igorrogiESCfan
Veteran
Meni je Ribakova pesma iz 2018 godine , zapravo bila odlična i preslusavao sam je x puta , ali ovogodišnja mi je totalni mehhh . Voleo bih da Emma pobedi i predstavlja Norvešku: )
Skrellex mi je bio favorit 2023, ovo mi je samo ok. Fino popunjavanje finala. Mada i ostale pesme su mi manje vise za popunjavanje.
Jedino sto mi se i dalje dopada je "Rise" i ovaj put navijam za Rybaka za razliku od prethodna dva puta koja mi se nesto i ne dopadaju, pogotovo ona iz 2018. Ne kazem da je pobednicka nezasluzena, ali da je jedina pesma koja je postojala te godine, a ostale da su katastrofa mi je preterano. Kao da je Ukrajina 2022.
Ovogodisnja pesma mi nije sad ekstra, ali mi je jako pozitivna i kada je cujem osecam se pozitivno, sto mislim da je svima potrebno. A sobzirom da mi je konkurencija slabasna onda mi preostaje da navijam za njega, a jos kada dodam ostale pesme koje su se pojavile na ovogodisnjim NF, a vecinski su slabije ili mi nece proci favoriti, daje mi mogucnost da ga na kraju stavim u TOP 10.
Sve u svemu sam zadovoljan sa ovom njegovom pesmom.
Njemu tekstovi generalno nisu jača strana, u prvom planu mu je uvek violina i harizma. Svakako su mu oba pokušaja znatno slabiji od npr Lorininih pokušaja, ali eto mnogi pobednici su se vraćali a retko ko je uspeo da ostavi značajniji utisak, što svedoči tome kako se na Evroviziji trendovi brzo menjaju.Iskreno, Ribak kao eminentni muzičar poznat i popularan u evrovizijskim krugovima ne bi sebi smeo da dozvoli ovakvo slabu pesmu, ponajviše tekst koji prevazilazi svaki kliše. Uopšte nije za poređenje ova njegova pesma sa bilo kojom sa Dore ili drugih nacionalnih finala, jer se ljudi odatle pojavljuju uglavnom prvi put sa potpuno drugačijim pristupom i bez pređašnjih kontakata sa ESC-om.