Offtopic

Što onda pratite to ako uvek znate ishod mečeve unapred? Iskoristite bar da uzmete pare na kladionici :sneaky: Poznato je da je često bilo mutnih radnji u našem fudbalu, decenijama unazad, ali ne bi trebalo tek tako da prihvatamo rekla-kazala priče, ispašće više o stanju u srpskom fudbalu znaju forumaši nego tamo neki koji su dublje u toj priči. Mislim da toga itekako ima i u razvijenijim zemljama, pa vidite kakvih huligana ima i u Italiji, Engleskoj itd. Prethodni posao mi je bio vezan za razvoj softvera za kladionice, pretežno italijanske, neke afričke itd, nisam tu imao direktan kontakt sa klijentima, ali sam čuo da nije lako opstati u tom biznisu, jer dobar klijenata, tj. kladionica, su u stvari povezani sa mafijom, pa se neke zatvore preko noći i sl. Tako da mislim da je cela ta priča oko eventualnog nameštanja mečeva daleko složenija od toga da je samo onako kako kaže jedan čovek. U fudbalu je to najizraženije.

Jeste videli ovo - student Ekonomskog fakulteta u Gvineji Bisao ubo nožem studenta Tehnološko-metalurškog fakulteta u Esvatiniju, a došli su ovde u okviru projekta "Svet u Srbiji"? Zabrinjavajuće je što primimo strance sa raznih strana, kao i migrante pored kojih je neprijatno i proći u večernjim časovima, i malo malo pa naprave neki karambol.
➡️ https://www.rts.rs/lat/vesti/hronik...e-istragu-preuzelo-vise-javno-tuzilastvo.html
Kladionice su samo jedan deo priče. Svakako, mrzi me da objašnjavam, ali opet naglašavam, imam neki ne baš kratak period u fudbalu iza sebe (i mnoge prijatelje koji su i dalje tamo). Suština priče jeste da mi možemo ovde da glumimo da imamo i Vladu, i FSS, REM i mnoge druge institucije koje bi trebalo da postoje ali stanje na terenu govori drugačije. Možda nisu to uvek Vučićevi lični interesi, ali sigurno nije ni nešto što se kosi sa istim.

Da afrički studenti, jednom se dogodio sukob, i to između njih, odmah ih treba sve proterati i na njhovo mesto dovesti one iz Belorusije, Severne Koreje, Iraka, Rusije....
U želji da odbraniš ove prve, upravo si stigmatizovao ove druge.

Ovo jeste izolovani incident i većina afričkih studenata u Srbiji su veoma primerni, ali isto tako ne mogu da se izjednačavaju lokalci i stranci.

Svakako da ponašanje kod kuće i u gostima ne može da bude jedno te isto.

Kad neki buzdovan iz Srbije ode turistički ili edukativno na zapad sigurno da neće da pijanči po barovima i razbija flaše drugima o glavu već će biti manji od makovog zrna

Da li je bitno sa kog je ko kontinenta apriore?
Meni niko ne smeta.. Vrlo dobro znam zašto je ovako napisano to..
Ako se uđe u diskusiju sa pristrasnošću to neće voditi nikuda

@Choda Pa možemo li nekako to popraviti i eliminisati kao pojavu? Meni je utisak da se u sport stalno neko meša. Sećaš se i kada je Obilić bio šampion, nisu bila toliko čista posla, dosta toga je u sprezi sa nekim "moćnim" ljudima, a čini se da nije nešto drastično bolje ni na zapadu, pa zato nemam ideju da li to može biti značajno bolje, kao da niko ne zna kako da se suprotstavi, deluje kao sporedna tema u društvu, a ispada da se oko toga lome koplja.

@Mrm @Milica Od vas dvoje nisam ni očekivao da ćete imati išta konstruktivno da kažete. Sa jedne teme, odoste u desetu, i to što pišete je na samoj granici sa govorom mržnje, pa bilo bi dobro da pripazite. Nije dobro glumiti borce za pravdu, a deliti i lajkovati bljuvotine bez jasnih argumenata. Milica malo malo pa potegne priču kako je ovde toliko loše, a onda se nadoveže i Mrm, kao da u Italiji cvetaju ruže i da je bezbedno ne znam koliko. Ja se u Milanu nisam osećao bezbednije nego u Beogradu, zato me i plaše ovakvi slučajevi, koliko god vama delovali kao sporadični. Često čujem od prijatelja da im je nelagodno prolaziti Karađorđevom ako su sami, neretko tu bude nekog koškanja među migrantima, a da ne govorimo o Subotici i granici ka Mađarskoj. I zato je neumesno pisati bljuvotine i navoditi narode koji vama možda smetaju, da biste skrenuli sa teme.

Ironija vam prelete preko glave lol

Moja poenta baš jeste da sklonost nasilju ne zavisi od boje kože...

• Love
Reactions: Mrm
Boju kože niko nije spomenuo sem vas. Sami ih etiketirate i još Mrm pljuje po drugim nacijama, i to baš određene koje upadaju u oči.

Zna se vrlo dobro šta to znači... 😉
Ja nemam ni protiv koga ništa..
Pritom nisam pominjao crnce uopšte, Afrika nije kontinent jedne rase...

E nebitno @Milica .. Stvarno je dosta toga ovde više.. U pravu je Miloš.. Nastaviću o ESC ovde, ne vredi očigledno..

Sećaš se da sam ja kazao da bih baš radio kod Bebija u prodavnici njegovog brenda u Milanu.. 🤭 Ali to mora da bude visoka moda, appointment za kupovinu sa klijentima.. 😁😄
ni pet ni šest nego odma Milano, polakote

prvo tezga na buvljaku pa se polako diže nivo po nivo

@Mrm @Milica Od vas dvoje nisam ni očekivao da ćete imati išta konstruktivno da kažete.​
That 70S Show Lol GIF by Peacock

Back