OGAE glasanje 2022

Da li bi zaista bilo lepo da ruska dijaspora glasa za Srbiju iz toga razloga?? Svašta, ne to uopšte ne bi bilo lepo.. :/ želim glasove zbog pesme, kompozicije..
 
Ovo nikad nije bilo samo muzičko takmičenje, a s obzirom da je takmičenje, valjda je cilj ostvariti plasman a ne samo dostojanstveno se predstaviti i otići kući. Uzevši u obzir aktuelna dešavanja, interesantno je i diskutovati o hipotetičkim situacijama i taktičkom glasanju, što ne znači da je to primarni cilj i nešto na šta se nužno računa, ali može da se desi.

Prošle godine nismo mogli ni na šta van regiona i dijaspore da računamo, jer je pesma bila lokalni hitić i skoro svi smo toga bili svesni. Ove godine već imamo malo drugačiji paket, sad šta će biti, Boga pitaj.

Ali moja opaska se odnosila više na tvoje pisanije po forumu nego na samo ovaj jedan post. Uporno zanemaruješ da je u pitanju tv show, da se muzika danas i gleda, da postoji faktor zabave, da kompozicija i dubiozni tekst nisu jedini kriterijum za ocenjivanje i da i ne treba da budu. Da ako je pijanom Englezu koji gleda sa društvom kul da glasa za RAAA Seku 2003 ili povrće i macu, ta pesma će dobro proći, eventualno postati hit i ne treba da se isčuđavaš na to. Uostalom, ta papazjanija i jeste napravila ESC u postomoderni kulturološki fenomen.
 
@maxiens

Diskusija je skroz ok, i to apsolutno podržavam, ali korisnik Undercover je izneo da bi bilo lepo i da se nada da će se RUSKA dijaspora aktivirati i glasati za SRBIJU u Torinu, izvini ali meni je takav pristup, u najmanju ruku neprihvatljiv... :/
 
Legitimno, ali njemu i mnogih drugima je prihvatljiv i nema ništa loše u tome. Ovo je i taktička igrica, da nije, ne bi mnoge zemlje dogovarale razmenu poena, a sve sem pobede ili eventualno zapaženog nastupa nije ni bitno, pa ni to nadanje poenima nečije dijaspore. Klasičan tv format da isključiš mozak i pristupiš navijački glasanju, a onda festival završi i prosečan gledalac zaboravi šta je gledao.
 
Oooops, meni je to totalno drugojačije i neprihvatljivo...posebno da prizivam nekakvu drugu dijasporu, zemlje koja je u ratu, da zbog rata u Ukrajini i trenutnog pogleda Evrope na tu zemlju, glasa za Srbiju, to bih čak mogao i da nazovem suludim, najiskrenije..

Navijački da, ali takav pristup oko dijaspore i nameštanja glasova unapred sa žirijem mi nikako ne igra ulogu, ipak su se uvođenjem žirija malo (više) promešale karte i glasanje je upristojeno koliko toliko..
 
Šta znam, slažem se donekle, ali kad uzmeš da analiziraš glasanje pojedinačnih žirija počinješ da uviđaš obrazac koji nema baš veze stručnjačkim ocenjivanjem (uglavnom).
 
Zato sam i kazao "malo (više)" i "koliko toliko"... :)
 
Ziri koncept mora da se rekonstruise, ali nema od toga nista. Srbija ima pa ima glasove od dijaspore, ocu konacno da se privuce paznja nekog prosecnog Poljaka, Portugalca itd, moguce je
A kad je rec o politici, ima toga u nekoj meri naravno ali daleko od toga da se diplomatski odnosi medju drzava prelamaju preko ESC-a
Vise ulogu igraju diskografski lobiji, bar kad je rec o ziriju

A kad je rec o komsijskom glasanju, tu se moze ogledati to i u kulturnoj bliskosti
 
Ove godine smo izleteli iz obrasca, pa da vidimo hoće li Portugalac i Poljak glasati. Jedino što je pesma na srpskom, ali kod nas pesme na engleskom jednostavno ne uspevaju da zažive, plus smo uvek u strahu (RTS) da dijaspora neće glasati ako nije na srpskom.

Realno, pesme koje smo slali poslednju deceniju nisu bile dovoljno dobre. Neke su bile super za domaću upotrebu, neke je izvukao izvođač, ali na kraju bili smo nebitni, a takvi su bili i rezultati.
 
Jeste, jednostavno smo nebitni od Zeljka, na ovaj ili onaj nacin. Top 10 iz 2015. je cist splet okolnosti, sa rekordno malim brojem poena za tu poziciju, pa to ni ne racunam kao neki standout.
Zanimljivo da je dijaspora bila bas aktivna 2016, a pesma bila na engleskom i to sa anonimnom pevacicom.
Balkanika i NB su bili nebitni, a HCN su uspele naprave hajp samo u Srbiji (kod dosta zemalja na tvt u finalu smo bili bottom 5)
Drago mi je da smo izasli iz zone komfora, pa da vidimo kako cemo odigrati ovo. Nezapazeni necemo ostati
 
Konačno smo poslali neki oblik turbofolka prošle godine, imali iconic mess nastup. Konstry u tom smislu nastavlja trend upadljivih predstavnika, samo neka tako nastave. U finalu ćemo gotovo uvek biti, a ostalo manje-više. U jednom momentu će doći i druga pobeda.
 
Nije isključeno da se ruska dijaspora zainati i glasa masovnije za nas, čisto da dokažu nešto svoje. Ali ako tako gledamo sankcije Rusiji nisu uveli ni Jermenija, Azerbejdžan, Izrael, Kipar
 
Kipar je uveo sankcije Rusiji, kao i sve ostale zemlje EU.
 
Oprah Winfrey Omg GIF
 
  • Haha
Reactions: Mrm
Back
Top