Ljubav, navika, panika

Nisam od jutros ništa proždrnula, apetiti su ogromni!!!

Ja ne znam da li sam ja lud, ali koliko god se trudio da mislim da fizički izgled nije presudan, na kraju ipak jeste. Ovo je nevezano sad za ljude s kojima dejtujem, nego mi palo na pamet jutros kad sam ušao na Tinder posle mesec dana i počeo da svajpujem levo na 99% ljudi.

Dakle, nemam ja sad ne znam kakva očekivanja od izgleda momka, brada mi je u suštini najbitniji element i tu kompromisa nema.

Ali ono što mi je zanimljivo je da znaju da me ugase neke sitnice, koje se meni čine da su sitnice, a možda nisu. Npr. ako lik ima tanke usne ja ne mogu da zamislim da se ljubim s tim likom jer je meni to odbojno i volim što punije (prirodne) usne. Ima još takvih primera, ali neću da navodim da se ljudi ne bi vređali bez potrebe. 😂

Mislim, ja sam daleko od savršenog izgleda koji je u mainstream-u danas, niti se trudim da težim tome jer sam zadovoljan svojim izgledom, više bih poradio na nekim stvarima zbog sebe, to ne bi bilo ni vidljivo toliko na kraju. Ali stvarno na kraju dana fizički izgled je itekako bitan, s tim što ako je to jedino što osoba ima da ponudi, to je takođe za mene kraj.

Prvi kandidat je imao samo izgled, smorio sam se načisto. 😭

Tako da ne znam da li je i ovo iz edicije Kako biti single zauvek? , ali te neke sitnice stvarno znaju da mi budu deal-breakers, a ima ih JOŠ.

Jeste fizički izgled bitan, al u smislu da svako od nas ima određeni tip šta nam izaziva reakciju. To je dosta subjektivno i samo nama razumljivo. Uvek sam za to da svako od nas formira spram sebe, a ne zato što to određeni lepotni standardi nameću. Mnogi samo prihvate ono što se nudi kao kada nude proizvode u reklamama, jer je kao “popularno”.
Nisi površan ako stvari gledaš na taj način u startu jer pogotovo preko Tindera nam je to jedini sud koji donosimo, kao da gledamo katalog. A na kraju svakako karakter je taj što će nam dati povoda da se za istu osobu potrudimo.

Bukvalno, Tinder je pravi pravcati katalog, ali ujedno i jedina aplikacija za dating u koju mogu da se zakunem lol

Pa definitivno nikad nisam gledao šta je popularno, jer to što je popularno se meni ne sviđa. Ali 'ajde, bears i dad bod su ušli malo u mainstream, pre je to bilo odvratno ljudima, pa su preko noći svi postali zainteresovani za bears.

Petre, da li je moguce da imas ove dileme? Samo je pitanje sta ti trazis u tim kandidatima, sex ili potencijalnu ljubav. Da, za sex je potrebna instantna magnetna privlacnost, koliko ce trajati i kako ce se razvijati veza zavisi od niza desavanja i stvari.
Ljubav je slepa, ne vidis ni bradu ni usta, ni guzu, nista. Samo osecas da ti srce pulsira kada ga/ ju vidis. I to je to.
Bice to sve kako treba, verujem u tebe. 😘

Koliko god djelovalo kao floskula, ali zauvijek je točno + pretočno ono da izgled privuče, a karakter zadrži. Nema ništa monstruozno u tome da prvo gledamo nečiju fiziku, naprotiv, samo pokazuje da smo ljudi s kriterijima i da držimo do sebe samih.
Ja, doduše, nikad nisam imao neki određeni tip nit su mi te neke stvari tipa tanke usne, brada-ne brada, smeđe oči umjesto zelenih, visina i slično igrale neku ulogu, ali naprosto mora imati to nešto, ili mi je u globalu privlačan ili nije. Svakako mi je najdraže kad u nečijoj totalnoj nesavršenosti nađem nešto nemainstream lijepo i privlačno.

