Offtopic

Posledice nerađenja lustracije nakon 5. oktobra dovode do izrazito negativne selekcije u svim sferama društva. Revanšizam je jedini način da ukloniš garnituru koja se ušuškala u foteljama 80 godina.

Sve dok je ON izabranik EU i SAD, nema govora o nekoj smeni vlasti. Odgovara im jer ga je lako staviti na hoklicu.

Zar im je toliko bitna ta sitna razlika između k i к da su morali da ih menjaju xD

Nisi me razumeo, kada su stavljali nova slova, zamenili su ih. Nisu menjali zato što je bitna razlika. Inače su stajala neka stara slova od pre ko zna koliko. xD

Edit: Čitam na instagramu komentar, oni su se navodno spremali da na tu konstrukciju koju su napravili, prave JOŠ jedan nivo i da su prošle nedelje bili neki radovi i juče postavljali neke šipke kako bi se valjda to radilo i onda se, pretpostavljam tu nešto poremetilo oko konstrukcije. 😐 Ali stoji svakako onaj moj komentar da je taj prolaz i stepenište kod vrata, nepotrebno. 😐

Last edited:
Pad sa vlasti mora biti samo pocetak. Odlazak bez odgovornosti je sto puta vidjen. Ovu stoku treba procesuirati, nama je svima bukvalno glava u torbi.
Mora neko i da odgovara.
Kao što reče Miloš, ja živim za taj dan kada ćemo im videti leđa i onda da se krene ponovo od nule, jer smo sada bukvalno u ruševinama.
Nadam se da niko od forumaša ili vama dragih osoba nije povređen.

Inače, betonska konstrukcija se po Vučićevim medijima vrti da je stara 60tak godina. Imajte ovo u vidu, slika stara dve godine:

1000029758.webp

Broj poginulih trenutno 8, sa tendencijom rasta. Ovo je jezivo.

To je suština, da mora postojati odgovornost. I radnika koji su izvodili radove i nadređenih. Nikakvo kretanje od nule ne igra ulogu u društvu u kom je ukorenjena korupcija na svim nivoima, i nadzorni organi su samo na platnom spisku, umesto da rade svoj posao, a u građevini je ta uloga prilično važna. Ne treba misliti da će se procesuiranjem jednog ili par ljudi (što jeste potrebno pre svega u cilju da neki novi ne krenu istim putem) sve rešiti i da se kreće od nekakve nule. Biće pre da smo u nekom velikom minusu. Bitno je da kada dođe do promene vlasti, isključivo dođu novi ljudi, jer svi dosadašnji snose deo krivice za trenutno stanje, i apsolutno niko nije imao volje da se pozabavi korupcijom koja se odražava na sve sfere života.

I nadam se da su svi forumasi dobro. Znam da nas ima mnogo iz Novog Sada. Ja nisam bio u gradu, a zeleznicku stanicu koristim vise puta mesecno.

Mislim da bi efekat kada bi makar nekoliko desetina ljudi odgovaralo za bilo šta mnogo psihički značio. Korupcija, nasilje i sve kreće i sa najnižeg nivoa, neka se svako zapita kada svesno bude kršio zakon, nekim ljudima koji još uvek imaju trunku savesti će to biti dovoljno da ne urade ono što rade.

Svaki komentar je suvišan. Bilo je pitanje vremena kada će korupcija, nestručnost i bahatost ovog režima početi da odnose danak u vidu ljudskih života. Ja zaista ne znam šta više treba da se dogodi da se probudi kolektivna svest ovog nesrećnog društva i da se jednom za svagda stane na put ovoj mafiji.
Saučešće porodicama. :(

Užas, još nisam znao zbog čega kolima nisam mogao da prođem tuda pre jedno sat vremena i evo sad čitam ovde šta se desilo.

To je taj trend trenutne vlasti, daj samo da ga sagradimo da to izgleda, a za kvalitet ih baš briga. Za jedno 10-15 godina ako bude bio malo jači zemljotres, ceo Beograd na vodi će se srušiti i naravno da niko za to neće odgovarati jer je garancija na te zgrade 10 godina i ajd sad vi meni recite gde to ima, ah da, u zemlji Srbiji.
Nadam se samo da će svi povredjeni biti adekvatno zbrinuti i da će preživeti...

Zastrašujuće je da je ovo moglo bilo kome da se desi, kao i što se desilo.

Šta bi bilo da nije bilo u 12 nego u 4-5 kad se ljudi vraćaju kućama pa je puna stanica? Ili da je neko ranije otišao sa posla. Ili neko ko je baš u tim trenucima prošao ispod trema, ne znam tek kako je tim ljudima koji su za dlaku izbegli. Da ne pričamo o onima koji su zapravo izgubili nekoga...

Jezivo je koliko ovakva dešavanja pokreću egzistencijalna pitanja.

Back