Ljubav, navika, panika

Meni se jednom desila situacija da mi nakon mesec dana dejtovanja na whatsup stigne slika sata sa sve porukom "eeeej, da nije mozda ovo tvoj sat, pronadjoh ga ispod kreveta". I ubrzo nakon toga stize nova poruka "aaaa, znam ciji je, sad za vikend se zagubio" šŸ’€šŸ˜‚
Naravno, krstic je momentalno upisan pored imena 😁
Now playing:
goga-sekulic.gif

Inače videli smo se jedan put za sada ali nastavljamo da se upoznajemo naravno.
@Micky Napisao sam u nekom postu ispod da smo se videli, znači doÅ”lo je do dejta već ali nismo joÅ” zvanično u vezi.
Koliko sam shvatio libertin post, ovde nije doÅ”lo do dejta, već samo muvanja preko poruka. Bolje biti realan i neočekivani previÅ”e, možda se iznenadiÅ” na kraju pozitivno, a to je mnogo bolje, nego da se razočaraÅ” u neÅ”to, sto u stvari nije ni počelo.
Očekivanja mi nisu prevelika čak Å”taviÅ”e sam totalno chill jedino sam oko aplikacije bio malo skeptičan jer ne znam kako to da protumačim. Svakako videću u kom smeru će se kretati naÅ” odnos. Za sada nam je komunikacija super i prija mi.

Mislim, ne smeta mi jer je bila varijanta, ali mi je bilo cudno kad se desilo. Slali su mi snimke tokom dopisivanja ali nisam imao iskustvo da se desi nakon seksa, sa sve detaljima i slikama tipova. To je otprilike bio poslednji put da smo se videli, da mu i ja ne dajem materijala za naredne seks dejtove.
Haha bar si saznao na vreme o kome se radi 🤣

@Micky Napisao sam u nekom postu ispod da smo se videli, znači doÅ”lo je do dejta već ali nismo joÅ” zvanično u vezi.

Očekivanja mi nisu prevelika čak Å”taviÅ”e sam totalno chill jedino sam oko aplikacije bio malo skeptičan jer ne znam kako to da protumačim. Svakako videću u kom smeru će se kretati naÅ” odnos. Za sada nam je komunikacija super i prija mi.
Uživaj u tome sto ti je lepo, pa ćeÅ” već videti Å”ta i kako. šŸ˜‰
Oprosti, nisam razumeo da ste se videli već, ali svakako smatram, da ukoliko neÅ”to nije definisano, ne možeÅ” odmah da očekujeÅ” da ode sa tih aplikacija, ili kao sto neko napisa, da mu postaviÅ” konkretno pitanje kakvi su mu planovi šŸ˜‰ neko mora da preuzme inicijativu u celoj toj priči 🤭

Pitaću ga kada do nečega konktetno dođe uživo šŸ˜‚ Do tad ću da ćutim kao bela lala i da se ljuljuÅ”kam šŸ’…

Svako na ovakve stvari gleda drugačije, ali ukoliko neki odnos nije konkretno definisan, ne možeŔ da očekujeŔ od druge strane da ima ista osecanja kao ti. Bolje biti realan i probati razumeti drugu stranu, nekima je potrebno dodatno vreme da shvate neke stvari.
Koliko sam shvatio libertin post, ovde nije doÅ”lo do dejta, već samo muvanja preko poruka. Bolje biti realan i neočekivani previÅ”e, možda se iznenadiÅ” na kraju pozitivno, a to je mnogo bolje, nego da se razočaraÅ” u neÅ”to, sto u stvari nije ni počelo.
Odavno se nisam razočarao u tom smislu u nekog muÅ”karca, jer već 5 godina ne koristim nijednu aplikaciju za upoznavanje a i generalno nikad ne idealizujem ljude i ne projektujem svoje fantazije na njih šŸ˜‚

Nekako mi uvek veze započnu prirodno i spontano i ne upuÅ”tam u iste dok prvo ne upoznam nekog dobro i dok se ne družimo neko vreme, pa prosto budem sigurniji u to Å”ta mogu od te osobe da očekujem. Ali se svakako slažem da je bitno komunicirati namere i želje šŸ‘šŸ»

Uvek je bila mudra - posluÅ”aću njen savet, ma kako bilo teÅ”ko... Ići ću filozofijom SiniÅ”e otkačenog šŸ™

Trenutna situacija:
Help, mislim da sam se počeo zaljubljivati u nekoga ko mi je frend 🤐

