Offtopic

U onakvoj festivalskoj konkurenciji na Jugoviziji nisam siguran za Brenu i njenu pobedu na istoj, baš.. 🤨
Čak mislim da je Neda Ukraden kvalitetnija bila vokalno..

Meni su bas Brenini ZaM solo albumi 1993-1996 njeni najbolji albumi uopste. Imam kasete i rado ih preslusavam vise puta. Slozio bih se da joj je poslednji album sa Slatkim Grehom iz 2000. bio tragican, ali odatle su mi se svidele pesme "Ti me podsecas na srecu", "Gde si ti" i pesma u kojoj se Brena sprda na svoj racun a zove se "Lepa Brena". 😁😁

Sto se Maje tice, meni je bila najbolja kad nije bila nametljiva znaci 2007-2012, tek od Handanovica krece uspon pa mala stagnacija 2014, da bi 2017. dozivela vrhunac i onda pocela padati jer joj pesme zvuce bukvalno isto.

O Cecoljki ne mogu vise nista komentarisati postajem cak i samom sebi dosadan. Samo cu reci JEDNA JE DRAGANA MIRKOVIC!

Šteta što Brena generalno nije stigla do Evrovizije, ne nužno sa tim pesmama sa kojima se takmičila na Jugoviziji. Doduše, i tada se puno nameštalo na festivalu. "Okrećeš mi leđa" bi bila prigodna.

Znam, otuda sam preuzeo. :D

@Miloš ma Hajde da se volimo bi pokidala, ne znam što to nisu prijavili, valjda je ta Jugovizija bila godinu dana pre albuma. Produkcija K. Kovača... Ili Sanjam :love:

Znam, otuda sam preuzeo. :D

@Miloš ma Hajde da se volimo bi pokidala, ne znam što to nisu prijavili, valjda je ta Jugovizija bila godinu dana pre albuma. Produkcija K. Kovača... Ili Sanjam :love:
To svakako, nego rekoh nešto iz ranijeg opusa kada se i takmičila. A sa te dve koje si spomenuo bio bi pravi spektakl.

Pored Josipe Lisac, Hari Mata Hari, Zorice Kondže, Olivera Dragojevića, Maje Odžaklijevske, Kaliopi, Masima Savića, itd, itd, koji su se mahom po više puta takmičili na Jugoviziji, a nisu pobedili i otišli na ESC, malo mi je i glupo da Lepu Brenu stavljam u sam vrh te grupe..

Pa i nije baš, nekad je takav basic kitsch prolazio, a nekad baš i ne.. Sve zavisi i od vokala, izvedbe, orkestracije, nekada se i orkestar ocenjivao na ESC...

@Boxy nemam nikakve veza sa tim :D nisam fan JK u tom smislu iako mi ove pesme odgovaraju. mislim da nije postigla neki uspeh, zbog svoje jezicine, i nikada i nece.

"Poželi sreću drugima" (1989) mi je najprijemčivija za ESC...

Back