OGAE Song Contest 2026: Srpski izbor

Vladimir

Moderator
Staff member
Urednik foruma
OGAE član
Logo za Srpski izbor.webp
Počinje potraga za pesmom koja će predstavljati OGAE Srbiju na OGAE Song Contest-u 2026!

Kao i prethodnih godina, naš klub organizuje nacionalni izbor kroz koji ćemo odabrati izvođača i pesmu koji će braniti boje Srbije na jednom od najdugovečnijih i najprestižnijih međunarodnih OGAE takmičenja.

🎤 Nacionalni izbor biće održan tokom leta 2026. godine, a učesnike ćete, kao i uvek, birati upravo vi – članovi OGAE Srbije i forumaši svojim predlozima i glasovima.

Zato vas pozivamo da nam pošaljete pesme za koje smatrate da zaslužuju mesto u konkurenciji!

📩 Predloge šaljite putem privatne poruke
🕐 Rok za slanje predloga: nedelja, 21. jun 2026. godine

Možete poslati neograničen broj predloga, ali svaka pesma mora ispunjavati sledeće uslove:

✅ Objavljena tokom 2025. ili 2026. godine
✅ Ne duža od 5 minuta
✅ Tekst pretežno na srpskom jeziku (do 25% može biti na stranom jeziku)
✅ Originalna pesma (nisu dozvoljeni remiksi, obrade i cover verzije)
✅ Studijska verzija pesme
✅ Izvođač mora biti državljanin Republike Srbije (u slučaju grupe dovoljan je najmanje jedan član)

🚫 Pravo učešća nemaju pesme koje su:
• Učestvovale na Pesmi Evrovizije
• Učestvovale na Pesmi za Evroviziju
• Učestvovale na Dečjoj pesmi Evrovizije
• Već predstavljale OGAE Srbiju na nekom od prethodnih OGAE takmičenja

📢 Nakon isteka roka za prijavu, biće doneta odluka o načinu izbora srpskog predstavnika za OGAE Song Contest 2026!

🎵 Preslušajte domaću muzičku scenu, prisetite se svojih favorita i pošaljite predloge.

❤️ Radujemo se vašim predlozima!

SRPSKI IZBOR ZA OGAE SONG CONTEST 2026
Nakon što smo prikupili sve predloge naših članova i članova foruma, zadovoljstvo mi je da vas obavestim da na domaćem izboru za predstavnika OGAE Srbije na takmičenju OGAE Song Contest 2026 učestvuje ukupno 48 pesama, raspoređenih u četiri polufinala, sa po 12 pesama u svakom.​

🏆 NAČIN ODABIRA PREDSTAVNIKA OGAE SRBIJE​

Takmičenje će se i ove godine održati kroz tri faze:

🎙️ Polufinala (48 pesama)
🏁 Finale (15 pesama)
👑 Superfinale (5 pesama)

Iz svakog polufinala direktno će se plasirati tri najbolje rangirane pesme, odnosno ukupno 12 finalista.

Pored njih, u finale će se plasirati i tri wildcard pesme:

🎧 najbolja neplasirana pesma po glasovima članova OGAE Srbije
📱 najbolja neplasirana pesma po glasovima Instagram publike
💬 najbolja neplasirana pesma po glasovima članova foruma

Na taj način finale će brojati ukupno 15 pesama.

🗳️ SISTEM GLASANJA​

Konačan rezultat u polufinalima i finalu određivaće tri glasačke grupe:​
  • 👥 50% – članovi OGAE Srbije​
  • 📱 25% – Instagram publika​
  • 💬 25% – članovi foruma​
Članovi OGAE Srbije i članovi foruma glasaće po evrovizijskom sistemu, dodeljujući poene: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 ⭐

Nakon završetka glasanja, glasovi članova foruma biće proporcionalno preračunati tako da čine 25% ukupnog rezultata, dok će glasovi članova OGAE Srbije činiti 50% ukupnog rezultata. Na isti način biće obrađeni i glasovi Instagram publike.

U slučaju da dve ili više pesama imaju isti broj poena u okviru jedne od wildcard kategorija, prednost će imati pesma koja je ostvarila veći ukupan broj poena nakon sabiranja glasova članova OGAE Srbije, Instagrama i foruma.

👑 SUPERFINALE​

U superfinale će se plasirati pet najbolje rangiranih pesama iz finala.

