ali zašto i mama onda nije Pavlovska, obe su ženskog pola, majka i ćerka, iz iste kuće, a jedna je -ski, druga je -ska
Pa treba da je zenski, ali gledam to cesto kad bude -ski ali pojma nemam zasto.
A kod mene je drugačije, pa mi je to i "malo skrenulo pažnju". Kod mene, u maloj opštini, postoje 2 porodice koje su makedonskog porekla (za koje ja znam, možda ih ima i više), oba prezimena su na -ski i u obe porodice postoje najmlađi ženski članovi (tj sada su devojke od 20, 20+ godina) i prezivaju se na -ski. Njihove majke i babe stvarno ne znam koji nastavak imaju, ali ako ćerke/unuke imaju nastavak -ski, trebalo bi i one isto.Znam par takvih slučajeva u praksi, pa evo sad i Teyin, eventualno neko da potvrdi ko zna provereno ili je filolog.
Ovako deluje kao ruskinjaA kod mene je drugačije, pa mi je to i "malo skrenulo pažnju". Kod mene, u maloj opštini, postoje 2 porodice koje su makedonskog porekla (za koje ja znam, možda ih ima i više), oba prezimena su na -ski i u obe porodice postoje najmlađi ženski članovi (tj sada su devojke od 20, 20+ godina) i prezivaju se na -ski. Njihove majke i babe stvarno ne znam koji nastavak imaju, ali ako ćerke/unuke imaju nastavak -ski, trebalo bi i one isto.
Nemam ništa protiv što je Teya dobila taj ženski oblik prezimena, samo sam očekivao da je i kod majke isti slučaj![]()
Da pa imalo bi smisla da bude prosto isto za svakoga u porodici.samo sam očekivao da je i kod majke isti slučaj
Imao sam streak od 1100 dana na duolingo u periodu od 2018 do 2021(?) i mogu da kazem da sam zapamtio skoro nista (nemacki i ceski), eventualno poneki vokabular koji ne znam da svrzim u misao, tako da najbolje neki kurs uzivo ako ti je bas bitno zbog karijere, selidbe itnJel koristite neke aplikacije ili sajtove preko kojih učite ili unapređujete jezik? Htela bih da unapredim engleski i da postanem sigurnija, a sa druge strane hoću da krenem učiti i nemački.
I ja sam Zvezdaš.
Na prvo slušanje favoriti "Nisi više slab", "Sve je laž".
fantazija