Offtopic

Kažu da od marta konačno kreće obavezno služenje vojnog roka. Služiće se 75 dana, pretežno u kasarnama bliže granici, poput Sombora, Pirota, Priboja, Zaječara. Regruti koji ulože prigovor savesti, služiće takođe u kasarnama, ali umesto nošenja oružja, baviće se logističkim i tehničkim održavanjem, i civilno će se služiti 155 dana.

Da li se radujete tome? Naročito vi koji još niste napunili 30.

IMG_8487.gif

Ja polako prelazim u generaciju koju zovu na oružje obično onda kad svi već izginu 😂

Iskreno, nije to uopšte loše. Tri meseca ne radiš ništa, imaš plaćenu i hranu i smeštaj, briga bez, vodi ti se i radni staž. To mu ga dođe kao neka banja za beg od stvarnih problema

Meni je to uvođenje obaveznog vojnog roka u ovim siromašnim zemljama glupost i samo bacanje para. Ma i to za hranu i smještaj, mogu misliti kakve li su kasarne ovdje. U BiH toga svakako neće biti, ne znam za ove sa dvojnim državljanstvom.

Zavisi da li će menjati zakon. Trenutno, dvojni državljani koji nisu odslužili vojni rok nigde, a stalno žive u Srbiji, mora da služe ovde kao i svi drugi. Ako ne žive u Srbiji, onda nakon 27 godina biće prebačeni u rezervni sastav (dakle, ne mora da služe, ali mogu nekad u budućnosti da bude pozvani ako zatreba, u slučaju ratnog stanja, elementarnih nepogoda, vojnih vežbi). Oni koji su odslužili vojni rok u drugoj zemlji, biće takođe prebačeni u rezervni sastav.

Kažu da od marta konačno kreće obavezno služenje vojnog roka. Služiće se 75 dana, pretežno u kasarnama bliže granici, poput Sombora, Pirota, Priboja, Zaječara. Regruti koji ulože prigovor savesti, služiće takođe u kasarnama, ali umesto nošenja oružja, baviće se logističkim i tehničkim održavanjem, i civilno će se služiti 155 dana.

Da li se radujete tome? Naročito vi koji još niste napunili 30.
30 ili 27? Pošto svuda prenose da je 19 do 27. Za druga pitam :ROFLMAO:

Pa prioritet su im do 27, ali mogu zvati i do 30. Regrut može biti upućen na služenje vojnog roka do kraja kalendarske godine u kojoj navršava 27 godina.

Regrut koji nije bio upućen na služenje vojnog roka do kraja kalendarske godine u kojoj navršava 27 godina, upućuje se na služenje vojnog roka najkasnije do kraja kalendarske godine u kojoj navršava 30 godina, o čemu rešenje donosi teritorijalni organ.

Oni koji imaju preko 30 godina, biće prevedeni u rezervni sastav.

Priča o vojsci zbog discipline, ko oće da postane disciplinovan krenuće da radi nešto u životu pa će disciplina doći po difoltu, a ko nije disciplinovan on neće biti ni nakon vojske, samo će se vratiti na staro. Koliko ima socijalnih slučajeva koji su služili vojsku ili čak vojni veterani.

Disciplina ide iz kuće i glave, a ne neke institucije koja ne može ni sa poplavama da se nosi.

Last edited:
Hvala Bogu pa sam odavno prešao tu granicu, ali da kojim slučajem nisam, pre bih odležao u zatvoru nego služio vojsku pod ovim nakaradnim i ratnohuškačkim režimom.

Offtopic
Back