Offtopic

Generalno je provera na ulazima u skole, fakultete i ostalo kod nas nepostojeca. Ja sam uvek pricao kada su se desavale ovakve stvari u Americi da kod nas u skolu mozes tenk da uneses I niko te ne pita nista. Ulazi se slobodno

I to sve uradilo dete koje je dobar đak i išlo na takmičenja...
https://nova.rs/vesti/hronika/pozna...-koji-je-ubio-najmanje-sest-skolskih-drugova/
Znaci neka strebercina smrdljiva. Lepo da se odmah srusi mit o tome da je ovo neki huligan koji voli da gleda Juzni vetar.

Generalno je provera na ulazima u skole, fakultete i ostalo kod nas nepostojeca. Ja sam uvek pricao kada su se desavale ovakve stvari u Americi da kod nas u skolu mozes tenk da uneses I niko te ne pita nista. Ulazi se slobodno
To definitivno mora da se promeni jer što kaže Milica biće kopiranja. Ovo mora da se saseče u korenu dok još može. Šta god da je dečka nateralo da pukne ne opravdava ovako nešto i to ne sme da se ponovi. Jadna deca i radnik obezbeđenja i svi koji su na bilo koji način dotaknuti ovakvom tragedijom :(

U najtezem trenutku kako za roditelje i zaposlene, pojedini srpski mediji opet izvestavaju senzacionalisticki i utrkuju se ko ce imati vise citaoca obljavljujuci neproverene informacije!!! Ovo je morbidno i odlicno oslikuje ko nam kreira medijsku sliku i kakav to uticaj ostavlja na celokupno drustvo. Zamolio bih barem vas ovde da to ne radite dok ne dobijemo zvanicne informacije. Znam nekoliko porodicnih prijatelja cija deca idu u ovu skolu, tresem se...

Ko zna šta je tu bilo između njih dvoje i kako je on uopšte došao do pištolja.

učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbeđenja ove škole.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/pucnjava-kod-osnovne-skole-u-beogradu-ima-povredjenih/

Nije ni važno, tragedija je da je toliko nedužnih ubijeno zbog toga što je dete psihički prosto puko pod pritiskom.
Pritisak koji stvaramo deci sa takmičenjima iz svih predmeta je malo postao nenormalan...
Na takmičenja se nekada išlo iz ljubavi prema nekom predmetu...

Možda zbog inflacije redovnih ocena, pa deca tako teže da se istaknu...

Ne znam ni šta da kažem ali definitivno nam je potrebno više obezbeđenja, pretresanja, više psihijatra i psihologa u školama i svim ustanovama da bi se ovako nešto sprečilo...
Roditelji maloletne dece bi morali da drže oružje van domašaja dece...

Ne znam da li bi (i kako bi) to moglo zakonski da se reguliše, ali mi se čini možda i najvažnijim...

Nisam iz Beograda, nemam nikog u Beogradu, ali sve ovo me je baš pogodilo .. uništen život porodica stradalih, život dečka koji je pucao i njegovih, jedan broj dece a moguće i profesora koji će nositi traume do kraja života .. tuga

I mene je baš pogodilo.

Odrasla sam među sličnim decom...

Pada mi na pamet kako je u nekom drugačijem i suludom okruženju (poput današnjeg) ovo mogao da bude neko od mojih drugova...
Dok smo mi bili fina deca...

Kad se to desi u Americi uglavnom pišu da su to stidljivija tiša deca. Setih se jednog dečka iz moje srednje, bio je prilično čudan ovako, po pokretima, načinu na koji priča, ja sam bio ok sa njim, ali uglavnom se nije družio ni sa kim. Često je imao napade, iz čista mira krene da plače ili vrišti i sve to je krivica njegovih roditelja, koji su mu stvarali ogroman pritisak, i fizički i psihički su ga maltretirali zbog bilo koje ocene manje od 5 i nažalost ima dosta takve dece i ako se ne pazi na decu ovakve stvari mogu češće da se dešavaju i to me najviše plaši kod ove situacije, da se ovim ne pokrene niz sličnih događaja, a sve kreće od kuće i roditelja.

U Vladi Srbije u 13.15 sati održaće se vanredna konferencija za novinare, a povodom tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Na konferenciji će se obratiti ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik MUP-a.

A najgore mi sad ovo lesinarenje, kako je ovo doneo Zapad ili kako je donela Zadruga...

U Americi barem kad se desi kritikuju se konkretne stvari tj zakoni o oruziju a ovde bolesnici lece komplekse i koriste za politicku borbu

Lik je bio psihopata. Kraj price. Bio je streber sa Vracara koji je isao na takmicenje iz istorije. Znaci nije huligan, nije iz izbeglicke porodice, tradicionalan je cim voli istoriju, znači ne uklapa se ni u jedan model ovih lesinara.

Back