U ovoj fazi glasaju:​
  • 👥 članovi OGAE Srbije,​
  • 📱 Instagram publika (kao jedan glas),​
  • 💬 članovi foruma (kao jedan glas).​
Glasanje se vrši rangiranjem svih pet pesama, pri čemu se dodeljuju 1, 2, 3, 4 i 5 poena, a pesma sa najvećim brojem poena postaće predstavnik OGAE Srbije na takmičenju OGAE Song Contest 2026.​

🎵 PREDSTAVLJANJE PESAMA​

Za razliku od prethodne godine, sva četiri polufinala biće predstavljena istovremeno, kako biste od samog početka mogli da preslušate svih 48 pesama i uporedite ih pre glasanja.

Za svaku pesmu biće dostupan YouTube link, kao i plejlista za svako polufinale radi lakšeg preslušavanja.

💬 GLASANJE FORUMAŠA​

Pravo glasa imaju svi članovi foruma registrovani do 26. juna 2026. godine.

Glasa se putem privatne poruke, tako što ćete za svako od četiri polufinala dodeliti poene 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12.

Po završetku glasanja, svi glasovi će biti sabrani, a zatim proporcionalno preračunati tako da predstavljaju 25% ukupnog rezultata.

📅 Rok za glasanje: 15. jul 2026. godine do 23.00 časova

Nakon isteka roka biće objavljeni finalisti Srpskog izbora za OGAE Song Contest 2026.

PRVO POLUFINALE
  1. Aleksandra Prijović – "Kababa"
  2. Milica Todorović – "Dupla bruka"
  3. ĐIA – "Daj mi znak"
  4. Filip Mitrović – "Moje si sve"
  5. Mia Borisavljević – "Dolčevita"
  6. Marija Šerifović i Jovana Pajić – "Demoni"
  7. Ivana Peters – "Prevara za bol"
  8. Milica Pavlović – "ADHD"
  9. Džipsi – "Skloni se"
  10. Magla bend – "Činimi se"
  11. Aleksandra Prijović – "Rugoba"
  12. Mimi Mercedez x Kaya Ostojić – "Letnje telo spremno"

DRUGO POLUFINALE
  1. Tijana Bogićević x Marčelo – "Lek za bol"​
  2. Barbara Bobak – "Prelazim na žene"​
  3. Emina Jahović – "Svitanje"​
  4. Devito – "Ego"​
  5. Milica Pavlović – "Ti me nerviraš"​
  6. Nataša Bekvalac x Zoi – "U inat"​
  7. KIKA – "Dan po dan"​
  8. Aleksandra Prijović – "Konobari"​
  9. Milica Pavlović – "Ćutim naglas"​
  10. Dženan Lončarević – "Daleko"​
  11. Jovana Pajić – "Dođe meni"​
  12. Tea Tairović – "Çok Güzel"​

TREĆE POLUFINALE
  1. Neda Ukraden – "Ko te može više voljeti"​
  2. Nevena Božović – "Akvarel"​
  3. Marija Mikić – "Šta je život"​
  4. Aleksandra Prijović – "Opa cupa"​
  5. Tea Tairović – "To mam voli"​
  6. Breskvica – "Vampir"​
  7. Aleksandra Radović – "Iz petnih žila"​
  8. Milica Pavlović – "Caka"​
  9. Nucci – "HILTON HOTEL BARÇA"​
  10. Nataša Bekvalac – "Gola"​
  11. Zorja – "Sama"​
  12. Barbara Bobak – "Terapija"​

ČETVRTO POLUFINALE
  1. Konstrakta – "+++PRVA+++"
  2. Tea Tairović – "Bonita"
  3. Dara Bubamara – "Od 4 do 7"
  4. Yanx – "Od Dunava do Rzava"
  5. Sanja Vučić – "Ela Ela"
  6. Aleksandra Prijović – "Olovo"
  7. Relja x Nikolija – "Baš ti se svidja"
  8. Nataša Bekvalac – "Nataša"
  9. Nucci ft. Emina Jahovic – "Sudar svetova"
  10. Aleksandra Prijović – "Gatara"
  11. Milica Pavlović – "Kleo"
  12. Nedeljko Bajić Baja – "I za noć i za dan"

Last edited:
Forumaši su nešto zaspali u predlaganju pesama :) nemojte posle loš izbor :)

