Offtopic

Nastavak JK, algoritam salje ovo. Kanye je blokirao; kako zela zasto

Izgleda da nisam mnogo pogrešio što sam čestitao Sirijcima pad Asada jer sam nakon toga na društvenim mrežama video brdo istih koji se raduju. Razumem da je pred njima period neizvesnosti sada. Pročitao sam da i da se situacija u Siriji ne može porediti sa Libijom i da ih najverovatnije ne čeka libijski scenario. Nisam imao vremena do sad da čitam o tome, pa kasnim malo. :D

Увек је била говно од човека, али некако ми је постала дража сада кад је режимска певаљка. Иначе, ово са студентима ми је трагикомично...као млади су и реално глупи, али опет ако то погура неко споља - може свашта да буде. Подсећа ме на време кад сам и ја био млад и глуп, а исто тако ми је и трагикомично оно протестовање по Грузији. Мукице јадне, убише се за ЕУ вредности, а оно ко још мисли да је Грузија у Европи...осим људи који су учили географију и фанова Евровизије.

Увек је била говно од човека, али некако ми је постала дража сада кад је режимска певаљка. Иначе, ово са студентима ми је трагикомично...као млади су и реално глупи, али опет ако то погура неко споља - може свашта да буде. Подсећа ме на време кад сам и ја био млад и глуп, а исто тако ми је и трагикомично оно протестовање по Грузији. Мукице јадне, убише се за ЕУ вредности, а оно ко још мисли да је Грузија у Европи...осим људи који су учили географију и фанова Евровизије.
Ti si bio mlad i glup, a sad si star i glup.... Sorry, što ti moram ovo reći!

Sad vam uvaljuje i stanove, kaže za mlade, ne znam do koliko godina... Uglavnom obećao da će učešće biti samo 1.000 evra ako se kupuje nekretnina za 75.000, i da tako studenti i mladi mogu skoro odmah da kroče u "svoj" (njihov će biti kada ga celog otplate) stan ili kuću, pa onda da otplaćuju 30 godina uz kamatu ne veću od 5% godišnje.

Primera radi, ako tako bude, učešće 1k i stan 75k evra na 30 godina uz 5% kamatu, vraćate 143.000 evra, tj. kamata je oko 69.000 evra, odnosno skoro duplo više od vrednosti stana.

Možda je mislio na one koji se zaposle. Uglavnom, odnosi se na mlade...

To minimalno učešće jeste kao bolje jer ne mora da skupljaš novac par godina za učešće, ali ujedno povećava visinu kredita i iznos koji se na kraju vraća. Skoro isto je da li ćeš plaćati kiriju a imati manji iznos za otplatu kredita, ili da ne budeš više podstanar ali uz skuplji kredit. Ali ajde, kao neka povoljnost za nijansu...

Mene legalno kradu preko poreza jer iako sam iz jednog stana odjavljen i prijavljen na drugi u ličnoj karti, nisam se u poreskoj odjavio i onda mi je stizao visok potez. To mi naravno niko u pre par godina nije objasnio da je procedura takva, al ovi iz poreske su bili u fazonu “jbg, moraćete još ove godine da nas isplatite jer je obračun već krenuo”.

Back