OGAE glasanje 2022

Majsta94

Ekspert
OGAE član
Joined
4 Feb 2022
Messages
893
Points
98
Супер.
И код Њемаца у оној емисији смо топ 15, и овде, и на клаџама, и на оном Скорборду. Честитам
 

rintintin

Ekspert
Joined
7 Feb 2022
Messages
1,459
Points
118
Bože pa nisu ovo glasovi žirija na samom takmičenju lol, nema šta ovde da me raduje ili ne raduje, grupice fanova daju bodove, plus kao da će ovo da vidi ne znam koliko ljudi.
 

rintintin

Ekspert
Joined
7 Feb 2022
Messages
1,459
Points
118
Svejedno, ovo je kao da te pohvalila Jelena Golubović. Ili Kristijan Golubović. 😂
Što bi rekla Jelena, PR-VO ME-STO 🤣

Pa ok, razumem perspektivu, ali ne razumem sad neki ekstra negativan osećaj, nisu ovo glasovi i pohvale politički instruisanog stručnog žirija sa njihovog cenzurisanog javnog medijskog servisa, nego običnih ljudi fanova. A koliko razumem, članstvo u OGAE klubu je "odozdo", "iz naroda", nije nametnuto "odozgo" iz nekog sad političkog im establišmenta. Mogu da se kladim da je među ruskim ESC fanovima većina njih protiv trenutnog rata, a ovo glasanje bih u nekom "ja tebi - ti meni" kontekstu shvatio možda kao svojevrsnu zahvalnost što im nismo uveli sankcije, i što ih je skoro 30k pretrčalo u Beograd poslednjih par meseci, a ne kao simpatisanje Z stolića, pozdravljanje onih proruskih protesta u Beogradu niti išta tako.

Rusija dala 10 Moniki "Slava Ukrajini"
Ja mislim da je ovo pre svega jer pesma i zvuči kao sovjetski retro pa ih je to odradilo :D
 

Scooby

Ekspert
Joined
4 Feb 2022
Messages
465
Points
98
Ja se iskreno nadam i da će ruski fanovi tokom glasanja da se animiraju i glasaju za nas
 

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Joined
30 Jan 2022
Messages
2,246
Points
118
Trideset deveti klub koji je glasao je OGAE Finska.

AQZCTIT.jpg


Četrdeseti klub koji je glasao je OGAE Irska.

qUqZ1sH.jpg


Četrdeset prvi klub koji je glasao je OGAE Luksemburg.

D5SgwGu.jpg


Četrdeset drugi klub koji je glasao je OGAE Rusija. Srbija dobija 12 poena! :love: Letonija dobija prve poene.

asORWkg.jpg


Trenutni poredak

bJhZ3Cp.jpg


Ostala je još da glasa Ukrajina, a Italiji je potrebno 5 poena više od Švedske da bi pobedila.
 

rintintin

Ekspert
Joined
7 Feb 2022
Messages
1,459
Points
118
Nema veze što od OGAE Rusija smo dobili 12, i zašto da se ruski fanovi isključe iz svega.. To je nefer, ja nisam ni za blokade sportista iz Rusije..
Ma naravno, nego nije se ovde ni pokrenula priča da se banuje OGAE Rusija, nego eto zašto su dali baš 12 baš Srbiji, kao neprijatno je, a i ja se mislim šta ima veze.

Sad ce Ukrajinci sestri iz Hrvatske ili Litvanije da daju 12 poena :D
Moguće i Ochman da će im biti u samom vrhu ako su se potegli tako kulturno-politički 😁
 

Mrm

Ekspert
Joined
13 Feb 2022
Messages
1,547
Points
118
E ja bih baš voleo da Gruzija dobije neki poen od Ukrajine da ne ostane sa 0 bodova..
 

Choda

Ekspert
Joined
4 Feb 2022
Messages
1,283
Points
113
Toliko mi kidaju i Italija i Svedska da mi je svejedno ko uzima
 

Undercover

Iskusan član
Joined
8 Feb 2022
Messages
200
Points
43
Rezultati OGAE glasanja su mi generalno očekivani i predvidivi, nije me niko iznenadio u smislu da se kotira znatno bolje ili lošije nego što sam se nadao, jedino sam eto priželjkivao da više država dobije bar po koji bod i da u konačnici bude nekih 5-10 zemalja koje će ostati sa nulom, dok ih je trenutno više od 10 sa ''krompirom'' no dobro... Ništa se neće promijeniti do kraja pretpostavljam, krajnji ishod će biti identičan stanju na tabeli u ovom trenutku.
Kada je riječ o Srbiji, zamišljao sam da će nas staviti između 10. i 15. mjesta što se i obistinilo - daće nam visoke bodove ex-yu države, još po neko siću neku i to je sve.
Iskreno, ovdje se vidi značaj tih pred-evrovizijskih koncerata (ako već nigdje drugo) - da Konstrakta nije išla u Tel Aviv i tamo izdominirala scenskim performansom nešto sumnjam da bi i boda dobili od izraelskog kluba a kamoli 4, takođe sam primijetio u komentarima ispod svakog videa od naše pjesme navalu Izraelaca koji su očarani njom kao pojavom nakon što ih je posjetila, ujedno nastupamo sa njima u istom polufinalu pa se nadam da će to imati efekta i na televoting a i od žirija da dobijemo po neki poenčić (znajući da od Izraela rijetko kada šta ućarimo). Za Španiju isto mislim da bi nam možda dodijelili tek toliko da prestignemo Estoniju da se Konstry pojavila u Madridu uživo (preko live stream-a jednostavno nije isti doživljaj) ali kako god.
Definitivno je najveći highlight ovogodišnjeg glasanja 12-ica od Rusije za Srbiju, naravno da je to zbog toga što se u Rusiji na sva zvona govori o tome da je Srbija jedina (ili jedna od) rijetkih evropskih zemalja koja im nije uvela sankcije pa su se u svim sferama počeli interesovati za Srbiju a do skoro nas nisu primjećivali ni da postojimo lol... :p Bilo bi lijepo da i ruska dijaspora razasuta širom Evrope bude blagonaklona prema nama te da glasaju u velikom broju za nas, kada već ne mogu za svoju maticu.
 
Top