Ja pokušavam da se sjetim neke baš dobre srpske pjesme u poslednjih godinu dana i ne ide mi 😭

Edi: našao sam par dobrih, prijaviću ih

Poslaću za koji dan, treba to iskopati. Ima ih baš dostaaaa

Večeras od 20.00 časova, ide predstavljanje pesama :)

PRVO POLUFINALE
Prvo polufinale otvara regionalna zvezda Aleksandra Prijović sa hitom „Kababa“. Pored nje, u ovom polufinalu slušamo i Milicu Todorović sa pesmom „Dupla bruka“, fantastično folk-pop osveženje ĐIA sa numerom „Daj mi znak“, emotivnog Filipa Mitrovića i „Moje si sve“, kao i Miju Borisavljević koja donosi letnje vibracije uz „Dolčevita“. U prvom polufinalu nalazi se i vokalni spoj Marije Šerifović i Jovane Pajić sa numerom „Demoni“, a odmah za njima je i Ivana Peters sa pesmom „Prevara za bol“. Tu je i kraljica scenskog nastupa Milica Pavlović sa klupskim ritmom „ADHD“, autentični i moderni Džipsi sa pesmom „Skloni se“, sjajni Magla bend i njihova numera „Činimi se“, Aleksandra Prijović sa svojom drugom novom pesmom „Rugoba“, dok polufinale zatvara urbani i eksplozivni spoj Mimi Mercedez i Kaye Ostojić u klupskom hitu „Letnje telo spremno“.​
  1. Aleksandra Prijović – "Kababa"
  2. Milica Todorović – "Dupla bruka"
  3. ĐIA – "Daj mi znak"
  4. Filip Mitrović – "Moje si sve"
  5. Mia Borisavljević – "Dolčevita"
  6. Marija Šerifović i Jovana Pajić – "Demoni"
  7. Ivana Peters – "Prevara za bol"
  8. Milica Pavlović – "ADHD"
  9. Džipsi – "Skloni se"
  10. Magla bend – "Činimi se"
  11. Aleksandra Prijović – "Rugoba"
  12. Mimi Mercedez x Kaya Ostojić – "Letnje telo spremno"

Last edited:

DRUGO POLUFINALE
Idemo dalje – vreme je za drugo polufinale našeg izbora za OGAE Song Contest 2026! Trku otvara naša bivša evrovizijska predstavnica pop pevačica Tijana Bogićević sa reperom Marčelom i numerom „Lek za bol“. Odmah za njima, energična Barbara Bobak sa klupskim ritamom „Prelazim na žene“, nakon čega slušamo Eminu Jahović koja donosi prepoznatljivu pop eleganciju u numeri „Svitanje“. Moderni, urbani zvuk nastavlja Devito sa hitom „Ego“, a Milica Pavlović se pojavljuje sa svojim prvim adutom u ovom polufinalu pesmom „Ti me nerviraš“. Posebnu pažnju privlači moćna porodična i generacijska saradnja Nataše Bekvalac i Zoi u pesmi „U inat“, a tu je i talentovana KIKA sa numerom „Dan po dan“. Aleksandra Prijović ponovo napada vrh polufinala sa melanholičnim hitom „Konobari“, nakon čega Milica Pavlović predstavlja svoju drugu pesmu na listi, „Ćutim naglas“. Pred sam kraj, vrhunski vokal Dženan Lončarević donosi veliku emociju sa baladom „Daleko“, Jovana Pajić nastavlja svoj trijumfalni niz hitom „Dođe meni“, dok polufinale eksplozivnim i orijentalnim ritmom zatvara Tea Tairović sa pesmom „Çok Güzel“.​
  1. Tijana Bogićević x Marčelo – "Lek za bol"​
  2. Barbara Bobak – "Prelazim na žene"​
  3. Emina Jahović – "Svitanje"​
  4. Devito – "Ego"​
  5. Milica Pavlović – "Ti me nerviraš"​
  6. Nataša Bekvalac x Zoi – "U inat"​
  7. KIKA – "Dan po dan"​
  8. Aleksandra Prijović – "Konobari"​
  9. Milica Pavlović – "Ćutim naglas"​
  10. Dženan Lončarević – "Daleko"​
  11. Jovana Pajić – "Dođe meni"​
  12. Tea Tairović – "Çok Güzel"​

Last edited:

