Offtopic

Ćuti, jedva sam se izvukao...No, sve to na stranu ali ja ne razumem odakle ljudima ideja da se radi 8 sati dnevno?! Optimalno radno vreme bi trebalo biti 6 časova, znam da na zapadu polako kreću tako. Da ti ceo svoj život posvetiš poslu, a oni bi te zamenili za dan kad bi crkao. Samo iz toga razloga cenim advokaturu, oni rade kad hoće i koliko hoće i toliko i zarade.

Mi kod mene u firmi imamo 'core hours' od 9 do 14:30 (petkom do 14h) tokom kojih moramo da radimo, sve van toga je fleksibilno, dok god imaš na kraju meseca ugovorom određen broj sati odrađeno.

Kod mene je standardno radno vreme 8 sati, ali je fleksibilno pa možeš doći u 8, možeš u 10, po potrebi se može izaći ranije i slično, plus može se par dana raditi od kuće, ali ideja je da nije najbitniji broj sati već da se završi posao koji je planiran i ostvari progres u razvoju aplikacije. Ne može da se desi da nemaš šta da radiš jer je posao takav da uvek imaš, a i ako se baš desi da imaš malo lufta, to vreme iskoristiš za učenje i istraživanje stvari u koje nisi dovoljno upućen.

Ima firmi u Beogradu gde je radno vreme 9 sati ali dvokratno 4, pa sat pauze (za obrok i odmor) pa još 4. Nekom to odgovara, mada se meni ne dopada previše jer i ovako dosta vremena ode na prevoz od posla do kuće i na kraju si ceo dan posvetio poslu.​

Kod mene se bome vrlo često desi da nema posla, ali to jednostavno jer ljudi ne traže support :D Dok nekad ne stignem ni da rasporedim 10 tiketa, još 10 stigne.

Kod mene uvijek tijekom ljeta izrazito smanjen intenzitet posla tako da sam dnevno efikasan možda dva sata. Zato većinom radim od kuće ili ako sam u uredu onda zovem malobrojne prijatelje da dođu do mene do ureda da pijemo kavu i gledamo youtube heheheh

U prvoj firmi smo preko zime imali jako malo posla, veći deo dana smo igrali igrice kolega, koleginica i ja. :D U drugoj uglavnom 4-5h konstantnog posla, a sada slično tako. Uglavnom imam par sati nerada. :D

Ćuti, jedva sam se izvukao...No, sve to na stranu ali ja ne razumem odakle ljudima ideja da se radi 8 sati dnevno?! Optimalno radno vreme bi trebalo biti 6 časova, znam da na zapadu polako kreću tako. Da ti ceo svoj život posvetiš poslu, a oni bi te zamenili za dan kad bi crkao. Samo iz toga razloga cenim advokaturu, oni rade kad hoće i koliko hoće i toliko i zarade.
Zato sam se ja žalio za prekovremeni rad onaj dan na temi kako se danas osećate..vučem se bre ko prebijena mačka, ajde beži, još da se ne plati to, e pa to stvarno više ne može.. 😔

Ahahahah 12 sati dnevno / nocne (od sedam do sedam :) ) nekad te noci do jutra radim, nekad ostane se prekovremeno kad vozimo pacijenta u klinicki u Bg u gluho doba, pa nas ne pustaju jer mi nismo hitna, dok ne odluce da l ce da prime, pa cekanje na dijagnostike, skener, specijaliste.... Uuuuuu.... Pa spajao sam po 15-16h posla, to nisu klasicna dezurstva na odeljenju (koja sam takodje radio nesrecno za vreme kovida(, vec rad u bolnickoj urgentnoj sluzbi, ambulantni....

Inace svaki mesec u startu 20 plus sati prekovremeno, pa i kad idem na odmor jer nema ko da radi :rolleyes: zali boze ko vas leci, samo da vam kazem...

Zato sam zivota bez. Forum bukv socijalizacija. Al sa druge strane da nije tako, mislim da bi mi bilo i previse dosadno.

• Love
Reactions: Mrm
@EvilSmile

Svaka tebi čast, u ovim uslovima u Srbiji biti medicinski radnik i toliko plaćen, to je za svaki respekt. 😍 Jel ti isplaćuju uredno prekovremene sate?

Isplacuju prekovremene, al uredno zakidaju na drugim stvarima... Medjutim ne treba mi ni dinara, radije bih da manje radim. A i nije nesto mnogo ni placeno da se ne lazemo.

Svi zdravstveni radnici koji posteno rade u ovoj zemlji su ponizeni, i sebe mozda vidim ako ne bude boljitka negde preko. Malo mi fali klapna da padne. Narod je nezadovoljan a ti kao pojedinac ne mozes da pomognes.

• Sad
Reactions: Mrm
Srbija. Nisam iznenadjen sto mnogi radnici budu izterorisani da daju otkaz na kraju.

Isplacuju prekovremene, al uredno zakidaju na drugim stvarima... Medjutim ne treba mi ni dinara, radije bih da manje radim. A i nije nesto mnogo ni placeno da se ne lazemo.

Svi zdravstveni radnici koji posteno rade u ovoj zemlji su ponizeni, i sebe mozda vidim ako ne bude boljitka negde preko. Malo mi fali klapna da padne. Narod je nezadovoljan a ti kao pojedinac ne mozes da pomognes.
E pa to, upravo zbog toga sam i kazao da je ono što vi u medicini radite u ovim uslovima ovde, ravno herojstvu i hvala vam na svemu... 👌

U prvoj firmi smo preko zime imali jako malo posla, veći deo dana smo igrali igrice kolega, koleginica i ja. :D U drugoj uglavnom 4-5h konstantnog posla, a sada slično tako. Uglavnom imam par sati nerada. :D

Ovo nije uvek dobro jer stvoris takvu naviku i onda ako se nekad nadjes na poslu gde imas vise posla osecas se ispaniceno.

U mom starom timu sam uglavnom zavrsavao sve za 2-4 sati nekad i manje (pogotovo na kraju) i onda kad sam se prebacio u sadasnji tim sam osecao dosta panike na pocetku dana i mislio sam ako ne zavrsim bar 75% do pauze (sto je naravno nerealno) da necu stici sve do kraja dana. I onda bi zavrsio opet sat unapred i ispostavi se da sam dzabe panicio, ali jos uvek imam taj osecaj, ne mogu da izbacim iz sebe ocekivanje da moram biti gotov sto ranije.

To nije daleko od istine jer me sad mrzi da radim svih 7h (neka 1h ode na pauzu).

Ima toga i u Srbiji, a i u nekim američkim firmama (provalio iz oglasa) i iskreno fuj koncept. 💀

Back