no Norveška 2026

Ima nekih pesama koje odskaču u nekom smislu, bilo standardno pozitivnom ili zbog zaraznog ritma, poput pesama Jerry Heil koja me podseća na "Ameno", što volim, i Akylas kao nekakav grčki "Gangnam Style", ali svuda nešto fali, naročito originalnosti. Još se nadam da će neka velika pesma da se pojavi u naredna dva meseca, što bi bilo dobro za Evroviziju.

Zlatno doba MGP je definitivno bilo kad smo imali one heatove, neobjasnjivo mi je sto su odustali od toga. Pogotovo kad se setim da su medju direktne finaliste cesto pustali neke skroz bezvezne pesme (ofc bilo je i dobrih), ne bi me cudilo da u ovom sistemu neke dobre pesme ni ne prodju konkurs.

Svakako, 2021. ubedljivo najjace izdanje MGP

Pa i sad je dosta kandidata u igri, tako da su valjda odabrali najboljih 16.

Jedan kandidat iz ovih duela će se kvalifikovati za finale. Glasanje počinje danas, i odvija se putem kup sistema. Svakog dana, po dva izvođača će se suočiti u duelu, a četvrtfinala su od danas do petka. Pobednici duela, prolaze dalje i suočiće se u duelima u subotu i nedelju, a finalni duel će se održati u ponedeljak. Glasanje svakog dana traje od 10h do sutradan u 10h, tako da poslednjeg finalistu saznajemo 27. januara.

Pesme su na digitalnim platformama.

1768900711561.webp

Meni je za sada "Ēnā" najbolja pjesma koju sam čuo sa nacionalnih izbora i koja me baš onako kupila, način na koji je napisana i cijeli tekst pjesme koji je vrlo emotivan, baš mi je sve vrhunski. ✨️ Mislim da mi je Death Of Us od Elsie Bay zadnji put takav utisak ostavila.

Un tā lēnām, lēnām kļūsti mēmāks
Lēni lēnām, lēnām paliec ēnā
❤️‍🩹

Koliko mi nedostaje mgp 2020-2023, kakva era, svake godine su bili najbolje nac. finale 💔 rybak mi je blam, ostali nebitni, jedino me zanima kako ce zvucati Emma-Northern Lights

Storm potpisuje tuzbu za kradju umetnickog imena. 🙈🤣

madonna-tidal-tidal-signing-signing-paper-leg-on-table-gif-6649118551605714942.gif
Ako treba jos koji potpis tu, sam. ✍️
Pa Rybakova pjesma kao za neki crtić.
Ja sam pomislio za neki mjuzikl.

Moram priznati da sam iznenadjen sto cu ovo napisati, ali meni se "Rise" dopada i mogu slobodno reci da mi je jedna od najboljih koje sam cuo do sada. Ne mogu reci da je nesto "wow", ali mene vuce na neki retro "vajb" sto mi se dopada i daleko je bolja od prosle pesme, a bolja je i od njegove pobednicke. Tako da, ovaj put, ne bih imao nista protiv da bude na Evroviziji.

Meni je Acina pjesma bas nenametljiva s ogronmin tv potencijalom

Ribak non event iskreno. Onako lepo za čuti ali mi nije neki esc materijal ali ajde. Ako ima želju da se takmiči ok samo ne razumem zašto jer tako može potencijalno nekome da uzme mesto na evroviziji jer je veliko ime i na ime će dobiti puno poena.

Dobili smo troje polufinalista glasanja za poslednjeg učesnika MGP-a.

Skrellex je pobedila Emmy u prvom duelu.
Gothminister je dobio duel protiv dua Vika Anonymous.
Sander Silva i Victorjus su pobedili Aranju u trećem duelu.

Danas je počelo glasanje za poslednji četvrfinalni duel između Raylee i Thomasa Jenssena.

Ako sam dobro shvatio, izašle su sve pesme ili? Vidim da niko nije oduševljen Ribakom.

Izašli su isečci direktnih finalista, i cele ovih kojih se takmiče sada u MGP kupu. Cele pesme direktnih finalista izlaze u ponedeljak.
Dosta njih po netu pišu kako im se Rybakova baš dopada, a evo ima i par fanova na forumu.

Spotify izgleda ne znači puno kada je u pitanju MGP, pa je Emmy eliminisana uprkos prvom mestu po slušanosti na ovoj platformi.

FB_IMG_1769204702533.webp

Poslednji polufinalista MGP kupa je Raylee.

Polufinalni parovi:
  • Gothminister ft. Thomas Jenssen vs Skrellex
  • Sander Silva & Victorjus vs Raylee

Ma Skrellex će pobijediti, očito ima jaku lokalnu bazu fanova. Uvijek se izvuče, sa standardno slabim prosječnim pjesmama.

Sander Silva i Victorjus su se povukli sa takmičenja, pa u sutrašnjem finalu MGP kupa naći će se Skrellex i Raylee.

Šta se prijavljuju pa odustaju, koji cirkus. Valjda znaš gde ideš i pre nego što krene nacionalno finale..

Pa bez veze. Pozvali su ljude da glasaju za njih pre neki dan, u prvom kolu MGP kupa, a odjednom danas odlučili da se povuku, jer eto ne mogu da se pomire sa učešćem Izraela na Evroviziji, kada su počinjeni zločini, a oni se sad setili da daju podršku Palestini.

Back