de Nemačka 2025: Abor & Tynna - Baller

Kažu da ako Chefsache ne iznedri pobednika ESC 2025. ukidaju ga. 😂 A Rab kaže da će pobediti. Oni su stvarno prsli, mada je istina da Nemačka sa Rabom nije videla manje od top 10. Lik osvojio 5. mesto na ESC, bio zadužen za obe Lene i Romana.

Koliko sam vidio, Tim Bendzko se prijavio ali valjda nije prošao, dobro je to ime a ako je odbijen, znači da u ponudi ima i jačih.

Raab sigurno želi uspjeh, tako da visoka očekivanja imam od ovog nf

Kažu da ako Chefsache ne iznedri pobednika ESC 2025. ukidaju ga. 😂 A Rab kaže da će pobediti. Oni su stvarno prsli, mada je istina da Nemačka sa Rabom nije videla manje od top 10. Lik osvojio 5. mesto na ESC, bio zadužen za obe Lene i Romana.
Ma on mi je skroz kao Huljić, zapeo u nekom skroz drugom ESC vremenu. Baš je delusional lik.

Nemački javni servis je upravo objavio da nakon skoro 30 godina, rukovođenje Pesmom Evrovizije u okviru ARD-a prelazi sa NDR-a na SWR (Südwestrundfunk), regionalnu radiodifuznu kompaniju za pokrajine Baden-Virtemberg i Rajna-Palatinat. Štafeta će biti predata posle finala, 17. maja. Razlog je reforma ARD-a.

U slučaju da Nemačka pobedi ove godine, NDR će ostati nadležan za organizaciju Pesme Evrovizije 2026.​

Od 3.281 prijave, odabrano je 24 kandidata:
  • Abor & Tynna (Beč)
  • ADINA (Hajdelberg)
  • Benjamin Braatz (Hagen)
  • Cage (Keln)
  • Chase (Hamburg)
  • Cloudy June (Berlin)
  • COSBY (Minhen)
  • Enny-Mae x Paradigm (Berlin)
  • Equa Tu (Minster)
  • FANNIE (Berlin)
  • Feuerschwanz (Nirnberg)
  • From Fall To Spring (Sarland)
  • JALN (Keln)
  • Janine (Berlin)
  • Jonathan Henrich (Keln)
  • JULIKA (Dizeldorf)
  • LEONORA (Vupertal)
  • LYZA (Berlin)
  • Moss Kena (Berlin)
  • NI-KA (Frankfurt na Majni)
  • Noah Levi (Berlin)
  • Parallel (Štutgart)
  • The Great Leslie (London / Efringen-Kirhen)
  • Vincent Varus (Štutgart)
acts128_v-contentxl.webp

LYZA ima jako lep vokal, samo sto je radila samo covere dosad. Nadam se da joj je neko napisao konkurentnu pesmu.

U petak od 20.15-22.55 očekuje nas prvi šou u kom će se 12 takmičara predstaviti obradama ili sopstvenim starijim pesmama. Isto nas očekuje i u drugoj emisiji u subotu, dok će svoje takmičarske pesme prvi put izvesti u polufinalu, 22. februara.

U prvim emisijama, glasa samo žiri koga čine Stefan Raab, Yvonne Catterfeld, Elton i po jedan gostujući član, što je u prvoj emisiji Max Mutzke (predstavnik Nemačke na Evroviziji 2004. i drugoplasirani na nacionalnom izboru prošle godine), a u drugoj pevač Johannes Oerding.

Petak, 14. februar
  • Abor & Tynna​
  • Benjamin Braatz​
  • Cage​
  • Chase​
  • COSBY​
  • Enny-Mae x Paradigm​
  • Equa Tu​
  • FANNIE​
  • Feuerschwanz​
  • Janine​
  • Jonathan Henrich​
  • JULIKA​
nemacka_sou1.webp

Subota, 15. februar
  • ADINA
  • Cloudy June
  • From Fall To Spring
  • JALN
  • LEONORA
  • LYZA
  • Moss Kena
  • NI-KA
  • Noah Levi
  • Parallel
  • The Great Leslie
  • Vincent Varus
nemacka_sou2.webp

Znači ipak gubimo vreme na obrade? Ok, jedna stvar manje za gledanje. :D

Znači primili su 24 takmičara na osnovu pesama, a čućemo samo 14 od njih? Zašto Nemci uvek moraju da filozofiraju sa izborom?

Neko možda ni nema svoju pesmu, nije bilo nužno da je pošalju, mogli su i obrade, a u slučaju prolaska će je nabaviti, šta god... Ove prve dve emisije dođu više kao audicije, da se uži krug odabranih predstavi žiriju i pokaže šta ume ispred kamera i njih.

Znači neki pošalju pesme, neki ne, onda komisija dođe i bira kako? Ništa nema smisla, ako već Raab oće da pravi kalkulacije nek ručno odabere par izvođača sa gotovim pesmama i mirna Bosna.

Zato vredi gledati samo takmičarski šou, ovo će gledati samo najverniji fanovi Nemačke na ESC.

Ništa mi nije jasno šta oni izvode ove godine, al zapravo vjerujem Stefanu Raabu. I Barbari Schonerberger, naravno. Valjda je nisu maknuli

Toliko sam se smorila da sam uzela ove njihove kvalifikacije da gledam

stv impresivna scena + ipak mi skoro nista nije nemacki propao ja uzivam

Back