md Moldavija 2025

Moldavija
Само да не буде прва од више година паузе за Молдавију, тако су и неке друге земље урадиле, као паузираће годину и онда их нема годинама
Na sajtu TRM-a su napisali da otkazivanje učešća ove godine, ne znači potpuno povlačenje sa takmičenja. Kažu da je jedan od ciljeva ove odluke, revizija kriterijuma i metodologije odabira predstavnika.

Šteta što su se povukli, iskreno. „Semafoare“ je, po mom mišljenju, bila odlična pesma, i mislim da su, ako ništa drugo, bar mogli da uđu u finale s njom. Svakako mislim da je, u ovoj situaciji, bolje povući se nego davati ogromne sume novca za Švajcarsku, naročito za državu kao što je Moldavija.

Koju poentu ima pronalaženje sponzora sada kada je nacionalna televizija zvanično odustala od učešća? To je trebalo obezbediti pre svega ovoga. Mislim da od toga nema ništa.

Sponzor kad čuje koliko košta ESC ima da se nasmeje i kaže “pa pa”

Pa valjda se Bachu javio sponzor nakon što su vidjeli da je TRM odustao zbog para, nisu se nadali ovakvoj odluci danas pa nisu javljali da imaju sponzore.

Kaže da je koncept nastupa Semafoare najbitniji i da su se potrudili baš a nisu imali priliku da ga predstave publici.

Nadam se da će uspjeti 🤞

Nema, zatvorene su prijave pre dva dana, a i pesme ne smeju biti objavljene.

Pa dobro, ne brani im se da se prijave, uzmu im pare za učešće na audiciji, a odgovornost je na kandidatima.

Postoji pravilo, definisano je članovima 2 i 5 Pravilnika za ovogodišnji “Una Voce per San Marino”. Šta je bilo ranije i da li uopšte tolerišu, to je druga stvar, a na kraju to je samo San Marino, pa ne bi ništa od njih iznenadilo. Bar uzmu novac od svih kandidata, i njima je fino.

Ovako im je to definisano:

Pesma koja nikad nije interpretirana, izvedena niti korišćena od strane istog takmičara/izvođača, u bilo kom obliku/načinu i koja nije nikad objavljena, umnožena, stavljena na tržište, niti emitovana preko radija/televizije, niti korišćena na drugim takmičenjima. Osim toga, ne bi trebalo da se nalazi kao zapis u prodavnicama, ni na vebu (YouTube)/veb-sajtu, niti u digitalnom obliku.​

U svakom slučaju, ako ovi Moldavci nisu već konkurisali, rok im je prošao, pa je suvišno i diskutovati na tu temu.

Back