Ne radi se tu o parama, nego o nekim standardima proizvodnje TV programa koje RTS uhlebi nisu savladali. Čemu grandiozna bina u studiju koja je na tri metra od nekog zida između kojih će biti kamere? Neko je ovde napisao da je zapravo taj TV studio isti onaj u kome je održana Jugovizija 1992. Ne znam kako je tada imalo mesta i za stage i za orkestar i za publiku a sada nema. Možda zbog grinruma. Očekujem svega 2-3 brutalna nastupa (Baloš, Konstrakta, i još poneko ko će angažovati svoje ljude), daj bože da ipak ne bude tako - neku nadu mi daje to što ove godine pesme nisu bile sa statičnom slikom na YT i što su na Deezeru pesme u lossless kvalitetu, za razliku od prošlih godina kada su bile u 128kb/s. Ne sumnjam da će Sky Music montirati fantastičnu scenu, ali nije sve u fantastičnoj sceni, treba znati to sve snimiti - ta uhodanost postoji godinama kod nekih drugih javnih servisa, nevezano za budžet - RTSLO, recimo. Pre neku godinu je i jermensko finale izgledalo bolje od neke Beovizije. Ma koliko oni sebe hvalili (i neki drugi kao), po produkciji smo nažalost iza svih skandinavskih zemalja, Nemačke, Francuske, Estonije, pa i Litvanije recimo. Ako izuzmeno Sanremo sa nekom sebi svojstvenom kičastom estetikom, PZE je ispred irskog, malteškog, luksemburškog, moldavskog NF-a, ono koliko sam ispratio, negde je tu negde sa Dorom (s tim što su neki segmenti na Dori boji - razglednice recimo, na PZE je ipak samo kadriranje dosta bolje u celini. Bolji je naravno i od UK nacionalnih izbora do pre koju godinu, ali BBC je totalno nezainteresovan za Evroviziju generalno. Na kraju krajeva nije ni NF toliko bitno, ipak je mnogo bitnije ono nakon toga - da se izabranom predstavniku što bolje spremi nastup na samoj Evroviziji, meni čak ni ne smetaju svi ti "nedostaci" na PZE -u, navikao sam na to, ali ne mogu sad da se oduševljavam kao eto u 5 smo najboljih NF u Evropi.. ma kako da ne.