Pesma Evrovizije 2024 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
to bi moglo ako bi se 3 polufinala rasporedila da budu na nedelju dana i da pesme saznamo tek te nedelje kada počinje polufinale, isto kao što rade Melfest ili NMGP.

ovako ako bi nam zunuli 30 odjednom mnogo bi bilo.
2022. smo dobili 36 u roku od dva dana pa je ok prošlo 😄 Ali i to mi je ok ideja da mjesec dana traje izbor i da se predstave pjesme u toj sedmici, ali vjerovatno bi ove ranije prikazane imale prednost u finalu jer bi se slušale duže

Buč kesidi mi deluje nekako previše alternativno da ovde pobedi..
Lol a ove godine pobedio Luke Black. Fem podrumara. Znaci moze svako.

Ali slazem se da su Buc Kesidi kao manje harizmatican Joker Out mada imaju mnogo bolje pesme doduse.

• Like
Reactions: Mrm
2022. smo dobili 36 u roku od dva dana pa je ok prošlo 😄
pa kao OK, realno se slušalo 10tak pesama, a bilo jedno 20 filera. Ovako bi se i neke druge pesme istakle, a ne bi se pažnja obraćala samo na favorite i par drugih.

Ali i to mi je ok ideja da mjesec dana traje izbor i da se predstave pjesme u toj sedmici, ali vjerovatno bi ove ranije prikazane imale prednost u finalu jer bi se slušale duže
pa nzm, na NMGPu i Melfestu se pokazalo da to nema preterano uticaja.

Mislim da bi kod nas imalo uticaja, te da je Konstri i te kako pomoglo što je bila u prvom pf pa se dva dana samo o njoj pričalo i otprilike se odlučilo za koga se glasa, a nismo ni vidjeli 2. pf. Bar je meni tako bilo, nakon nje sam znao da hoću da ona ide, nevezano za Sarin nastup.

Svakako bi dobila Konstrakta i iz drugog polufinala, ali opet joj je dobro došao i trending i viralnost na TT u roku od svega par dana. Pa bila je iza Zorje u polufinalu po glasovima publike, ako nije i treća tu bila

Ma kakvih mesec dana izbor to nije nasa praksa i tradicija.

A pesama moze da bude ukupno 20 sa po 10 u polufinalima. I 10 finalista.
naravno, ali može da se priča i o drugim formatima čisto da se ponudi šta sve može.

najbolje bi bilo da polufinala budu petak i subotu jedne nedelje, a finale sledeće subote. Ovako u 4 dana bude previše nabijeno, treba malo vremena da se slegne.

I u tih 7 dana opet da se predstave finalisti u RTS-ovim emisijama, da se stalno priča o tome

onda finale ima smisla, ovako kad neko prođe pa već prekosutra mora opet da nastupa nema, a pogotovu neko ko je autsajder i ko je jedva ušao u finale.

Najjače mi bilo kad je 2005. održana Beovizija (ona sa najboljom scenom ikada) i nakon toga trebalo da se održi Montevizija nedelju dana kasnije a dan nakon Montevizije Evropesma/Europjesma, pa se RTCG bunio što se pesme sa Beovizije emituju, a njihove se još nisu čule, kao da već nisu namestili pobedu No Name-u. :ROFLMAO:

Najjače mi bilo kad je 2005. održana Beovizija (ona sa najboljom scenom ikada) i nakon toga trebalo da se održi Montevizija nedelju dana kasnije a dan nakon Montevizije Evropesma/Europjesma, pa se RTCG bunio što se pesme sa Beovizije emituju, a njihove se još nisu čule, kao da već nisu namestili pobedu No Name-u. :ROFLMAO:
najnakaradniji izbor

zamisli izjednačuješ silu kakva je tada bila Beovizija sa seoskim vašarom zvan Montevizija

kao da već nisu namestili pobedu No Name-u. :ROFLMAO:
Iako "Jutro" je moj favorit, No name bi svakako pobedili. Da su Jeleni sva 4 člana žirija dala 7 ili i po neki 8 poena (jer svakako da su 12 i 10 rezervisana za njihove predstavnike) opet ne bi bila prva, jer tad odnos nije bio 50:50, jer je publika bila 9. glasačko telo ..a i da je bilo 50:50, isto bi No name pobedio.
Veći problem je što je neko od našeg žirija sledeće godine znao da se pravi pametan kada je bilo logično da će opet isto sve uraditi

Mislim da bi i samoj Dzehvi bilo neobicno da nastupa na ESC-u. JESC bi joj vec super legao jer je navikla na publiku do 15 godina.

