Olimpijske igre

One su u Brazil otišle bez i jednog jedinog treninga i odigrane utakmice. Tako da je rezultat očekivan.

Nadat je se da će Nemice dobiti Brazilke večeras, odnosno da Brazil neće pobediti sa 7 razlike i 75+ datih koševa.

Popunjava se dobro nas tim za OI. Mozda budemo imali i vise sportista nego prosli put.
Treba biti posten i reci da je broj medalja prosli put bio odlican, tako nesto ili malo ispod je realno.

Da se vratim na početak teme: ni ja nisam za brejkdens ako to znači izbacivanje nekog drugog sporta zbog finansija i logistike. Ovako mi ne smeta što je ubačen.

Inače, za karate i generalno borilačke sportove, skoro saznah da je razlog zašto nestaju sa OI taj što se moraju mnogo prilagođavati OI pravilima, do te mere da je poznavaocima i ljubiteljima smešno da uopšte prate. Šteta, to je za mene bio jedini događaj gde ispratim te sportove i naučim više o njima.

Red bi bio da Đovak konačno izdominira i na OI :) Meni se nije dopalo što je pre tri godine onako ispalio dubl partnerku (kojoj je to bila velika šansa za probijanje) da bi igrao singl (i izgubio taj meč).

Isplatio joj je veliku odštetu posle. Znam iz sportskih krugova, ali svakako, mogla je biti Olimpijska Šampionka.

• Like
Reactions: raz
Grupe za Olimpijski turnir u muškoj košarci

Srbija će biti u grupi sa SAD-om, Južnim Sudanom i kvalifikantom sa turnira u Portoriku (Meksiko, Obala slonovače, Litvanija, Italija, Portoriko ili Bahrein).

hYMzxXf.jpeg

Ženska konkurencija

Srbija je u grupi sa Španijom, Kinom i Portorikom.

kyuHEEt.jpeg

Prema navodima ESPN-a, Amerikanci će nastupiti sa jakim timom u muškoj košarci:

Lakers - LeBron James, Anthony Davis
Warriors - Stephen Curry
Suns - Kevin Durant, Devin Booker
76ers - Joel Embiid
Minnesota - Anthony Edwards
Boston - Jayson Tatum, Jrue Holiday
Miami - Bam Adebayo
Indiana - Tyrese Haliburton

Samo cu dodati da je poslednji dodati igrac Kavaj Lenard. Cekalo se na to koliko je ozbiljna povreda.

Meni je malo iznenadjenje da su se Slovenke u rukometu plasirale na OI pobedom nad Crnom Gorom. Tako da Slovenija ima u obe konkurencije.

Sto se nas tice, dostigli smo kvotu 82. Poslednji koji je obezbedio je Lazar Kovacevic, streljastvo vazdusna puska.

Muska odbojkaska reprezentacija sve dalja od OL .
GOqrFPrbAAATb2E.webp

I ne treba da idu. Ove četiri utakmice su bile užas. Ako smo mi došli sa "najboljim" sastavom a ovoliko izgubili od reprezentacija gde nisu došli svi iz prve postave, onda čemu se nadati.
Kolaković je trebao da ode (ako ne i pre) još prošle godine.

Da li je moguće da će ko zna koji put zaredom ovako za dlaku ispasti iz trke za OI. Svaki put ne uspemo da se kvalifikujemo i svaki put zablistamo na nekom prvenstvu tek pred OI.

Trulo je muškom timu devojke rade odličan posao poslednjih par godina.

Muška reprezentacija je jednostavno prosečna, da ne kažem loša. Zaista bi čudo trebalo da se desi da se plasiraju. Odnosno da u nastavku takmičenja naorave neki senzacionalni rezultat, a da Kuba i Argentina debakliraju. Pobeda u ovom delu LN nosi 5 bodova na listi. Ali nije to svakako realno očekivati.

Ali je zato džudo tim obezbedio 6 kvota, po tri u obe konkurencije, tako da ćemo učestvivati i u ekipnoj konkurenciji.

Do kraja kvalifikacija možemo računari još na 3-4 učesnika u tenisu, maksimalno 4 kvotenu atletici na osnovu rang liste, maksimalno dve u plivanju i još jednu u stonom tenisu. Možda u boksu sad na kvalifikacijama da se kvalifikuje neko (ostalo je četvoro u konkurenciji). I to je to, maksimalno 102, realno oko 100 učesnika.

Ali nevezano za broj, dobar deo njih ima dobre šanse za osvajanje medalja, tako da desetak medalja uopšte nije nerealan broj

Желим организацији олимпијских игара у Паризу да се избламирају и осрамоте. Ели сад ово непримерен коментар?

Odbojkasi su smanjili prednost u odnosu na Kubu posto su juce fenomenalnom partijom protiv Holandije 3-0 (25-17 25-20 26-24 )
Screenshot 2024-06-06 at 10-14-20 The Official FIVB men’s Volleyball World Ranking. volleybal...webp

Eh, kada se setim koliko sam bio lud za OI (i sad sam ali ne u tolikoj meri). Recimo 2000. Sidnej, krece skolska godina, a ja skoro da nisam spavao ili sam propustio koji dan u skoli. 😅 Ili recimo 2008. Peking, uporedo spremao ispit i pratio igre od jutra do mraka. Tada sam spavao u proseku 3.5 sata. U 3h ujutru pocinjem da gledam, pa sve tamo negde do 17-18h. Nakon toga odem bar sat, sat i po na kos da malo udahnem svezeg vazduha, a onda ucim najkasnije do 24h. Moram priznati da sam tada dobro prolazio na ispitima.

Trenutno na broju smo od 91. Bosna i Hercegovina 2, Hrvatska 60, Crna Gora 13, S. Makedonija 1, Slovenija 63.
Bez odbojkasa imamo sanse do broja 100, kao sto je Scooby pisao. Vec sutra krece EP u atletici i prilika da se neko domogne norme. Pre svega mislim na Vilagos koja je blizu i Sinancevica ako bude bacao na nivou licnog rekorda, sto je tesko, moze da se nada OI.

U atletici će se broj popunjavati i na osnovu plasmana na rang listi. Imamo tu priliku za još par kvota

Ове godine ćemo da imamo oko 100 predstavnika. Verujem da će teniseri sva 4 mesta da popune, u plivanju sad na evropskom bi trebala Anja da zablista a moguće još neko, odbojkaši su još uvek u borbi i ako sam se ja oprosti već od njih da su pobedili Argentinu bila bi druga pričao ovako teško. Stoni tenis vrlo verovatno ne. I za kraj sam ostavio atletiku gde će preko 4 da prođu posle evropskog. Adriana Vilagoš i Sinančević su sigurni, Jovančević i Bibić sa velikim šansama, Marija Vučenović ukoliko prođe u finale može da se nada a i ovako mislim da ima šanse. Asmir Kolašinac takođe ima dobro mesto na rang listi i mislim da će da prođe što bi i bilo lepo za oproštaj. I za kraj ostaju Lazar Anić i Slavko Stević koji su ispali u kvalifikacijama i male su šanse ali možda prođu. Tako da najviše što možemo je 115 a mislim da je realno oko 102 ili 103. Šao mi je zbog boksera što nisu zablistali sada u kvalifikacijama a pogotovo mi je žao Nine koja je ovaj period od Tokija do sada baš imala problema prvo sa savezom pa sa merenjem i sada što je od jednog takmičenja do drugog imala nedelju dana a bili su na drugim krajevima sveta.

Back