Meni je bitno pre svega da je IZNUTRA lep. Stoji i to, da ima lepu facu (moj fetis su naocare, sta cu) ali vrlo je bitno da osoba ne bude pokvarenjak.

Petre, da li je moguce da imas ove dileme? Samo je pitanje sta ti trazis u tim kandidatima, sex ili potencijalnu ljubav. Da, za sex je potrebna instantna magnetna privlacnost, koliko ce trajati i kako ce se razvijati veza zavisi od niza desavanja i stvari.
Ljubav je slepa, ne vidis ni bradu ni usta, ni guzu, nista. Samo osecas da ti srce pulsira kada ga/ ju vidis. I to je to.
Bice to sve kako treba, verujem u tebe. 😘
Nemam ovakve dileme kad je nešto instant u pitanju, niti razmišljam o tome ovako duboko lol

Uvek su mi nesavršenosti bile privlačne jer mi to odaje utisak da si čovek. A ne kad neko ima kompleks Boga i misli za sebe da je savršenstvo. Onda neka gleda sebe u ogledalo i neka masturbira na to što vidi.
Recimo mene ljudi sa riđom kosom nimalo ne privlače i ja tu ne mogu ništa, ne mogu sebi da nametnem ako hormonski ne reagujem na to. Al zato bliski istok, arabija, latino to me radi.
Još će ispasti da se ložim na ISIS. 😂

Prvi kandidat je Arapin, lik lep kao lutka, ali to je sve što je on. 😭

Prvi kandidat je Arapin, lik lep kao lutka, ali to je sve što je on. 😭
Obožavanje što ih nazivaš kandidatima! 😂 A bukvalno nekad kad se ide na dejt to je kao razgovor za posao, stalno se vrti neka prezentacija ličnosti.

Naravno da je izgled bitan, i nema ništa pogrešno u tome. To ne znači da tražiš neko božansko savršenstvo po svim parametrima, već nešto što odgovora tvojim afinitetima. Složio bih se sa Petrom oko usana, ni meni nije privlačno kada su to dve tanke, ravne linije, ali recimo mene daleko više od toga odbijaju niske osobe. Iako zaista ima prelepih ljudi koji su niski, ali to prosto nije za mene. Ne slažem se sa frazom da je lepota u oku posmatrača, ali da neke sitnice na osobi mogu da te privuku ili odbiju to stoji.

Kad već pominjete usne, mene su često pitali da li sam ih radio. 🤣
A preko toga sam shvatio da kad neko baš baca pogled na njih, taj nešto hoće. Kao kada ženama gledaju grudi. 😂

Ne slažem se sa frazom da je lepota u oku posmatrača, ali da neke sitnice na osobi mogu da te privuku ili odbiju to stoji.
Ja sam to napomenuo, zato sto u 90% dlucajeva kad god bih naleteo da zgodne lepotane, oni su uzdignuti do zla Boga. Narcisi koji ismevaju ruzne i debele.

Možda će zvučati bizarno, a možda je i skroz normalno, ali mene privlače momci koji izgledaju slično kao ja lol Naravno, bilo je izuzetaka, ali to je to uglavnom.

Bizarno je što sam se ja neko vreme ložio na tipove koji izgledaju kao Raspućin jer sam dosta čitao o misticizmu. 😂

Ne znam, meni su plejboj decki bili oni na koje sam se lozio, medjutim kad iz njihovog ponasanja izadje praziluk, onda mi je jasno da lepota nije glavni kljuc. Stoji fizicki izgled, ali ipak je unutrasnji izgled bitniji.

A gotovo uvek se nadju ovakve kombinacije: lep a pokvaren i ruzan a dobar u dusi. Ima naravno izuzetaka.

Mada kad bolje razmislim, ti nabildovani plejboj heterotipovi su i najveci kompleksasi.

Ali u poslednje vreme, dosta me privlace gej muskarci koji su i zgodni i dobri u dusi, ali neretko i ako imaju decka, ali nisam ja takva osoba da sam uzimam pa da glumim ljubavnika, daleko bilo, samo me to pali.

Back