TREĆE POLUFINALE

Stigli smo i do trećeg polufinala našeg izbora za OGAE Song Contest 2026! Ovo polufinale otvara iskusna regionalna muzička legenda Neda Ukraden sa emotivnom numerom „Ko te može više voljeti“, a odmah za njom slušamo evrovizijsku miljenicu Nevenu Božović koja donosi prefinjeni indo-pop zvuk u pesmi „Akvarel“. Sjajni vokalni niz nastavlja Marija Mikić sa pesmom „Šta je život“, nakon čega slušamo Aleksandru Prijović sa novim hitom „Opa cupa“. Odmah za njom ide Tea Tairović i njena hitična numera „To mam voli“, a odmah iza nje i učesnicu PZE-a 24 - Breskvicu sa pesmom „Vampir“. Zatim u ovogodišnjem srpskom izboru poslušaćemo i novu pesmu Aleksandre Radović koja nosi naziv „Iz petnih žila“, a odmah za njom Milica Pavlović predstavlja svoj novi zarazni pop-folk banger pod nazivom „Caka“. Urbane, trep ritmove donosi Nucci sa hitom „HILTON HOTEL BARÇA“, nakon čega pop ikona Nataša Bekvalac napada vrh liste sa numerom „Gola“. Pred sam kraj, vokalna zvezda Zorja donosi etno-pop dramu u pesmi „Sama“, dok treće polufinale u velikom stilu i punom energijom zatvara Barbara Bobak sa hitom „Terapija“.​
  1. Neda Ukraden – "Ko te može više voljeti"​
  2. Nevena Božović – "Akvarel"​
  3. Marija Mikić – "Šta je život"​
  4. Aleksandra Prijović – "Opa cupa"​
  5. Tea Tairović – "To mam voli"​
  6. Breskvica – "Vampir"​
  7. Aleksandra Radović – "Iz petnih žila"​
  8. Milica Pavlović – "Caka"​
  9. Nucci – "HILTON HOTEL BARÇA"​
  10. Nataša Bekvalac – "Gola"​
  11. Zorja – "Sama"​
  12. Barbara Bobak – "Terapija"​

ČETVRTO POLUFINALE
Stigli smo i do same završnice prve faze takmičenja – četvrto polufinale našeg izbora za OGAE Song Contest 2026! Poslednje polufinale otvara evrovizijska ikona i avangardna kraljica Konstrakta sa svojim konceptualnim adutom „+++PRVA+++“, a odmah za njom Tea Tairović podiže temperaturu vatrenim latino-orijentalnim ritmom u numeri „Bonita“. Brz tempo nastavlja Dara Bubamara sa pesmom „Od 4 do 7“, nakon čega talentovana Yanx donosi prelepu baladnu atmosferu u pesmi „Od Dunava do Rzava“. Evrovizijska zvezda Sanja Vučić napada vrh polufinala sa modernim etno-pop bangerom „Ela Ela“, dok Aleksandra Prijović donosi emociju i melanholiju kroz baladu „Olovo“. Urbani klupski vajb, vrhunski muško-ženski spoj i ekstravagandni sport donose nam Relja i Nikolija sa hitom „Baš ti se svidja“, nakon čega pop ikona Nataša Bekvalac izvodi svoju numeru „Nataša“. Moćan i moderan „Sudar svetova“ donose nam Nući i Emina Jahović, a Aleksandra Prijović se ponovo vraća na scenu sa novim hitom „Gatara“. Pred sam kraj, Milica Pavlović nas hipnotiše svojim novim zaraznim ritmom u pesmi „Kleo“, dok celo polufinale zatvara Nedeljko Bajić Baja sa turbo-folk hitom „I za noć i za dan“.​
  1. Konstrakta – "+++PRVA+++"
  2. Tea Tairović – "Bonita"
  3. Dara Bubamara – "Od 4 do 7"
  4. Yanx – "Od Dunava do Rzava"
  5. Sanja Vučić – "Ela Ela"
  6. Aleksandra Prijović – "Olovo"
  7. Relja x Nikolija – "Baš ti se svidja"
  8. Nataša Bekvalac – "Nataša"
  9. Nucci ft. Emina Jahovic – "Sudar svetova"
  10. Aleksandra Prijović – "Gatara"
  11. Milica Pavlović – "Kleo"
  12. Nedeljko Bajić Baja – "I za noć i za dan"