Offtopic

Daleko mi je to, bio je na pet minuta 😭 Nista, ostaju indeksi i rostilji.

Vidim nestala je devojka koja se u 4 ujutru kupala u Dunavu... Meni nije jasno kako iko može da se kupa u toj reci...

Može, ako i samo ako je ispunjen uslov da je to kupanje pre nego što Dunav udje u Srbiju.
Pa i onaj čuveni plivač što je plivao od izvora Dunava do njegovog ušća je odustao od plivanja kroz Srbiju jer nije mogao da podnese smrad i zagađenost.
Meni je od kupanja u njemu više neshvatljivo da neki ribare, pa to jedu posle(?!) Onaj oslić iz radioaktivnog Mekonga BiH pre pojeo nego nešto ulovljeno u našim rekama.

Vidim nestala je devojka koja se u 4 ujutru kupala u Dunavu... Meni nije jasno kako iko može da se kupa u toj reci...

A ko zna čega je tu sve bilo. Ja sam čitala da je navodno bila neka neprijavljena žurka na Oficircu. Što se kupanja u Dunavu tiče, ne pamtim kada sam bila poslednji put, a i tada već je bilo obavezno tuširanje čim dođeš kući. Mada mi posebno nije jasno kupanje na pomenutoj plaži, posebno što sa bačke strane tu nedaleko ispuštaju gradsku kanalizaciju.

Ne razumem kako je ispuštanje gradske kanalizacije u reku nešto normalno kod nas??

Pa kako nije ? Nego gde si ti mislio da je ispuštaju ? Kod nas sve to ide direktno u reke ili na ulicu ako nije povezano na kal. mrežu.

Ne razumem kako je ispuštanje gradske kanalizacije u reku nešto normalno kod nas??
DA ti vidis samo u okolna sela Vlasotinca sta rade... Ispustaju pomije i ostatke u reku Vlasinu i to sve dolazi do ovog kupalista...

Screenshot_20230827_112226_Instagram.webp

Stanje u Srbiji sto se tice kanalizacionog sistema je strasno i almarntno. U Poljskoj sam radio 5 godina u komplaniji koja se bavi preciscavanjem otpadnih voda i izlazili smo takodje na Balkansko trziste, ali takoreci u Srbiji nismo imali sta da trazimo, jer precistace otpadnih voda takoreci ni nemamo, osim par gradova, tu treba pre svega pohvaliti Suboticu, Sabac. Beograd kao najveci grad u Srbiji i jedan od vecih koji lezi na Dunavu nema reseno to pitanje (tek je pocelo nesto da se radi), to je uzasno. Neke drzave, pa cak i Poljska imaju zakone gde i neke manje fabrike moraju da imaju svoje precistace.
Ni Hrvatska nije na zavidnom nivou, ali je ipak dosta uradjeno po tom pitanju.

Edit: I da dodam jos, da iz tih istih reka, koristimo preradjenu vodu u svojim domacinstvima. Nije problem kada su spremni da plate za solidne proizvode da se ta voda preradi, ali vrlo cesto se na tenderima pojavljuju firme koje nude jako lose proizvode, ali dobijaju tendere iz razlicitih razloga.

Pričate o kanalizacionom sistemu u Srbiji, a Dodo i ja nemamo ni pijacu vodu. More...
Eeee, opet kažu/lažu da će biti uskoro....došli Emiraćani iz pustinje lol, neki Metito.
''Metnuli'' nam samo tako.

Edit: jedan smo od retkih gradova koji imaju sređenu kanalizacionu mrežu, ali opet sve to odlazi u čarobni Begej.

Eeee, opet kažu/lažu da će biti uskoro....došli Emiraćani iz pustinje lol, neki Metito.
''Metnuli'' nam samo tako.

Edit: jedan smo od retkih gradova koji imaju sređenu kanalizacionu mrežu, ali opet sve to odlazi u čarobni Begej.
Ne vredi od kanalizacione mreze ako otpadne vode ne idu prvo na gradski precistace na obradu i tretman, pa tek onda u reku 😉

Back