Offtopic

Inace Tea je potpuno upropastila Halidovu pesmu uzivo na koncertu. Nazalost ona ne zna da peva i jedino sto joj daje popularnost i drzi karijeru su vrtiguz i preradjene turske popularne pesme.

Meni je žao što se ti kanali zatvaraju. Često i danas prebacim na neke od muzičkih kanala onako kada želim da spontano nešto bude na televiziji. Naravno, YT ima milion plejlisti koje se mogu puštati i na većini televizora danas, ali svakako se gubi ta nostalgija i spontanost. Baš sam prošle sedmice tamo čuo nekoliko pjesama sa posljednjeg FSC-a. 😀

https://aero.telegraf.rs/info-servi...nici-ees-menja-nacin-ulaska-u-sengen-od-danas

Prošla ispod radara vest da je uveden Entry/Exit System u članicama Šengena. Više neće biti pregledanje pasoša na ulasku u Šengen, već će se preko otiska prsta i fotografije (face recognition) meriti koliko svaki non-Šengen građanin boravi.

Ovo je uvertira za ETIAS, koji će se naplaćivati 20 evra pri svakom ulasku u članicu Šengena. Drugim rečima imaćemo mini vize kao državljani trećih država.

Mislim da nije 20 evra pri svakom ulasku, nego se tipa plati pri onlajn registraciji za taj sistem, pa važi 3 godine (ili do isteka pasoša) za neograničen broj ulazaka u tom periodu.

Ali sve ostalo stoji, brža ali strožija kontrola građana trećih država koji ulaze u Šengen i dužine boravka, videćemo kuda to u budućnosti vodi, i da li je uvod za nešto više.

Baš videh reportažu da su mnoge kamiondžije, sezonski radnici i sl. iz Srbije koji rade preko time "oštećeni" jer mnogi rade na crno ili sivo, a često im se gledalo kroz prste na fizičkoj kontroli na granicama kada prekorače dan, dva ili nekoliko (na ona dozvoljena 3 meseca), sad toga više nema.

Strašno. 😢
A je li istina da je i neki inspektor, uhapšen zbog ove tragedije, preminuo u pritvoru juče? Jezivo da su obojica u 2 dana umrli...

Da, sad sam nasao, policajac u penziji koji je uhapsen jer kad je bio inspektor je potpisao neku dozvolu za parking za taj klub.

Nezapamćeni skandal koji trenutno potresa BiH

Policijski službenici, inspektori kao i profesor sa univerziteta osumnjičeni da su u periodu od aprila 2024. do kraja jula 2025. godine vrbovali, navodili, prevozili na različite lokacije na području Kalesije, Živinica i Srebrenika, predavali drugim osobama i skrivali dvije petnaestogodišnje djevojčice u svrhu iskorištavanja prostitucijom i drugim oblicima seksualnog iskorištavanja te su i oni koristili njihove seksualne usluge koje su im plaćali. Dio novca od seksualnih usluga, koje su djevojčice bile prisiljene imati sa drugim osobama, je uzimao prvoosumnjičeni Besim Kopić", kazao je Arnautović.

Jezivi iskazi žrtava iz Tuzle: Inspektor im davao drogu, policajci ugovarali mušterije, a profesor poklonio auto

http://www.klix.ba/clanak/251102134

Back