Rezultati OGAE glasanja su mi generalno očekivani i predvidivi, nije me niko iznenadio u smislu da se kotira znatno bolje ili lošije nego što sam se nadao, jedino sam eto priželjkivao da više država dobije bar po koji bod i da u konačnici bude nekih 5-10 zemalja koje će ostati sa nulom, dok ih je trenutno više od 10 sa ''krompirom'' no dobro... Ništa se neće promijeniti do kraja pretpostavljam, krajnji ishod će biti identičan stanju na tabeli u ovom trenutku.
Kada je riječ o Srbiji, zamišljao sam da će nas staviti između 10. i 15. mjesta što se i obistinilo - daće nam visoke bodove ex-yu države, još po neko siću neku i to je sve.
Iskreno, ovdje se vidi značaj tih pred-evrovizijskih koncerata (ako već nigdje drugo) - da Konstrakta nije išla u Tel Aviv i tamo izdominirala scenskim performansom nešto sumnjam da bi i boda dobili od izraelskog kluba a kamoli 4, takođe sam primijetio u komentarima ispod svakog videa od naše pjesme navalu Izraelaca koji su očarani njom kao pojavom nakon što ih je posjetila, ujedno nastupamo sa njima u istom polufinalu pa se nadam da će to imati efekta i na televoting a i od žirija da dobijemo po neki poenčić (znajući da od Izraela rijetko kada šta ućarimo). Za Španiju isto mislim da bi nam možda dodijelili tek toliko da prestignemo Estoniju da se Konstry pojavila u Madridu uživo (preko live stream-a jednostavno nije isti doživljaj) ali kako god.
Definitivno je najveći highlight ovogodišnjeg glasanja 12-ica od Rusije za Srbiju, naravno da je to zbog toga što se u Rusiji na sva zvona govori o tome da je Srbija jedina (ili jedna od) rijetkih evropskih zemalja koja im nije uvela sankcije pa su se u svim sferama počeli interesovati za Srbiju a do skoro nas nisu primjećivali ni da postojimo lol...

Bilo bi lijepo da i ruska dijaspora razasuta širom Evrope bude blagonaklona prema nama te da glasaju u velikom broju za nas, kada već ne mogu za svoju maticu.