OGAE Song Contest 2026: Srpski izbor

Vladimir

Moderator
Staff member
Urednik foruma
OGAE član
Logo za Srpski izbor.webp
Počinje potraga za pesmom koja će predstavljati OGAE Srbiju na OGAE Song Contest-u 2026!

Kao i prethodnih godina, naš klub organizuje nacionalni izbor kroz koji ćemo odabrati izvođača i pesmu koji će braniti boje Srbije na jednom od najdugovečnijih i najprestižnijih međunarodnih OGAE takmičenja.

🎤 Nacionalni izbor biće održan tokom leta 2026. godine, a učesnike ćete, kao i uvek, birati upravo vi – članovi OGAE Srbije i forumaši svojim predlozima i glasovima.

Zato vas pozivamo da nam pošaljete pesme za koje smatrate da zaslužuju mesto u konkurenciji!

📩 Predloge šaljite putem privatne poruke
🕐 Rok za slanje predloga: nedelja, 21. jun 2026. godine

Možete poslati neograničen broj predloga, ali svaka pesma mora ispunjavati sledeće uslove:

✅ Objavljena tokom 2025. ili 2026. godine
✅ Ne duža od 5 minuta
✅ Tekst pretežno na srpskom jeziku (do 25% može biti na stranom jeziku)
✅ Originalna pesma (nisu dozvoljeni remiksi, obrade i cover verzije)
✅ Studijska verzija pesme
✅ Izvođač mora biti državljanin Republike Srbije (u slučaju grupe dovoljan je najmanje jedan član)

🚫 Pravo učešća nemaju pesme koje su:
• Učestvovale na Pesmi Evrovizije
• Učestvovale na Pesmi za Evroviziju
• Učestvovale na Dečjoj pesmi Evrovizije
• Već predstavljale OGAE Srbiju na nekom od prethodnih OGAE takmičenja

📢 Nakon isteka roka za prijavu, biće doneta odluka o načinu izbora srpskog predstavnika za OGAE Song Contest 2026!

🎵 Preslušajte domaću muzičku scenu, prisetite se svojih favorita i pošaljite predloge.

❤️ Radujemo se vašim predlozima!

Forumaši su nešto zaspali u predlaganju pesama :) nemojte posle loš izbor :)

Ja pokušavam da se sjetim neke baš dobre srpske pjesme u poslednjih godinu dana i ne ide mi 😭

Edi: našao sam par dobrih, prijaviću ih

Poslaću za koji dan, treba to iskopati. Ima ih baš dostaaaa

OGAE Song Contest 2026: Srpski izbor
Back