Ljubav, navika, panika

Izgovor za biti kurva, a to Ljudi ne mogu biti verni mi je izjava sa dna kace.

Meni su putovanja, izlasci odvojeno sasvim u redu ali naravno uz obaveštenje partnera o tome. Ne podrazumeva se da svuda u svakoj situaciji moramo sve zajedno. Postoje situacije gde to nije obavezno ali naravno da ti je kada si u vezi partner bitnjji. Odlazak u bilo koji ekstrem mi je užas. Tipa, zaboraviš ljude koji su godinama tu uz tebe a sutra kada te taj neko ostavi dođeš da liješ krokodilske suze i to kod iste osobe koju si zapostavio/la. Devojke pogotovo, mnogo se prilagođavaju momcima, gube identitet, čak menjaju i stavove da bi im se dodvorile.

Pa otprilike tako, ima tu više faktora. Ako se npr. radno vreme partnera bitno mimoilazi, treba iskoristiti ono malo vremena i provoditi ga zajedno, a sa društvom u drugim slobodnim terminima. Ne nužno konstantno, ali pretežno da. Ne treba nikog bliskog zapostaviti ali se nekad moraju redukovati odnosi. Npr. ima prijatelja koji se viđaju tri puta nedeljno, i razumno bi bilo da nakon stupanja u vezu to bude npr. jednom u dve nedelje i slično, ionako većina ljudi komunicira telefonom i preko društvenih mreža na dnevnoj bazi. Isto to važi i u obrnutom smeru, ako se prijatelj zaljubi, trebalo bi razumeti da ti više neće biti dostupan baš 24h ako je to možda ranije bio. Ne znam kako čiji roditelji funkcionišu, ali kad se pogleda neki prosek u braku, supružnici uglavnom idu negde zajedno, ima izuzetaka ali uglavnom tako, pa čak i sa prijateljima nastoje da se zajednički druže u većoj meri. Ali ok je ako se partneri dogovore šta će i kako će. Moraju postojati neki prioriteti. Veza se ne bi trebalo značajno razlikovati od braka, posebno u slučaju lgbt zajednice ako ne postoje istopolne zajednice pa su u vezi možda i celog života, ali ta veza ne mora nužno biti labavija od braka samo zato što nedostaje neki papir. Sve u svemu, veza ili bilo koji oblik zajednice, podrazumeva određene kompromise.

A što se tiče dopisivanja sa drugim ljudima tokom veze mi deluje samo kao hranjenje ega iz razloga da bi se neko osećao da je i dalje u igri. To može da postoji u obliku održavanja nekog kontakta, ne daj Bože da mi se ograničava razgovor i druženje sa ljudima jer je neko ljubomoran. Zna se gde su granice, al treba i posesivne osobe sebi da stvore granice u limitiranju.
Dugo sam singl pa samim tim sam se navikao na bezbroj flert konverzacija al to ne znači da nove navike ne mogu da se steknu.

Moj drug je trenutno u otvorenoj vezi gde njegov partner uživa sve "pogodnosti" takvog aranžmana, a drug ništa. I ne mogu da mu objasnim da je on zapravo talac i da ima stokholmski sindrom jer je još uvek u vezi s tom budalom. Skoro je taj lik čak prekršio dogovor da mora da mu kaže kad želi s nekim da se vidi, što se računa kao prevara. Još je rekao da je single tom liku s kojim je trebalo da se vidi lol. To su takve drame da ja ne mogu da verujem na šta su ljudi spremni samo da bi dobili zrno pažnje i da bi zvanično bili u vezi. A raskid, naravno, ni na pomolu, rekao sam mu da mi ne govori više o svojoj vezi kad ne želi da sluša šta imam da kažem. U subotu došao u NS da se vidimo, u lošem raspoloženju sve vreme, naravno iskopao sam da je zbog dečka i kad sam mu rekao šta sam imao dobio sam ono "U pravu si" i kao to je to, nastaviću da budem talac. Ja ga pitam zašto ne ode on na Grindr i da nađe nekog švalera, on kaže nije to za mene. A otvorena veza samo da bi se bilo u vezi jeste. 🤡 Klovn klovnuje. Nismo dovoljno bliski, inače bih ja raskinuo umesto njega. 😂 Bio je uz mene kad mi je bilo najteže ove godine, ali nismo nokat i prst jbg.

