Offtopic

Seka, zena, majka, kraljica.

Jeste da mi se vise svidjala dok je bila sva vrcava, ali sad dok je gledam u "Majke i snajke" zagotivio sam je jos vise koliko je prizemna.

https://www.nationalgeographic.co.u...rldwide-are-plummeting-faster-than-we-thought

“We may cross a tipping point when most men will be sub-fertile,” says one expert. Here are environmental and lifestyle factors that could increase a man’s risk.
Five years ago, a study describing a precipitous decline in sperm counts sparked extreme concerns that humanity was on the path to extinction. Now a new study shows that sperm counts have fallen further and the rate of decline is speeding up, raising fears of a looming global fertility crisis.

Postoji problem poređenja različitih metodologija laboratorijskih merenja u različitim epohama, ali je sumanuto da zaista postoji mogućnost distopije slične onoj iz filma "Children of Men":

https://theconversation.com/male-fe...ing-sperm-counts-in-humans-and-animals-158097

Within just a few generations, human sperm counts may decline to levels below those considered adequate for fertility. That’s the alarming claim made in epidemiologist Shanna Swan’s new book, “Countdown”, which assembles a raft of evidence to show that the sperm count of western men has plunged by over 50% in less than 40 years. That means men reading this article will on average have half the sperm count of their grandfathers. And, if the data is extrapolated forwards to its logical conclusion, men could have little or no reproductive capacity from 2060 onwards. These are shocking claims, but they’re backed by a growing body of evidence that’s finding reproductive abnormalities and declining fertility in humans and wildlife worldwide.

Impresivan broj ljudi na ulicama, minimum 200.000 i to 200.000 koji nisu ucenjeni vec su slobodno izasli na ulice. Sumnjam da ce vlast da poklekne pred zahtevima, vec ce naprotiv da preokrene sve u svoju korist i ubaci se u mod zrtve. Medjutim ovu energiju ljudi opozicija zajednicki mora da iskoristi i trazi prevremene izbore!

I sta bi se tacno dobilo prevremenim izborima u momentu kada on mora da isporuci sta je obecao pred dolazak na vlast?

Gradski i lokalni izbori za pocetak, jer mi ove slike govore da je Beograd zaista spreman za smenu vlasti. Tako bi bili dodatno oslabljeni

Sve bi ovo puklo ko balon od sapunice da oni ispuste iz svoje kontrole najvece televizije i tabloide. Prica se da srednji krug njihovih "kadrova" vec gleda gde ce i kako ce. Nadam se necemu, bilo sta. Gore od ovih pajaca ne moze biti.

Joj Bože, ja neću da se vraćam, kad vidim šta se dešava u 🇷🇸, 😔😭😭 našta sve liči to tamo... tražiću azil!! Sad su počeli ovde da dolaze iz Sudana, jer je ratom zahvaćeno područje da traže azil, idem sutra sa njima da se prijavim..😔😬

🇷🇸 je meni i preko glave i preko one stvari da izvineš.. Kad sam trebao da sredim švedske papire, ne Mrm-u zabavno u 🇷🇸, lepo sve, haj, haj, i tako prolazila godina za godinom i budala Mrm.. 😔

Back