Offtopic

Jutros izlazim na terasu stana mog dragog ovde u Pragu, dole ima neki servis za Škodu, i lagano na maks pojačano trešti Lane moje hahah neverica
A ja na mom putu svako malo cujem Lorin, prvo u avionu, a posle jos par puta. A nisam fan. Koja smehoteka... 😂😂😂

A ja na mom putu svako malo cujem Lorin, prvo u avionu, a posle jos par puta. A nisam fan. Koja smehoteka... 😂😂😂
A dobro ona, em je aktuelna pobednica em ima dva vanvremenska hita na ESC, ali ko u sred Krča u Pragu u 8 ujutro sluša Žeksa, jako me zanima 🤣

Nikad neću razumeti poentu pravljenja železničke stanice van samog naseljenog mesta. :unsure: I ovde još nije u pitanju neko selo, pa da kažeš, ono, aj dobro, moralo se tako..

Možda planiraju da se urbanizuje taj deo u budućnosti, kao u Beogradu Makiš gde će biti depo za metro. :D

Inače, privode se kraju radovi na staničnoj zgradi železničke stanice Beograd - centar, poznatije kao Prokop. I Prokop mnogima deluje kao da je van svih dešavanja, mada kada se sve završi, uključujući i pristupne saobraćajnice iz pravca auto-puta, ljudi će se više navići. Međutim, bez veze je što se to gradi decenijama, i opet će biti propusta, prva i druga linija metroa neće proći tuda, a pitanje je i da li će treća jednog dana.​

Pitanje samo ko će im živeti tu (ako je to plan), i ovako se svi sele u Beograd, usput pokušavaju i Novi Sad da prenasele...:D
Baš je ogromna zgrada, mada pretpostavljam da će to većina da bude pokriveno komercijalnim sadržajima. Iako da, bzvz je to sa metroom, trebalo je barem jednu da povežu sa njom. U Novom Sadu već neko vreme renoviraju unutrašnjost glavnog dela, tako da je sve nagurano u deo gde se izlazi u pothodnik u kome su izlazi na perone. Zanima me kako će izgledati finalni proizvod.

Pa tako, deo će zauzeti administracija Železnica Srbije, a nešto će biti komercijalizovano, plus čekaonice i sl. Ne znam da li će i u toj zgradi biti šaltera za prodaju karata, moguće, pošto su trenutno na donjem nivou blizu perona.

Ušao sam u apoteku da kupim Euthyrox (bez recepta) koji već deset godina uzimam zbog nepravilnog rada štitne žlezde i dobio odjeb na finjaka na šalteru. Naime, više se taj + gomila drugih lekova ne mogu kupiti bez recepta, ili izveštaja lekara. Tu spadaju i lekovi koji regulišu šećer, neke masti za oči (lol) i maltene svi lekovi koji mnogi koriste za sezonske alergije (još veći lol). Inače su ovi lekovi često bili deficitarni i zloupotrebljavala se prodaja u smislu da su se prodavale abnormalne količine bez pokrića, a neke lekove za šećer su na svoju ruku pili ozbiljni bolidi koji su tako želeli brže da smršaju.

Poenta priče: umesto da se država sama obračuna sa svim nepravilnostima i malverzacijama i da pronađe efikasan način opskrbe tim lekovima, ona svoju nesposobnost da izađe na kraj sa muljatorima (i sama sa sobom) prebacuje na nas kojima neki od tih lekovi jesu redovna terapija. Sada ćemo svako malo ići po izveštaje i recepte, bilo da neko leči dijabetes (doduše ovo je uvek tako išlo), ili sezonsku alergiju.

A da, sreća, pa je parizer pojeftinio 🙏

Back