Ljubav, navika, panika

Најхладнији и најтањи однос имам са децом од брата моје мајке и њиховим породицама. Свестан сам тога да се старије дете оженило 2008. године због тога што је мом ујаку била потребна нека женска снага да му помаже пре него што су се одвојили од њега и започели самосталан живот. Проблем је у томе што никада нисам желео да прихватим такав живот, нити сам икад изражавао спремност на такав корак. Желео сам да у животима старије деце мог ујака учествујем све мање и родитељи су имали разумевања за ту ситуацију, услишили су ми ту жељу. Од тада избегавам да долазим у госте кад год су нека масовна породична окукпљања баш из разлога што се увек то деси када ми брат иде са родитељима, и ја одлучих сваки пут да избегнем због тога што ми смета управо присуство рођеног брата због укључености у комуникацију, као и одрастање деце од брата и сестре са ујакове стране. У том случају се најбоље осећам у случају да они мени дођу у госте, и сусрет у таквој форми мора да се догоди бар једном годишње. Боље ми је са таквим ликовима да се виђам једном годишње него да слушам верглање једно те исте приче XY пута у години. Зато ја у сеоски север са родитељима путујем само када су ми ујак и његово млађе дете сами, и у том случају бирам да идем са родитељима и без брата рођеног. Ако бих ишао са братом, ишао бих само са њим и без родитеља.
Zašto je ovo u ovoj temi? xD Više mi je za temu "Kako se danas osećate?"

Sve je otkazano čim se leto završilo. Izbegavam dešavanja, cancel request.

Dečku i meni je za par dana dve godine otkako smo zvanično zajedno i mogu slobodno da kažem da mi je 2023. bila najlepša godina što se tiče ljubavi 😁

Upoznali smo se pre 6 godina na faksu, jer smo ga upisali u istoj generaciji i od početka su postojale uzajamne simpatije. Pre 4 godine smo postali najbolji prijatelji i družili smo se dve godine iako smo bili zaljubljeni i konstantno prelazili granice prijateljstva, jer sam ja bio emotivno nezrela osoba i patološki se plašio vezivanja i toga da ću da “upropastim” to prijateljstvo ako stupim u vezu, tako da je taj period od dve godine je bio pomalo turbulentan za naš odnos. Ali evo sada smo zajedno dve godine i sve te neke trzavice smo uspeli da ispeglamo još pre nego što smo ušli u samu vezu i poslednje dve godine otkako smo zapravo ozvaničili odnos su zaista prelepe, bukvalno nikad nisam bio zaljubljeniji 😍

Last edited:
Ja kad bih krenuo da pisem o svin ljubavnom zivotu tokom prolse godine rebalo bi mi 2 sata sve da ispisem sve. Ako ista kroz dejting sam upoznao dva sada najbolja prijatelja, tako da ja zadovoljan

Neću pisati puno o svojoj vezi ovde, niti bilo gde na netu, ali moram sa vama da podelim da sam bukvalno šokiran koliko je sve kako treba da bude. Po prvi put me neko zaista razume, osluškuje moja osećanja i potrebe, nema neke drame itd. Neverovatno zrela osoba koja je tek nekoliko godina starija od mene. Kad navikneš na toksične odnose ovo stvarno dođe kao šok. Tako da savetujem svima da ne pristajete ni na šta manje od toga, izbegavajte dramatične i konfliktne ljude, to su ljudi koji sebe nisu doveli u red i daleko su od sposobnog za bilo kakav ozbiljniji odnos. Sad kad se setim svojih prethodnih veza i dejtovanja gde sam stalno imao osećaj kao da hodam po jajima, a pritom imam i anksiozni stil vezivanja, ovo dođe kao melem. Ako neko tokom dejtovanja u vama budi takva negativna osećanja - to nije to. A još ako ih iskomunicirate, pa budete dočekani na nož od strane te osobe, onda je još jasnije da definitivno treba ići dalje. Ne znam kako stvari funkcionišu sa ljudima drugih stilova vezivanja, ali sumnjam da je nešto mnogo drugačije od ovog, svi bi trebalo da budu sa osobom koja će iz njih izvlačiti najbolje, a ne suprotno.​

I, šokantno, živimo u istom gradu. 😂 A nisam mogao da dišem od stranaca letos. 😂

Niko nije savršen, a ovo što sam naveo je zapravo minimum minimuma u jednom zdravom odnosu. Samo što mi koji smo navikli na toksične na to nismo navikli, pa nam je šokantno. Tuga.

Previše sam chill za toksične odnose pa nisam u odnosima.

• Like
Reactions: Mrm
Daj još malo detalja, da uhvatim taj zaljubljeni vajb pošto pokušavam manifestirat baš takvu zdravu vezu

Jedini odnos koji mi i dalje aktivan i u progresu je osoba s mora što je trčkarala za mnom na plaži.
Ostalo što mi dolazilo u prolazu sve bilo meh. A i dobro mi ide monaški život, kontempliram.

Odigrao se poslednji ekser u mom mrtvačkom sanduku (Milićević, 2005) i došao sam do tačke kada nemam snage da se investiram. Toliko pogrešnih odluka sam doneo da sebi nisam mogao da objasnim neke stvari. Ili nisam želeo sebi da priznam za neke druge. To je ono kad ti svaki segment života super, al mora negde da ne bude kako se želi ili planira. Jbg, nesigurna investicija, teško je biti i u kontroli jer ovde racio i emocije trebaju biti u balansu nije čist proračun.
Ljudi su predodređeni za razne stvari, možda ovo samo nije stvar u kom imam prostora da iskažem sebe.

Da li je danas sistem vrednosti toliko poremećen da se sve svelo na suvi materijalizam? Ja stvarno ne mogu da verujem, već duže se dopisujem sa jednom devojkom, komunikacija je išla u vrlo lepom smeru, rekao bih da smo se negde "našli", bar mi je tako delovalo u datom momentu. Da bi danas, tokom dejta, u nekom momentu krenula salva pitanja o mom imovinskom stanju, prvo indirektno, a onda vrlo direktno-kolika ti je plata, koji automobil voziš, da li voliš markiranu garderobu, zatim priče o njenim izlascima po splavovima i klubovima gde su separei po 200 evra, kako je "lovila" tipove da joj plaćaju pića itd itd. I tako se jedna solidna komunikacija u sekundi okrene naglavačke i ja ostanem potpuno zgranut i zabezeknut. Nekako sam priveo to kraju i bukvalno bio u fazonu girl bye forever. 💀 I nije mi to prva takva situacija, imao sam ih, ali sam mogao u startu da prozrem taj soj i odmah otkačim, a ovo sada mi to nije nagoveštavalo ni najmanje. Bedak i razočarenje level pro. Zaista zavidim vama koji uspevate da stvorite kvalitetan i zdrav odnos u današnje vreme.

Ja sam onda baš delulu kad sam uverenja da ljudi prerastu te tripove. Baš mi je žao Đole :(

Back