Offtopic

Ma popularni narativ je problem. Dokle god ne izbacimo kriminal i oružije kao identitet našeg mentaliteta nećemo biti mentalno zdravi. Bolesni smo kao društvo. Oni koji treba da idu na psihoterapiju ne idu, nego mi zbog tih što ne idu da vode računa o sebi.

Nažalost, bilo je pitanje vremena kada će se ovako nešto dogoditi. Već odavno živimo u zoni sumraka, u vremenu bez saosećanja, empatije, emocije, društvu u kom se propagiraju nenormalni modeli ponašanja poput vređanja, tuča, prostitucije i nasilja u nekakvim opskurdnim rijalitijima, gde se deklarisani kriminalac predstavlja kao neko ko bi trebalo da predstavlja uzor omladini i koji pritom ima svoju TV emisiju... dodajte svemu tome očigledni psihički poremećaj počinioca ovog stravičnog događaja, kao i očigledni pritisak i nemarnost roditelja i dobijamo to što smo danas dobili. Društvo nam je u rasulu i raspadu, institucije ne rade svoj posao, potpuno pogrešni i iskrivljeni sistemi vrednosti se plasiraju kao nešto što je maltene društveno prihvatljivo. Ovo je krajnje vreme da se nešto konkretno uradi po pitanju svih aspekata ovog nakaradnog društvenog života , u protivnom, plašim se da je Pandorina kutija otvorena. Da se ja nešto pitam, monstrum ne bi više ugledao svetlost dana, do punoletstva bi bio zatvoren u nekoj psihijatrijskoj ustanovi, a nakon punoletstva u zatvor i to na doživotnu robiju. Upropastiti toliko života jednim ovako bezumnim činom se apsolutno ne može i ne sme opravdati, ali krivce ipak treba tražiti ne samo u počiniocu i roditeljima, već generalno i u vrhu institucija i vlasti koji očito godinama zanemaruju probleme koji su prisutni u jednom od najvažniji resora-prosveti, od kojih je jedan od najvećih problem vršnjačkog nasilja, nepostojanja autoriteta prosevetnih radnika i mnogih drugih.

Saučešće porodicama, a povređenima želim brz oporavak i mentalnu snagu da se izdignu iz pakla koji ih je snašao.

Toliko sam zgranut i jednostavno ne mogu da shvatim da su i ovakve tragedije, nažalost, postale naša realnost. Znam gde i kako živimo, ali opet mi je nepojmljivo.

Zamislite vi to da ujutru pošaljete dete u školu i više ga ne vidite živo, zato što je neki psihopata rešio da svoje probleme i traume rešava mecima.

Tuga.

Pogotovo jer imamo primere ljude starijeg doba koji znaju stvari da rezonuju na pravi način. I primere mladih monstruma. Tako da, do jedinke je koliko sebi može da pruži šire znanje tokom života. Oni koji bi sebi da olakšaju i manje uče takvi se samo utope u jednoumlje.
Upravo to!!!

Ovde su izgleda svi bili maltretirani u školi. Ne čudi me obzirom da se nasilje ovde toleriše ili opravdava. Sama država se povlačila milion puta pred nasilnicima i to će tako ostati jer i da promeniš vlast ostace truo sistem koji smo napravili od 90ih pa na vamo. Naprosto nas mentalitet je nasilnički.

Među nastradalima je i dečak Andrija Čikić (2009), dobitnik je više prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima. Pohađao je muzičku školu "Josip Slavenski". Bio je odličan đak, a trenirao je i tenis. :(

Andrija je bio član srpskog žirija na Dečijoj Pesmi Evrovizije 2020.

7tGpIgf.jpg

mYiFRej.jpg

Ja sam nem od tuge celog dana. Ne mogu da se sastavim, nažalost u neposrednom sam kontaktu sa medijima i svakog dana moram biti upućen u sve. Ovo je jedan od dana kada mi nije ni do čega. U grlu mi je knedla, a da zaplačem ne mogu.. tako se osećam prazno, besno i ljuto na ovaj sistem , na celo posrnulo društvo.. Užasnut sam vestima, ,komentarima na mrežama koji opravdavaju nasilnika ili ovaj krvavi pir. Na koju god mrežu uđem, mnogi se našli da komentarišu. Ne sudim nikome jedino što želim je preminulima spokoj a roditeljima šaljem svu podršku ovog sveta. 🩷 U ovom ludom vremenu najteže je biti čovek. Čuvajte se ljudi moji!
P.S. da dodam da sam takođe bio zlostavljan psihički najviše u srednjoj školi što zbog seksualnosti što zbog viška kilograma a neretko i zbog toga jer sam se izdvajao od ostalih. Samo ja znam kako mi je bilo u momentima kada sam izgubio članove porodice i plačući iz škole dolazio istraumiran zbog izrugivanja. Dosta dugo sam i sanjao snove u kojima su mi se ponavljala dešavanja.. Retko kada pričam o ovome a valjda mi je lakše da se sakrijem iza nicka gde me niko ne zna ( mali broj samo) Jednom sam se obratio školskom psihologu u srednjoj koja mi je na sav moj plač i tugu postavila pitanje "Nadam se da je tvoj seksualni izbor normalan?" Mislim da ne moram ništa dodavati.. U osnovnoj je bilo slučajeva ali u manjoj meri i mahom je moja majka reagovala na određene stvari. Naravno bilo je kroz život mnogo primera koje bih mogao navesti ali nikada mi nije palo na um da bilo koga povredim ili usmrtim. Sve ide od vaspitanja, sredine, glave...