Poligamija ne - u tom smislu sam konzerva teska 😂

Upucenost na jednu osobu je zapravo car veze, uz sve rizike koje to nosi.

Okej je biti drolja kad si singl, radi šta hoćeš i poželjno je istražiti sve što te zanima dok ne dođe momenat veze. Kad nastupi, daj se kontroliraj! Viši cilj u svemu treba da postoji.
Dosadašnja tri partnera nisam prevario iz poštovanja prema osobi sa kojom sam bio, a i radi karmičkog poretka.

Otkad sam došao u NS čuo sam za nekoliko primera otvorenih veza gde je jedna osoba nesrećna, deluje mi da ljudi ubeđuju sebe da im je to okej samo da ne bi bili sami. Horor.
To je posebno tek slučaj sa gej vezama... Po Novom Sadu ih ima previse takvih. Ja se uvek samo mislim, većina tih ljudi nema dovoljno zrelosti i samosvesnosti da bude u monogamnoj vezi, a kamoli u otvorenoj ili poligamnoj... Ali što Petar kaže, 'samo da ne bi bili sami' je toliko često najveći razlog pojedinima zašto budu u vezi. Meni to besmisleno apsolutno.

Interesuje me kakav stav imate povodom poligamnih veza/ odnosa? Baš juče sam imao debatu sa drugaricom oko tih stvari u smislu toga da je ona ušla u odnos sa devojkom koja ima već dečka i devojku i svi tako funkcionišu ( ima dve devojke i dečka) u kontekstu da im je super i da imaju slobodu da nađu druge partnere. Meni je to moderno maskiranje prevare i skidanje ljage sa sebe. Kao eto imamo otvoren odnos, ko sa kim stigne ali se ne varamo jer su oni svesni da ja šaram sa strane.
I ja sam, kao i ti, godinama slušao kojekakve validne i bizarne teorije o tome zašto je nešto dobro/zdravo za odnos, odnosno vezu/brak, zatim ideje kako je osvežiti i razloge zbog kojih se prekida i moram da priznam da sam se naslušao kojekakvih saveta i trikova. Ako dvoje, ili više njih uživa u kombinaciji i svi su saglasni sa takvim dogovorom - odlično, svaka čast. Svi mi kojima je takva zamisao poligamije i promiskuitetnih partnera daleka, teško da ćemo razumeti razloge za ili se odvažiti na takav korak.

Slažem se sa Bebijem, to sve izgleda zabavno i uzbudljivo u fantaziji, ali realnost je često drugačija i neko uvek izađe povređen. I monogamne veze su izazov, a naročito kada odnos počne da tupi. Kada do toga dođe radije bih izabrao da izađem i budem sam, nego što bih pristao da budem u bilo kakvoj Frankenštajn kombinaciji, samo da bih zadržao privid nekakvog sklada.

Izgovor za biti kurva, a to Ljudi ne mogu biti verni mi je izjava sa dna kace.
jovana-tipsin.gif

Ja sam kao na granici da udjem u takvu jednu vezu ali mislim da neću. Neću da mi se dečko j... sa drugarima okolo, a oni hoće da to nastave, koliko kontam iz njihovog ponašanja. Kao OK je jer znam. Posle ja treba da se družim sa likovima koju su se tu sa njim da ne kažem šta... Bolesno.

I posle neki pitaju "zasto sam sam"...

ALi opet ne treba ici ni iz krajnosti u krajnost. Itekako treba naci nekog, ali ne do te mere da budete u skroz otvorenoj vezi, moje misljenje. Da ne budete kao Bisenija Gavrilovic.

Tooo pametnice moje, ala ste se raspisali dok sam odspavao turu 😂 LJNP kao omiljena tema foruma dok "Spasi favorita" izbegavam i ne čitam hahahaa
megan-interesting.gif

Back