OGAE glasanje 2024

Meni malo šokantno kako je Ukrajina na samo 12 bodova... Ali mi je drago za Švedsku da je tamo gdje je.

Svedska kod zirija u najgorem slučaju top 5, kod publike u najgorem slucaju top 15, znaci bice ili top 10 ili top 15 u finalu na kraju zbirno..

Svedska ce svakako u maju zavrsit u top 10 .
Iskreno, ne znam. Pre nego što je objavljeno da otvaraju finale, mislio sam da postoji manja šansa da završe u top 10, jer bi žiri trebalo da nagradi onako profesionalan nastup, ali više nisam siguran. Top 10 kod žirija je verovatan, top 5 možda, ali ne verujem, ali od publike očekujem maksimalno 25-30 poena. Od 2018. je pesma koja je otvarala finale završavala od 13. do 22. mesta. Mislim da će i Švedska negde u tom rangu da završi.

Zato što je ranije produkcija stavljala pjesme na broj 1, ovako se desilo nasumično da pjevaju prvi. I da je, recimo, Belgija prošle godine nastupala prva, završila bi u top 10, da ne pričam za ove druge plasirane iznad njega.

Mislim da će od sjevernih zemalja gdje god ima njihovih fanova dobiti visoke poene, tako da ne mogu da ih vidim sa manje od tipa 45 poena

Iskreno ne bi me iznenadilo da Švedska bude pobjednik žirija, možda žele ove godine pogurati pjesmu koja nema šanse za pobjedom...

Zato što je ranije produkcija stavljala pjesme na broj 1, ovako se desilo nasumično da pjevaju prvi. I da je, recimo, Belgija prošle godine nastupala prva, završila bi u top 10, da ne pričam za ove druge plasirane iznad njega.

Mislim da će od sjevernih zemalja gdje god ima njihovih fanova dobiti visoke poene, tako da ne mogu da ih vidim sa manje od tipa 45 poena
Rekao bih i vise. Skandinavija je poprilicno slaba ove godine pa mozda dobiju i sve 12 ove godine (osim ako reakcija na Norvesku ne bude jako dobra). Plus, kapiram da ce ih se iz Srbije na primer neko setiti pa da ce dobiti koji bod i od nas, ali i od nekih zemalja gde su bili popularni svojevremeno.

Ма да, само од тих сјеверних и балтичких мислим да ће накупити 50ак, тешко да ће бити 0 од остатка Европе, тако да свакако очекујем укупни топ 10

Letonija je takodje dala 12 poena Hrvatskoj, ovo je verovali ili ne treća uzastopna dvanaestica za Hrvatsku, koja se učvrstila na prvom mestu.

Čudi me da ne postoji OGAE BiH, mislim ako bi se formirao odmah bih se učlanio hahahah

Ocekivano od Letonije, ako nam ni komsije nista nisu dali, tesko je od Letonije ocekivati.
Nevena Bozovic i Teya Dora su moguce izgleda ipak sestrice saPATnice :(

Back