Last edited:
I dalje sam u šoku, i da ne ponavljam mnoge stvari koje ste pisali da se isto tako osećam ili da se slažem sa mišljenjima...

Poznajem ljude koji su išli u Ribnikar ili imaju decu koja sada idu, ja nisam ali išao sam u srednju tu odmah tik pored, prolazio pored Ribnikara svako jutro i blejačili smo tu okolo, svi ti ćoškovi i ograde i ulica što se vidi na kadrovima su mi jako urezani u sećanje, i onda mi je još jezivije kad te slike spajam sa svim vestima.

Ja se samo (uzaludno) nadam da neće sad razna ona uhlebljena pregažena dedišta i babišta iz dana u dan da zasedaju po televizijama i smatraju tu neke promašene i jeftine teorije, i generalno mi bude muka od tog celog medijskog cirkusa koji se pravi za ovakve stvari (mada jasno da ovakve nismo imali) i kao jao šta ćemo, SiSteM vRedNosTi, ko je krivac, šta bi sve moralo, i tako nedelju dana, a onda aj zdravo, zaboravi se sve i žvaću se nove teme. Ili nek se bave čime mogu hitno i konkretno, a ako ne umeju ili izbegavaju (a oboje je slučaj), bolje ne filozofirati za jeftine poene i da bi se nešto eto "mudro" reklo, ili politizovati priču što već uveliko imamo, ali avaj.

Zaista jeziva stvar koja se dogodila juče. Bez obzira što ne poznajem nikoga ko ide ili čija deca idu u tu školu ceo jučerašnji dan sam kao sluđen. Uopšte ne znam ni kako bih opisao osećanja jer je tu mešavana tuge i besa, pokušaja da razumem kako je do ovako nečega došlo. Šta jedno dete od 13 godina može da natera na ovakav postupak. Kakve su ovo generacije? U njegovom uzrastu ja sam još uvek bio dete koje gleda crtaće i igra se sa komšijama ispred zgrade, nedovoljno zreo čak ni da pomislim o ovako nečemu.
Sve ovo me podseća na jednu sezonu iz 13 Reasons Why, ali ono što užasava je što ta serija opisuje život dece uzrasta 16-17 godina.

Ja se samo (uzaludno) nadam da neće sad razna ona uhlebljena pregažena dedišta i babišta iz dana u dan da zasedaju po televizijama i smatraju tu neke promašene i jeftine teorije, i generalno mi bude muka od tog celog medijskog cirkusa koji se pravi za ovakve stvari (mada jasno da ovakve nismo imali) i kao jao šta ćemo, SiSteM vRedNosTi, ko je krivac, šta bi sve moralo, i tako nedelju dana, a onda aj zdravo, zaboravi se sve i žvaću se nove teme. Ili nek se bave čime mogu hitno i konkretno, a ako ne umeju ili izbegavaju (a oboje je slučaj), bolje ne filozofirati za jeftine poene i da bi se nešto eto "mudro" reklo, ili politizovati priču što već uveliko imamo, ali avaj.
Dzabe, od juce vec ceo dan to rade.

Dete je zaista postalo klasicni psihopata u razvoju, prosledjuje se slika na mrezama kako se relativno skoro slikao za stori simulirajuci pistolj obema rukama, kao neki gaserski fazon. U medijima se medjutim pojavljuje samo slika od pre par godina kada je imao dugu kosu i bio skroz drugo dete, video sam i tu sliku bez blura, evidentno je da se dete skroz promenilo i usadio je neki drugi obrazac u svoju glavu.
Ne opravdavam nasilje i mobing koji je on doziveo, ako ga je uopste u tolikoj meri doziveo kao sto mediji bez dokaza prenose. Na nasilje prema njemu je uzvratio brutalnim nasiljem i pokazivanjem nadmoci i rivaliteta, odlicna analiza psihologa i neshvatljivo da se to u deci od tako malih nogu razvija.

Najgore od svega je to sto je to dete ubica postalo najtrazenije ime na Guglu sad.

Boze kakvo cudoviste.

Zamisli budes najmladji masovni ubica u istoriji čovečanstva jbt. Samo je pitanje da li se tako izopacen rodio ili se to desilo kasnije. Pogotovo ako nema naznaka zlostavljanja u porodici verovatno su znaci sociopatije i psihopatije postojali od malena.

O tome niko ne govori. Kako prepoznati psihopatu od 7 godina. Oni trose vreme na price o Zadruzi i filmovima, neke bumerske bljuvotine.

Da li je njemu bilo spasa da se ustanovilo da je sociopata i sa 7 godina? Ili bi se samo ovo odlozilo pa bi nekoga ubio sa 24 ili 34?

Back