Ljubav, navika, panika

U principu, to jeste apsolutno realan deal-breaker ako ti već sada znaš da nemaš nameru da ideš iz zemlje. Nema potrebe da trošiš svoje vreme. Bolje prekinuti na početku nego kada se već zagreješ za nekoga.

Žao mi je zbog tih okolnosti, pogotovo kada se desi da se sa osobom poklapaš na nekoliko nivoa. Iako mnogi pričaju da daljina ne treba da predstavlja problem - jeste problem. Treba ti osoba koja je fizički prisutna i dostupna.
Kako kažu jedan se otego drugi protego, ima još kolača kojih treba probati. 😊

Petar postavio lestvicu previsoko. Dok se osvestis i tebi ce "isteci vreme" ( tvoje reci). Mislim da si u krivu. Ali, ti donosis odluke za sebe. Srecno ti bilo! 😀
AKo je javno podelio svoje misljenje, onda mozemo i mi da uradimo isto.

Ne sporim. Svako ima pravo da postavi svoju lestvicu koliko visoko zeli. Ako ima vise za od protiv, treba da razmisli. Mada je zivot u inostranstvu stvarno veliki korak.

Meni se desilo početkom godine da upoznam stvarno savršenog tipa, lepo smo se poklopili po svakoj tački, ali on ovde samo studira i do kraja leta ide kući na Kipar... Nisam bio u fazonu da se zezamo i slično jer znam da bih se zagrejao mnogo za njega, i isto sam odlučio da se pozdravim sa njim, i isto je on to vrlo dramatično podneo lol

Možda jesam sebe uskratio za pola godine super odnosa sa nekim, ali ne mogu da se ne osećam kao da je to gubljenje vremena, jer jednostavno nemam interes više za prolazne stvari i to je to.

Što se daljine tiče, moj dragi i ja smo udaljeni nekih 250km, on u Pragu, ja u Brnu, ali nam zaista ne predstavlja nikakav problem. Niti se kuckamo 24/7, čak se ni ne čujemo telefon svaki dan lol a preko nedelje skoro nikad ne viđamo, a ja nikad normalnijeg i stabilnijeg tipa za partnera nisam imao. Jesam malo na početku imao osećaj da on nije zagrejan Koliko i ja, baš zbog toga što je komunikacija na niskom nivou, ali on je stariji lol naravno da nema naviku da visi na WhatsAppu po ceo dan.

Naravno, uvek ima dobrih izuzetaka gde je takav odnos vrlo ostvariv i funkcionalan.
Nekako iz sopstvenog iskustva nisam mogao da se upuštam u takve odnose jer sam znao ukoliko se ja vežem za tu osobu meni će biti opterećenje jer nemam tu privilegiju da budem pored te osobe.

Zagrejanost jedno za drugoga nije uvek u srazmeri. Vremenom moze da dodje i do obrnute situacije, da se onaj koji je bio manje zagrejan probudi i bude svestan koliko mu je dobro u vezi, dok se druga osoba malo primiri u svojim emocijama. Ali, sve dok traje zar medju partnerima, sve je ok. ❤

Smatram te veoma mudrim u tim delikatnim stvarima, da ti ne trebaju nikakvi dodatni saveti.
Mada, uvek prodje bolje onaj koji je manje zagrejan. Racionalniji je u vezi.

Petre, zar ti nisi trazio one night stand? Pa, to ti je to, dobio si i repete. 🤣
Počelo kao one night stand na kom smo provalili da pucamo od hemije i da smo materijal za nešto više.

Bebi je 100% u pravu kad kaže da je bitno da je osoba prisutna, ovaj lik je sve, a to ne uopšte.

Naravno da je za vezu najbitnija prisutnost i, ako je moguce, da provodite onoliko vremena zajedno koliko zelite i koliko vam mogucnosti dopustaju. I veze na daljinu opstaju, ali samo ako su partneri ozbiljni i racionalni.

Sad razmisljam kada sam ja shvatila da je neki moj tip savrsen. Svaki je imao nesto sto me privuklo ka njemu, da se ne lazemo, prvo fizicki izgled, kad ga vidim da se smrznem. Posle pri upoznavanju detalja iz njegovog zivota shvatite da li tu ima materijala za nesto vise. Ili vas nesto bas odbije. A nije kriv ni on ni ja. Jednostavno, minus na minus, stvori se rascep koji se tesko moze sanirati. I onda vam vec to izlazi na nos i naidje neko novi, atraktivniji, mozda i realno bolja prilika za vas i magije nestane. Cap! Kao da je nikad nije ni bilo. Ne kazem da tako treba, nego da se to desava i muskim i zenskim osobama. A u tom slucaju ne treba odugovlaciti sa takvom vezom u poluraspadu. Sto duze ostajete u toksicnoj vezi, to ce vam biti teze da raskinete i prekid ce biti vrlo stresan. Ali, kad bi se srcu moglo narediti...
A savrsen nije bio ni jedan, kao sto nisam ni ja. Kompromis je najbitniji u vezi. Pa, koliko traje. To se nikad ne zna.

Meni je sutra dan odluke izgleda šta se dešava dalje. Nešto mi intuicija govori da neće biti rezultata, a možda se i varam i opet samog sebe pokušavam da sabotiram.

Kao, rečeno mi je da generalno ne voli dopisivanja, a za osobu koja tako kaže za sebe mi se poprilično dopisujemo i šaljemo voice messege. Meni samo fali tog momenta da nešto jedva čekam i da me “radi” svaka poruka. Toga nema, sve je previše “normalno”.

Definitivno mislim da treba konačno da se desi neki fizički kontakt, jer ako se tu ne raspali strast ovim putem nikad neće. 😂

@Marko ako propadne sve vodiš me na liturgiju i preuzimam katoličanstvo kao veru želim da pevam Ave Maria u crkvenom zboru!

Back