no Norveška 2026

Objavljene su pesme u celosti.

Alexander Rybak - Rise

Hedda Mae - Snap Back

Mileo - Frankenstein

Emma - Northern Lights

Storm - Lullaby

Leonardo Amor - Prayer

Silke - Forevermore

Jonas Lovv - Yayaya

Lose mi je ovo... Ribak katastrofa, gore nego 2018. Vecina pesama zvuci AI-generated. Ne bi me iznenadilo da ovaj Frankenstajn pobedi.

Baš sam imao niska očekivanja a na kraju ispade da su mi se skoro sve pesme svidele.

Eliminacije:

Emmy - Sykt fin
Aranja - Pyjamas song
Raylee - Where did your friend go?

Vidim da je ostao duel Raylee i Skrellex, po meni treba da pobedi Raylee.

Od direktnih finalista dopadaju mi se:

Emma - Northern lights
Hedda Mae - Snap back
Leonardo Amor - Prayer
Mileo - Frankenstein
Silke - Forevermore

Hoce li bivsi esc pobednici da sjasu s grbace vec jednom.
Rybakova pesma nije taj nivo povratka kao kod Loreen pa da razumem, ovo je blam za karijeru i pljuvanje po onakvom remek delu Fairytale po kome te svi pamte.

Čak strofe ni nisu loše ako se ne obraća puno pažnja na tekst, ali refren, tj. nepostojanje istog, mi je kriminalan za nekoga ko je imao Fairytale pa i Europe's Skies

MGP iz obližnje Danske mi je posle dugog niza godina ponovo jači od ovog Norveškog.

Kazem ja da je danas luksuz naici na dobru pesmu, i nacionalno finale koje je nekada bilo jedno od jacih, predstavlja ovakve pesmuljke. Ozbiljan je kriza sa pesmama u svetu, ozbiljna je kriza na ESCu..idu sve gore i gore godine sto se kvaliteta pesama tice, do te mere da su i pobednicke pesme apsolutne nebitne.

Koliko random i neinspirativno NF, jezivo. Jonas Lovv mi je kul i rekao bih favorit, ovo ostalo uglavnom neprimetno potpuno. Ako Ribak ne dobije na ime, a verovatno hoće, tipovao bih na ovog Frankeštajna.

Bas je tuga u sta se mgp pretvorio, nema jedne odlicne pesme, aaaali ima nekoliko okej pesama, po meni:
1.Silke
2.Emma
3.Skrellex
4.Mileo
Rybak blam veka, kao da zeli da sprovede eksperiment da li ce norveska publika glasati za njega cak i da posalje najvece smece..plasi me rezultat

Nije samo do norveške publike, već se i mnogo stranih fanova oglašava kako im je Rybakova pesma odlična. Meni je to u njegovom fazonu, nikakav blam, već baš ono kakva je njegova muzika. Iako slabija od njegove evrovizijske pobedničke, pesma je na sličan fazon. Čak i takva, relativno slabašna, bolja je od većine pesama ove sezone koje slušamo na nacionalnim izborima, samo što neki očekuju da nadmaši sebe, umesto da porede sa aktuelnom konkurencijom.

Najveci problem kod Ribaka je refren, strofe se skroz korektno grade i onda dodje refren koji je bukvalno nista, a njegov stil su ti efektni refreni, poput Fairytale, Leave Me Alone, Roll With The Wind

Back