Duže vrijeme sam se dopisivao s jednim dečkom potpuno prijateljski jer smo definirali da je to ono Ŕto obojici trenutno najviŔe odgovara. On je inače bi curious, zapravo, nikada nije probao niŔta ni sa curama ni sa dečkima i jako je zatvoren po tom pitanju, ali ima neke težnje ka oba spola.
Prije dva tjedna smo se napokon upoznali uživo i otad se družimo skoro svaki dan. Nevjerojatno je koliko mi odgovara njegova energija, on u cjelini, naprosto obožavam biti pored njega i osjećam da je isto tako i kod njega - kaže da obožava biti sa mnom i da misli da sam mu maltene jedini pravi prijatelj kojeg je ikad imao. Svakodnevno tu budu hvalospjevi jednog prema drugom i stvarno se savrÅ”eno slažemo. Bez pretjerivanja, ne znam kad sam zadnji put sreo toliko kvalitetnu, neiskvarenu i dobroćudnu osobu kao Å”to je on. Međutim, počeo sam osjećati neÅ”to za Å”to ni sam viÅ”e nisam siguran je li iskreno prijateljstvo i dragost prema nekome ili počinjem biti emocionalno involviran. Sve upućuje na ovo drugo i zbog toga se kod mene javlja veliki strah - gradimo odnos kao prijatelji, ali ja osjećam neÅ”to viÅ”e, dal da mu kažem i potencijalno uprskam takav divan odnos? Osjeća li on isto to? TeÅ”ko mi je uopće ispratiti te njegove ā€œsignaleā€, s jedne strane govorimo si stvari koje nikad nisam rekao FRENDU, s druge strane, cesto naglasava to koliko mu je drago da smo FRENDOVI i sl. Nisam pametan.
Bezveze mi je biti…neiskren i glumiti da je sve kul, a zapravo imam neke skrivene osjećaje.
Je l’ se iko od kolega forumaÅ”a naÅ”ao ikad u sličnoj situaciji? Imam osjećaj da će mi mozak eksplodirati od overthinkanja, skroz mi je neki novi moment ovakvo neÅ”to🤯

Marko, stvarno postajeÅ” kreativan sa načinima na koje povređujeÅ” sebe. Bravo. šŸ˜

Sve upućuje na ovo drugo i zbog toga se kod mene javlja veliki strah - gradimo odnos kao prijatelji, ali ja osjećam neÅ”to viÅ”e, dal da mu kažem i potencijalno uprskam takav divan odnos? Osjeća li on isto to? TeÅ”ko mi je uopće ispratiti te njegove ā€œsignaleā€, s jedne strane govorimo si stvari koje nikad nisam rekao FRENDU, s druge strane, cesto naglasava to koliko mu je drago da smo FRENDOVI i sl. Nisam pametan.
Razumem strah da možeÅ” pokvariti neÅ”to Å”to je zaista kvalitetno, ali to neće promeniti činjenicu da prema njemu razvijaÅ” te emocije koje ćeÅ” sve teže suzbijati. Jer ako ne pokuÅ”aÅ” niÅ”ta, ostaćeÅ” u frendzonu i kad počne da ti priča o drugim potencijalnim ljudima s kojima bi bio izazivaće ti te priče nelagodnost. Moj savet ti je dok je sve sveže s njim da mu kažeÅ” kako se osećaÅ”, jer lakÅ”e će ti biti ako sad naletiÅ” na zid nego kasnije kada emocije počnu biti jače nego sada.

Je l’ se iko od kolega forumaÅ”a naÅ”ao ikad u sličnoj situaciji? Imam osjećaj da će mi mozak eksplodirati od overthinkanja, skroz mi je neki novi moment ovakvo neÅ”to🤯
Bio sam u takvoj situaciji i baÅ” sam dugo ćutao o tome dok nisam progovorio baÅ”, kako sam naveo gore, kad mi je bilo dosta da sluÅ”am o drugim simpatijama, a ja živ ispred tebe. I loÅ” mi je ishod bio, jesam propatio Å”to se nije ostvarilo ali sam zaključio na kraju da je tako moralo da se odigra jer da nisam to uradio i dan danas bih bio u tom vrtlogu potisnutih emocija.

Samo hrabro i želim ti pozitivan ishod! šŸ’˜

Slažem se sa svim gore napisanim, moguće da on nesvesno daje signale ili prosto testira do koje granice može da flertuje sa tobom, a možda se i on sa neke strane plaÅ”i da ti prizna simpatije ili opet ne znam, na kraju krajeva možda mu prija tvoja pažnja a ne oseća niÅ”ta prema tebi. Najbolje je reći sve ma kako god uticalo to na vaÅ” odnos, biće ti lakÅ”e za neke kasnije dane. Zamisli, osećanja se razviju joÅ” viÅ”e a on počne izlaziti sa nekim drugim. I ti sada treba da se smeÅ”kaÅ” i sluÅ”aÅ” divne i bajne priče o srećnom dejtovanju. Nemoj da povređujeÅ” sebe dalje. Ja nisam imao sličnu situaciju, jer kod mene se sve nekako znalo odmah šŸ˜‚ ili jesi ili nisi - LAV!

