Offtopic

Poceli da ga napadaju zbog sprovodjenja dogovorenog pa daj brze bolje uvodi vojni rok da nacija vidi kako si ozbiljan u nameri da se branis lol Niko uspesnije nije branio Srbe od Vucka i njegove klike u poslednjih 35 godina, gde god su nas branili vise nas tamo nema.

Drzava nema infrastrukturu ni para ovo da izvede, ne znam odakle misli da izvuce toliki novac za sve ovo.

Prerasla pudlica koja sedi na hoklici ispred americkog predsednika nije u stanju da inicira bilo sta cak i da hoce, tako da nista od toga. Nece biti rata na Balkanu dok je NATO prisutan.

Hoće li vojni rok služiti baš svi, uključujući i one čiji roditelji imaju vile i kuće na Senjaku, Banjici i Dedinju i da li će ga služiti deca estradnih pevača, političara kao i sportisti... ili samo mi čiji su roditelji obični ljudi? To je ono što uz sistem, način sprovođenja, nedostatak stručnog kadra koji će ti visiti iznad glave, bezakonje i neregusilanost mene odbija od ove ideje...!

Spusta se na 27 godina najverovatnije, kao sto je bilo u SFRJ, ali bi se svakako to racunalo od 1.1.2026. jer zakon ne moze biti donesen pre polovine 2025.

Nemam nista protiv vojnog roka samog po sebi, ali totalno nemam poverenje u ovu garnituru ljudi koja nam vodi drzavu, niti zelim da se nasim zivotima kao dzojsticima igraju bahati vlastodrsci.

Vojni rok je vraćen i u Hrvatskoj, uskoro će biti i u Sloveniji, a čini mi se i u Švedskoj i Finskoj. Trebalo je i ženama da se uvede ta obaveza.

Što se mene tiče ovo je dobra odluka sa ciljem da se omladina malo nauči nekoj disciplini i nekim obavezama. Jer na žalost svaka niva generacija je sve mutavija i nesposobnija za život.

A što se rata tiče, kada je ratno stanje niko nikoga ne pita za mišljenje da li želi ili ne želi u rat. To je obaveza.

Ja se pitam kako smo jos zivi, a nemamo te zivotne sposobnosti koje bi kao naucili u vojsku.

Ovo moze da bude odluka samo ogorcene generacije koja mrzi sto zivimo za jedan posto udobniji zivot od njih.

Problem danas mladih nisu nisu samo oni problem nego sve sta se desava oko njih i sta se pusta na tv od rijalitija do ostalih gluposti .

Isti ti rijalitiji koji u svom ŝeru najvecu publiku im cine penzioneri od 60+ godina, odnosno ovi koji kao smatraju da su mladi nesposobni. Nek vlada eliminise te stvari ako su toliki problem, nece vojska nista da tu promeni.

Zapravo, mladi žele u vojsku lol ne žele gej mladi, uglavnom.

Ne mogu da nađem link, možda je u pitanju i neko namešteno istraživanje, ali pozvali su se na 2/3 mladih koji su glasali da bi želeli da služe vojsku.

Razlog zašto mislim da ovo ipak jeste istina je porast nacionalizma među mladima.

Ja se pitam kako smo jos zivi, a nemamo te zivotne sposobnosti koje bi kao naucili u vojsku.

Ovo moze da bude odluka samo ogorcene generacije koja mrzi sto zivimo za jedan posto udobniji zivot od njih.
Bukvalno, prodaju nam pricu "vi treba da se mucite kao i mi" iste te generacije koje su i odgovorne za sva sr*nja devedesetih.

TrEbA dA sE iDe U vOjSkU dA nAuCiMo Da NaMeStImO KrEvEt.

A i ta prica koju je neko spomenuo kako su nove generacije nesposobne mi je toliko "u moje vreme" fazon, kao da su starije generacije paradigma neke velike sposobnosti. Uostalom, sav ovaj sljam kojeg ne moze decenijama da se otarasimo pripada bas tim generacijama.

Smešno mi ovo za krevet, morao sam jutros na Tviteru da prokomentarišem, iako retko ulazim tamo. 😂 Hit.

Poenta svega je da se ti mladi ljudi nauče disciplini i steknu neke korisne navike, da shvate šta su obaveze. Ali dobro, na vojnu obuku se ide samo da se uči kako pobiti sve susede, u crkve se ide isključivo zbog ekstremizma i zatucanosti i tako

Pročitao sam negde da je neko rekao da je bolje da njih 100 koji su stvarno zainteresovani za vojsku odu tamo i služe, nego nas 100.000 koji verovatno ništa tamo nećemo nešto bitno uraditi i naučiti.. I sa tim se slažem 100%.. Po mom mišljenju u vojsku bi trebalo da idu oni koji to žele tj. dobrovoljno i oni koju su sitni kriminalci i delikventi i za koje bi ta ista vojska bila neki vid kažnjavanja, pa nek ih tamo prevaspitavaju i prave ljude od njih...

Back