Offtopic

U Stanarima u Republici Srpskoj, u blizini Doboja, otvoren novoizgrađeni Dom zdravlja "Srbija". Prisustvovali Vučić i Dodik...

s4.webp
s3.webp
s1.webp

Svečano otvorena Plava dvorana Sava centra, sada sa uvećanim kapacitetom od 4.050 mesta, što je za 400 mesta više nego ranije.

Plava dvorana imaće najveće 3D bioskopsko platno u regionu, sa najjačim projektorom, a takođe je obnovljena sa najsavremenijim kongresnim, koncertnim i scenskim sistemom koji donosi besprekoran zvuk i vizuelni, svetlosni ugođaj, jedinstven na ovim prostorima. Za akustiku sale bila je zadužena poznata francuska kuća "L-Acoustics", a rasveta je prilagodljiva u zavisnosti od događaja. Važnu ulogu ima i foaje dvorane koji može da ugosti 3.000 posetilaca.​

7yJPV9j.jpeg

03wjYhN.jpeg

ooZepl8.jpeg

Ug5hVxU.jpeg

Sa manjim pauzama, da. Ali od sledećeg ponedeljka napokon kraj - maksimalna 25.

Kod nas radi po 12h i dalje, doduše manje nego ranije jer je radila i do 2 - 3 ujutru. Noću mi je hladno pa se i pokrivam a preko dana crkavam. Jedva čekam da se unormalizuje temperatura.

Sa vrućinama i nekako, sa ambrozijom nikako. I što je najgore, najjača je kad lepo zahladi da možeš da otvoriš prozore ili se prošetaš. E, ne može. Još malo pa ću sedeti u vakumiranoj kući. Čak je i uključena klima uvlači toliko da mi za 2 sekunde napuni nos. Antihistaminici deluju po principu "drži vodu dok majstori odu", kapi za nos više oštećuju sluzokožu nego što pomažu.
Mislila sam negde da otputujem u narednih par dana, ali aranžmani skuplji nego u junu, Na Rtnju skuplje nego u Španiji, a i put traje kao do Venecije, putovanja avionom na 3 danakao nekad 10 ultra all inclusive u Turskoj, putovanja busom rade tek od oktobra i jedva nadjoh neku Toskanu 6 dana busom i to last minut. Uplatim u ponedeljak, u utorak otkažu putovanje, u sredu, hvala bogu, vrate pare. I Jovo nanovo sa traženjem i začudjenim pogledima, kako ne znam da se u septembru ide na more, a ne na putovanja. Ali, lakše je istrpeti ljude nego polen ambrozije, borba je urodila plodom pa ću se, ipak, oporavljati pod suncem Toskane.

Meni, možda najdraža jer sam ih slušala uživo kad je ova pesma objavljena. Slagali su glasovi kao ABBA. A i spot je kupio na Đuričko i Mira Bobić Mojsilović plešu uz pesmu koju peva Bora sa svojim orkestrom. Sad, kad Bore nema, reči pesme imaju novo značenje, nije samo o ljubavi.

Hvala Boro. I za prvu i za poslednju pesmu i o tebi, i o nama.

Zasto moram da se razocaram u svakog ?
Pevao je povodom otvaranja novog Sava centra i za lovu jer to mu je posao. Mislim da je zaista privatna stvar sta on privatno misli i koje mu je policitiko opredeljenje i da li ga uopstr ima. Demokratija nije osuđivati svakog ko podržava nešto suprotno zbog tebe ma kako loše tebi to suprotno izgledalo.

Back