Offtopic

Pa od starta je bilo poznato da nam je narod mešovito orijentisan prema tom sukobu, možda relativno većinski za Palestinu, ali da nam vlast gaji super odnose sa Izraelom, jer stalno neke saradnje sa njima na x polja, brda njihovog kapitala je ovde itd. Ne kažem da podržavam, nego da me ovo ne iznenađuje, iznenadilo bi me da je drugačije.

Pa od starta je bilo poznato da nam je narod mešovito orijentisan prema tom sukobu, možda relativno većinski za Palestinu, ali da nam vlast gaji super odnose sa Izraelom, jer stalno neke saradnje sa njima na x polja, brda njihovog kapitala je ovde itd. Ne kažem da podržavam, nego da me ovo ne iznenađuje, iznenadilo bi me da je drugačije.
I ja mislim da su ljudi u Srbiji više naklonjeni Palestincima jer i sami znaju kako je biti žrtva agresije na svoju zemlju + izražen je jak antiamerički sentiment zbog bombardovanja a s obzirom da su Ameri glavni partneri Izraelu otud i netrpeljivost prema njihovom režimu koga malo ljudi podržava.

Kod nas u Srpskoj je recimo nezamislivo da neko kao profilnu sliku na društvenim mrežama stavi palestinsku zastavu (jer to mahom rade Bošnjaci), ljudi ovdje gaje veće simpatije prema Jevrejima jer su zajedno stradavali u Drugom svjetskom ratu na prostoru nekadašnje NDH a i Izrael ima odlične odnose sa R. Srpskom (koja je otvorila čak i kao neku mini ambasadu u Tel Avivu), javna je tajna da je Mossad slao naoružanje i humanitarnu pomoć bosanskim Srbima u borbi protiv Bošnjaka i Hrvata tokom rata ali ipak empatija zbog tragedije palestinskih civila postoji ali ne nešto pretjerano izraženo jer obični narod doživljava taj rat kao nešto što je tamo negdje daleko a ni sa jednom stranom nismo u ne znam koliko bliskim odnosima.

Svijetom vlada selektivna pravda i svako gleda svoje interese tako da ne znam čemu iščuđavanje pojedinih što isto to radi i Srbija, recimo kad je bio sukob Azerbejdžana i Jermenije Bošnjaci su navijali za svoju islamsku braću i likovali nad protjerivanjem pravoslavnih Jermena a koji mjesec kasnije kmeče zbog sudbine Palestinaca, bljuc.

Back