Bilo bi joj neobično kada bi nastupala na predevrovizijskim partijima u Evropi jer je publika kulturnija i između ostalih i gejevi za razliku od straight muškaraca koji su glavna publika na njenim nastupima 🤣

2 sedmice je skoro bio razmak.

Ma ljudi jedva čekam! 🤩😍

PZE 2024, Maja Nikolić - "Poštar, kuc-kuc, kuca dva puta"!

@dracarys da se ne vraćamo na tu priču, hteo sam da naglasim taj vremenski razmak koji se tada desio između Beovizije i Evropesme (RTS je na tu kuknjavu RTCG-u odgovorio da neće javno emitovati pesme koje su se kvalifikovale za Finale u Podgorici), ali i taj televoting je bio veoma sporan. Ja pouzdano znam od drugova iz CG da se nije naplaćivalo slanje SMS-a u CG o čemu se i na netu pisalo:

"There were rumors that the televote, which only lasted for 10 minutes, was free of charge in Montenegro and not in Serbia, but it was proven false."

https://en.wikipedia.org/wiki/Evropesma

Takođe je bilo polemike oko toga da li je u Srbiji moglo da se glasa preko svih operatera - navodno je samo preko Mobtela moglo... (Pre nego što je počelo čitanje glasova publike supervizorka, kontrolorka ili kako se već zvala je to i pročitala, pa je voditeljka - ona što je progutala motku, na kraju "ispravila" tj. glasalo u Srbiji i preko MTS-a. Uglavnom nisu tu bila skroz čista posla. No name, na kraju u Kijevu uopšte nisu bili loši; moje mišljenje koje sam i ranije iznosio je da je RTS trebalo da im prepusti izbor predstavnika te godine (što su prećutno i uradili), samo je šteta što je pesma kao što je Jutro bzvz proćerdana. Joksimović je bio besan - javno je navijao za Helenu i dovodio u BG, gostovao na Pinku sa njom; sledeće godine, neki kažu iz inata, prihvatio poziv RTVBH i dao im Lejlu - RTS-u je poručivao da ako žele da Srbija pobedi na Evroviziji neka mu se jave, on ima nekoliko pesama u fijoci. Kasnije se sve to naravno stišalo - pa je 2008. bio i voditelj i kompozitor pesme domaćina Evrovizije i 2012. interno izabran. Najgore u svemu tome je naravno što je RTCG - (kad vidim tu odvratnu ekipu koja se još uvek šunja po grinrumu na Evroviziji, povraća mi se) sve to ponovio i naredne godine sa Flamingosima.

Ja nisam ekpert, ali meni ovo što čujem na videu skroz prosek. Tako peva većina pevačica na našoj estradi.
Mora baš pametno da joj se odradi pesma da ne bi zvučala klimavo.
Kad su breskve znale da pevaju?

• Haha
Najgore u svemu tome je naravno što je RTCG - (kad vidim tu odvratnu ekipu koja se još uvek šunja po grinrumu na Evroviziji, povraća mi se) sve to ponovio i naredne godine sa Flamingosima.
Milova ekipa. Zato i prolaze tako kako prolaze na ESC

Ma svaki predstavnik CG je preko veze i poznanstva izabran. Vladana je još bila u nekoj stranci. Mada s obzirom ko ih priprema za Evroviziju slali su dosta različitih stvari i žanrova. Čak su tokom 2010-ih bili dosta hrabriji što se toga tiče od Srbije koja je igrala na sigurno.

• Like
A Vladanu napao Bojan Jovović iz No Name kako ne voli svoju zemlju. :ROFLMAO: Očito tako misli zato što je protiv Đukanovića.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back