no Norveška 2024: Gåte - Ulveham

Plasim se da Norvezani odustanu od svog jezika. A zeleo sam da se ponovi pesma kao sto su imali 2006. godine

Mislim da sam bio jedina osoba na forumu koja je predvidela bottom 5, ali čak ni ja nisam očekivao poslednje mesto 😭

Zastrašujuće i tragično. Kao neko ko obožava rok/ metal, ovo je miljama ispred Rim Tim Tagi Dim u muzičkom smislu, sramota da niko nije prepoznao kvalitet ove pesme. Bez konkurencije najkvalitetnije poslednje mesto u istoriji Evrovizije, ovo je top 5 materijal.

Ovde me više od plasmana nervira (moguća) činjenica da to znači da će gledajući rezultate verovatno opet pre biti raspoloženi za ono što inače šalju i što im je donosilo lepo mesto na tabeli poslednjih godina i da se nešto bitno drugačije ne isplati.

Negde do poslednjeg momenta sam se nadao da će se istaći kod publike, jer žiri sad već po difoltu svake godine patosira Norvežane. Nakon NMGP-a sam imao problem sa interpretacijom, ali na kraju sam je svario, jer je ovo muzički i žanrovski jako autentična kompozicija koja stvarno nije zaslužila sudbinu Fulen ili Eaea. Ali se taj flop mogao naslutiti, jer osetljive evropske uši nisu navikle na ovakvu vrstu umetnosti. I ja mislim da se već dogodine vraćaju svom prepoznatljivom zvuku i skandi popu.

Meni je ovo sinoć u lajvu zvučalo kao tri minute buke i ne čudi me ovakav plasman. Europa tri godine zaredom rekla NE ovakvom tipu pjesama, nažalost, ali eto

Jadni Norvežani, 12. put zadnji u finalu, gledanost finala najmanja od 2007. godine, sve ih snašlo.

Back