Offtopic

A koji je razlog protjerivanja onih 5 studentica iz Hrvatske?Podrška studentima?

Da kažem nekoliko reči za užasnu situaciju koja se dešava u našoj zemlji duže vreme, posmatram, skupljam sve u sebi ali ne mogu da ne prokomentarišem koliko sam ponosan na kolege, studente. Ja zbog poslovnih obaveza ne mogu prisustvovati istim ali sam ponosan na svakoga i inače ko je podelio, podržao i izašao na proteste. Monstrume što žele da gaze, i gaze ljude, pse.. nadam se da će im karma vratiti duplo gore. Takođe ceo šablon ponašanja i neempatija koja je nažalost sve učestalija u ovom društvu me strašno pogađa. Nadam se za bolje sutra, nadam se promenama, ali pre toga svako od nas mora biti promena za sebe i izaći na glasanje. Nema više sleganja ramenima “pa ko će drugi, sve su to lopovi”, “nema ko bolji, ovaj se bar nakrao” i slično. Hvala Bogu nisam okružen takvima ali viđam svašta po društvenim mrežama. Za diktatora nikada nisam glasao niti ću a najviše me raduje to što smatram da je ovo jedan veliki korak za budućnost i nazire se svetlo, mnogi su se probudili i progledali što mi je neizmerno drago. Monstrume, ubice i istomišljenike sendvičara neću komentarisati, samo da me je sramota jer delimo isti vazduh na ovoj planeti zemlji.

PRODUŽEN ROK ZA KORIŠĆENjE NEREGISTROVANIH PRIPEJD BROJEVA DO 10. APRILA

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija obaveštava da je izmenom Pravilnika o tehničkim uslovima za registraciju usluge sa plaćanjem unapred (,,Službeni glasnik Republike Srbije“, br. 10/2025) omogućilo kontinuirano korišćenje mobilne telekomunikacione usluge sa plaćanjem do 10. aprila 2025. godine kako bi se postojećim korisnicima ostavilo dodatno vreme za registraciju pripejd broja pre obustavljanja saobraćaja.

Nakon toga, a najkasnije do 25. maja 2025. godine, neregistrovanim korisnicima biće omogućena količina saobraćaja potrebna samo za registraciju broja i pozive ka hitnim službama.

Svi novi pripejd korisnici, počev od 10. februara 2025. godine, registrovaće se fizički, u poslovnicama pružaoca usluge (operatora), uz identifikacioni dokument ili onlajn, korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

Ovom prilikom Ministarstvo podseća i na to da je obavezna registracija uvedena Zakonom o elektronskim komunikacijama, usvojenim 2023. godine, po uzoru na većinu država Evropske unije i sveta.

U skladu sa istraživanjem sprovedenim u 20 evropskih država, od strane Cullen International, 14 država je već uspostavilo obaveznu registraciju pripejd brojeva.

Takođe, prema podacima koje objavljuje Global System for Mobile Communications Association (GSMA) krajem 2020. godine u oko 150 država širom sveta je već bila uvedena obavezna registracija pripejd brojeva u cilju sprečavanja terorizma i ostalih kriminalnih aktivnosti anonimnim korišćenjem pripejd sim kartica.

Podsećamo i na to da je Ministarstvo, počevši od avgusta 2024. godine, kontinuirano obaveštavalo zainteresovanu javnost u vezi sa rokovima za obaveznu registraciju priprejd brojeva propisanu Zakonom o elektronskim komunikacijama.

Za detaljnije informacije o registraciji korisnicima preporučujemo da se obrate izabranom operatoru.

Izvor: MIT

Ipak ćemo i ove godine imati kupovinu i organizovano glasanje na pze. 😭
Ministarstvo informisanja, ko vam je favorit?

Još nedelju dana, pa više neće moći da se kupi bez registracije.

Надам се да није, Гранд је национално благо Србије. Тужно би било, али Јунајтед медија буквално све сјебе, па што не би и ово.

Evo januar je već prošao pa nema od toga ništa. Još jedan u nizu Mirkovićevih spinova.

Back