drugima svoje mišljenje i ukus, ali nekako mislim da se neki ljudi previše plaše suočavanja sa sopstvenim negativnim osećanjima.

Kad sam prvi put čuo ovu pesmu, bilo mi je vrlo neprijatno i osetio sam nelagodu u stomaku, ali nisam to shvatio kao nešto loše. Mislim da je dobro da umetnost izaziva reakcije. Štaviše, umetnost je verovatno i najbolji način da se negativne emocije ponovo prožive i procesuiraju. Psiholozi čak imaju i termin za tako nešto - katarza, što je ujedno i ime benda.

Mislim da je ova pesma odlična i navijam za njih da prođu u finale.

Isečak deluje jako lepo i moćno, ali meni pevač deluje jako antipatično i nadmeno.

Dobro izgleda, možda ću glasati za njih u pf. I dalje se pribojavam da bi mogli biti šokantni ispadak.

Isečak deluje jako lepo i moćno, ali meni pevač deluje jako antipatično i nadmeno.
Meni izgleda kao duha da gledam...

Odličan isječak sa probe, ne vjerujem da će ispasti ali stvarno svi obećavaju za sad da će imati dobre nastupe

Pesma nije moj fah, pa nisam ni oduševljen ni razočaran. Šta znam, rekao bih da nastup prati pesmu. Ali definitivno nije moja šoljica čaja.

U našem polufinalu su stvarno skoro svi uložili maksimum. Princ nema čemu da se nada ako bude imao standardnu RTS režiju.

Sve mi je perfektno ovde, pevač baš naglašava tu mistiku i hladnoću koje dominiraju pesmom.

Svi glasovi na Litvaniju u pf ili podeliti na više zemalja, pitanje je sad.

Back