no Norveška 2026

Mileo mnogo bolja pesma prošli put. Gate istraumirao norvežane, pa se vratili u dane mejnstrim popa.

Teško da bi Rybak ostao u polufinalu, ako ih bude predstavljao. 2018. mu je pošlo za rukom da sa "That's How You Write a Song" pobedi u polufinalu, s obzirom da se ni konkurencija nije dovoljno istakla.

Od trenutno poznatih pesama drugog polufinala, ništa posebno se ne ističe, a kako se vraća žiri, ni Ukrajini nije sasvim izvesno prvo mesto, tako da je sve moguće. Jeste mu pesma slabija, ali važno je i ko je konkurencija.

Emma - "Northern Lights" Emma Gunnarsen rodjena sestra predstavnika Svedske iz 2024 Marcus & Martinus .​

Blamantno je na šta su Norvežani spali nakon gomile pesmetina koje su se pojavljivale na NMGP-u. 💀 Ribaka ne bih ni komentarisao, čovek je izgubio svaki kompas. Sve pesme zvuče kao prosečan radio hit za jednokratnu upotrebu, ali ajde da kažem da mi se donekle izdvajaju Storm i Jonas Lovv, mada je i to slabašno. Mogu da odmore od finala, definitivno.

Ali bukvalno kako ga nije sramota da se vrati sa ovim? Ovoliki transfer blama zbog teskta pre svega, a onda i zbog same pesme skoro ne osetih. :ROFLMAO:

Pa daleko je blamantniji tekst moldavske pesme, pa fanovi ne ističu to nešto posebno, štaviše vide ih visoko. Možda jeste ispod nivoa jednog evrovizijskog pobednika, ali u tekućoj sezoni, Rise je čak i iznad proseka.

Izuzetno slaba ponuda, bukvalno da su The Fox ostali, oni bi pobedili bez obzira na pesmu.

Moldavija je praktično sinonim za treš u kontekstu pesama za ESC i vrlo često je znala da taj treš oblikuje i učini prijemčivim publici, toliko da ista ni ne obraća pažnju na blamantan tekst. Ali kad jedna Norveška sa znatno kvalitetnijom muzičkom scenom kao potencijalni izbor za ESC ima evrovizijskog pobednika sa rekordnim brojem poena sa jednom ovakvom pesmom ispod svakog nivoa... to je daleko blamantnije.

Mene na drugo slušanje već raducka Rybakova pesma. Retro je ali fini retro. 😁

Vidim dosta stranaca kaže da im se dopada Rybakova pesma, tako da očigledno ne vlada stav da je ta pesma blamantna. Nije da Norveška ređa sve same hitove, štaviše 12 puta su bili poslednji na Evroviziji (u finalu), po čemu su rekorderi. To što Moldavija možda ima ideje za nastupe koji pale kod publike, ne znači da je pesma manje blamantna, već da se eventualno plasira kao najbolji mogući paket u skladu sa mogućnostima.

Rybak sa ovom pesmom ne može da pobedi na Evroviziji, a možda ne pobedi ni na norveškom izboru.

Inače, trenutno nijedna pesma ove sezone ne zvuči kao evrovizijski pobednik, ali ako se ne ponudi nešto bolje do marta, moramo se pomiriti sa tim da neko mora biti prvi i da će bar nastupom podići pesmu na viši nivo.

Izgleda da se i u Norveskoj bojkotuje ESC, pa je ovaj raspad od pesama prisutan...nema nista, debakl od sezona u najjavi i po kvalitetu pesama, a i po broju ucesnika.

Ova Rybakova pjesma odnosno prijava iste na izbor bi mozda i imala smisla da je izvodi neki anonimus kojemu je ovo prvi uradak u karijeri (mada je i za te standarde suviše slaba), ali kad iza takve pjesme stoji čovjek koji je prije 17 godina pomeo konkurenciju na ESC-u, onda ovo baš jest dosta blamantno i ispod svakog prosjeka. Kao da uopće ne razumiju Euroviziju i da, ako se vraćaš, kao šampion treba da budeš barem jednako dobar, ako već ne i bolji. On, Mans prošle godine s onim chat gpt užasom, pa i hrpa drugih nepobjednika koji su se fino plasirali na ESC pa se kasnije vraćali/pokušati vratiti s kudikamo slabijim pjesmama… Ne znam, nejasno mi je to.

Jedino manje-više logično objašnjenje jeste da im učešće na nacionalnim finalima služi u svrhu lične promocije kako bi vaskrsli svoje karijere i da zapravo za sam ESC nemaju te neke visoke ambicije kakve su imali pre pobeda. Što mi je iskreno krajnje bezveze, jer čine sebi medveđu uslugu i srozavaju reputaciju koju su stekli u tim krugovima.

Previše ljudi misle da će nekom slabiji plasman naškoditi. Rybak je i dan danas veoma prepoznatljiv i prilično voljen od strane fanova, i prethodno učešće na Evroviziji uz pobedu u polufinalu i 15. mesto u finalu, gotovo da mu nimalo nije srozalo reputaciju. I dalje je njegov pobednički nastup iz 2009. jedan od najgledanijih ikada, a očigledno ga poštuju i fanovi i NRK. Iako možda ne pravi neke velike koncerte, ima on nastupa, a i fanova svuda po Evropi, pa i kod nas. Neki bi poželeli da imaju karijeru bar upola kao što je njegova.

Back