Eh, svaŔta, ne bih u 28 godina gubio vreme na osobu koja se tek seksualno pronalazi ni za keŔ.

Trenutna situacija:

Duže vrijeme sam se dopisivao s jednim dečkom potpuno prijateljski jer smo definirali da je to ono Ŕto obojici trenutno najviŔe odgovara. On je inače bi curious, zapravo, nikada nije probao niŔta ni sa curama ni sa dečkima i jako je zatvoren po tom pitanju, ali ima neke težnje ka oba spola.
Prije dva tjedna smo se napokon upoznali uživo i otad se družimo skoro svaki dan. Nevjerojatno je koliko mi odgovara njegova energija, on u cjelini, naprosto obožavam biti pored njega i osjećam da je isto tako i kod njega - kaže da obožava biti sa mnom i da misli da sam mu maltene jedini pravi prijatelj kojeg je ikad imao. Svakodnevno tu budu hvalospjevi jednog prema drugom i stvarno se savrÅ”eno slažemo. Bez pretjerivanja, ne znam kad sam zadnji put sreo toliko kvalitetnu, neiskvarenu i dobroćudnu osobu kao Å”to je on. Međutim, počeo sam osjećati neÅ”to za Å”to ni sam viÅ”e nisam siguran je li iskreno prijateljstvo i dragost prema nekome ili počinjem biti emocionalno involviran. Sve upućuje na ovo drugo i zbog toga se kod mene javlja veliki strah - gradimo odnos kao prijatelji, ali ja osjećam neÅ”to viÅ”e, dal da mu kažem i potencijalno uprskam takav divan odnos? Osjeća li on isto to? TeÅ”ko mi je uopće ispratiti te njegove ā€œsignaleā€, s jedne strane govorimo si stvari koje nikad nisam rekao FRENDU, s druge strane, cesto naglasava to koliko mu je drago da smo FRENDOVI i sl. Nisam pametan.
Bezveze mi je biti…neiskren i glumiti da je sve kul, a zapravo imam neke skrivene osjećaje.
Moj golube, ja sam ti bio u istoj ovakvoj situaciji u srednjoj. Samo sto je kod mene taj imao devojku, a meni to nije smetalo. Naravno da mu nikad nisam rekao.

Znas kako mili, pusti da malo vreme prodje, druzite se vi i dalje normalno, ali jos mu ne iskazuj nista. Ako on pocne da oseca isto, tek onda se ukljuci. Da se ja pitam, nikad ne bih prvi iskazao sta osecam prema njemu.

Shvatam da je prisutan i strah da ga ne izgubis, imao sam i ja to. Samo cu da kazem, druzite se vi i dalje, i tek ako on iskaze nesto prema tebi, kazi i ti. Navijam za tebe i imas moju punu podrsku. Saljem ti ogromnu pusicu. šŸ„°šŸ„°šŸ„°šŸ„°ā¤ļøā¤ļøā¤ļøā¤ļø

Slazem se da trebas biti iskren, pocevsi od samog sebe da znas sta zelis i sta hoces i imas li snage da to ostvaris.
Osobu prema kojoj razvijas emocije trebas ispostovati i staviti joj do znanja da ti znaci njeno prisustvo u tvom zivotu.
Za sve to potrebna je hrabrost i vestina komunikacije kako bi se realizovale tvoje teznje. Ako nema iskrenosti izmedju dvoje na samom startu, ne ocekuj to u buducnosti.
Srecno!

Trenutna situacija:

Ukoliko sam dobro razumeo, on je potpuno neiskusan i viÅ”e radoznao u smeru muÅ”karaca i kapiram da bi meni bilo nejasno na koji način da tumačim postupke, ili reči, a da adekvatno odgovorim i ne preplaÅ”im ga. Slažem se da treba biti iskren i otvoren, mada treba imati u vidu da je, kako navodiÅ”, zatvoren po tom pitanju i onda bi ga možda neki konkretniji momenat naterao na povlačenje. Moj je savet da malo pratiÅ”, osluÅ”kujeÅ” i uživaÅ” u zajednički provedenom vremenu, ali da, čim osetiÅ” da to Å”to te bocka nije samo neki početni doping, treba da budeÅ” potpuno otvoren i iskren prema njemu. Možda će tvoja iskrenost i inicijativa naići na dobar odgovor. :)

Back