Marija Š. ponovo na ESC-u je nešto što bi svako od nas skoro pa bez izuzetka ovde voleo da doživi još jednom na ESC-u. ALI treba biti realan.
Prvi razlog jer je više puta jasno i glasno rekla jedno veliko NEEE učestvovanju i takmičenju ali DA podršci našim predstavnicima i prisustvu samoj manifestaciji onda kada ONA to poželi i može. Ni njena Verica ne može da promeni njeno mišljenje ili je natera na bilo šta u životu a posebno na nešto što je javno više puta rekla a tek neko sa RTS-a ili mi fanovi koji bi je i interno poslali. Budimo više realni a manje komični. I Zelenski je odličan komičar (čak i sopstvenim polnim organom vrhunski svira klavir) ali jako loš političar.
Drugi razlog je svakako ono čega je ona jako svesna ( za razliku od mnogih fanova na žalost a koji žive u svetu punom mašte, zabluda, iluzija i veruju u nečije poštenje dsnas uz to)

da u ovim okolnostima gde 50% odlučuje publika a 50% geopolitika, šanse i sa Molitvom 2 a ne sa ,,Jebeno doba/dobar vam dan" , i Top 5 bio bio jako upitan. Tekst pesme je fenomenalan (sem ovog ,,je*eno što mi lično baš para uši u samom tekstu pesme, ne u toj meri i na ulici kada čujem).
Ipak umetnost i žargon mi ne idu ruku pod ruku iako uz nju mi sve ide jer ONA je jedinstvena u svakom smislu te reči.
Ponavljam, tekst je fenomenalan, te pored njene emocije je to nešto najbolje u pesmi. Sama melodija i instrumental a da je bez teksta i njene interpretacije tj. kad se tumači pojedinačno, daleko je od mnogih njenih pesama satkanih od emocija a o ,,Molitvi" i da ne govorim. Po meni to poredjenje je uvreda i za samu ,,Molitvu". Razloge neću obrazlagati jer je publika 2007 rekla svoje.
Većina se neće složiti sa tim ali meni je to svakako nebitno a i ne težim da se bilo ko i bilo gde pa ni ovde složi sa mnom ili mojim mišljenjem. Oni koji me malo duže i bolje poznaju, znaju da mi se u principu baš i j*be za bilo čije mišljenje sem jako bitnih ljudi ali u privatnom životu

Prosto sam imao potrebu da se oglasim jer su očekivanja da će se Marija takmičiti na Beoviziji/PZE 23 a kao prvo

a onda i na samoj Evroviziji za koju je rekla ,,nikad više", skoro su pa nerealna.
Ona, a ako kojim slučajem i reši da ide (a duboko verujem da nikad više neće), ići će sa takvim bangerom koji će i samu ,,Molitvu" da nadmaši i sruši u svakom pogledu ali i gde će njene šanse a pre svega okolnosti po našu zemlju Srbiju biti mirnije, da ne kažem i pobeda za Srbiju biti moguća i realna a ne samo potencijalna i realnija.
Nisu joj 23 godine više a karijera u padu pa da bi eto moralaaa nešto i nekome ponovo da se dokazuje. A nije Marija ni Loreen niti Rybak ili tog nekog skandinavskog mentalnog sklopa pa da bi joj posle pobede bilo svejedno kako će proći ponovo.
Isključe li potpuno žiri na ESC-u i uvedu li da samo publika glasa i u finalu, RTS bi je u dogovoru sa njom (ako bi htela naravno) pozvao interno a ne preko ,,PZE/Beovizije" jedne godine, te bi naše takmičenje bilo samo revijalnog karaktera ili se možda čak nebi ni održalo tada.
Ukidanjem žirija na ESC-u, bih moždaaa i sam verovao da bi pristala nekakooo i moooždaa. Ali u ovom formatu i ovakvom ESC žiriranju je i 90% njenog NE i više nego sigurno. I da, devojka jeste opičena na svoj neki način ali je uz to i jako svesna, realna i pre svega inteligentna što mi se čini da se ovde ali opasno previdja.