Pesma Evrovizije 2024 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Dodova himna:

"Finally I can say "Yes, I’m different and it’s okay!"
Here I aaaaaaaaaaam"

😌🤭 Dodo 😘

A ND su onako vrh naše ESC umešnosti, svašta.
ne to, nego Beovizija / PZE

Nova deca kao nova deca, najbolje što je moglo da se izbunari iz te tragične Beovizije. Već sledeće godine je moglo konkretno da se bira, a 2020. smo prvi put imali respektabilan izbor.

Takođe mnogo se više vežeš za predstavnika kada znaš da si ga sam birao svojim glasovima (u većini slučajeva) umesto da neke babuskare u RTSu odaberu XY osobu sa XY pesmom na engleskom bez ikakvog lokalnog pečata.

• Haha
Reactions: Mrm
Nije ni za poređenje. A kad gledaš statistiku, onda gledaj to šta je ko doneo, a Bojana je uz sav messy nastup donela top 10. Poslednji pre Konstrakte.

Takođe mnogo se više vežeš za predstavnika kada znaš da si ga sam birao svojim glasovima (u većini slučajeva) umesto da neke babuskare u RTSu odaberu XY osobu sa XY pesmom na engleskom bez ikakvog lokalnog pečata.
Jel ti znaš kako se birao predstavnik 2015?

Nije ni za poređenje. A kad gledaš statistiku, onda gledaj to šta je ko doneo, a Bojana je uz sav messy nastup donela top 10. Poslednji pre Konstrakte.
što se tiče rezultata i dobro i loše smo prolazili i sa nac. izborom i bez njega, ali što se tiče popularnosti i propraćenosti ESCa kod nas (što je takođe jako bitno) nacionalni izbor se pokazao kao mnogo bolje rešenje

Jel ti znaš kako se birao predstavnik 2015?
ne računamo onu blamažu sa Jelićem i Krstićkom, to nije izbor već Narodno poselo što bi rekao Miloš. Zajebancija

• Haha
Reactions: Mrm
Ova konverzavija gave me some life, nakon što smo izgubili finale od 🇹🇷! 🤭

što se tiče rezultata i dobro i loše smo prolazili i sa nac. izborom i bez njega, ali što se tiče popularnosti i propraćenosti ESCa kod nas (što je takođe jako bitno) nacionalni izbor se pokazao kao mnogo bolje rešenje
Bukvalno mešaš babe i žabe. Različite formate i koncept.
Ja govorim da o Bojaninom plasmanu nema šta loše da se kaže, osim ako neko namerno želi da ga ospori.

Ja govorim da o Bojaninom plasmanu nema šta loše da se kaže, osim ako neko nametno želi da ga ospori.
mislim da pričamo o različitim stvarima

više se skoncentrišem na propraćenost i pomamu, a ne plasman. Ne postoji univerzalno pravilo za to šta bolje prolazi, interni ili nacionalni izbor. I jedni i drugi su donosili odlične plasmane državama sve u zavisnosti od organizacije i izbora, stoga je besmisleno diskutovati o tome šta je bolje.

Ja govorim da o Bojaninom plasmanu nema šta loše da se kaže, osim ako neko namerno želi da ga ospori.
Pa veliko učešće dijaspore u glasovima, velika je razlika u pf i finalu zbog toga, jedva smo prošli u finale.. Mene ste razapinjali za Albaniju 2023 zbog toga, a za Srbiju vam to ne smeta koliko vidim..

mislim da pričamo o različitim stvarima.
Pa ne znam o čemu govoriš, ali nazivanje godine, u kojoj smo imali poslednji pristojan plasman pre ICS, tamnim vilajetom mi je malo preterano.
Doslovno nije isti koncept po kojem se birala pesma, 2015. smo birali jednu od tri istog kompozitora. 2018. je kilavi pokušaj vraćanja Beovizije na kom je ND zasluženo pobedila, ali ne vidim u kom smislu to njih stavlja ispred Bojane.

Pa veliko učešće dijaspore u glasovima, velika je razlika u pf i finalu zbog toga, jedva smo prošli u finale.. Mene ste razapinjali za Albaniju 2023 zbog toga, a za Srbiju vam to ne smeta koliko vidim..
Jesi ti meni dobro?

Pa ne znam o čemu govoriš, ali nazivanje godine, u kojoj smo imali poslednji pristojan plasman pre ICS, tamnim vilajetom mi je malo preterano.
tamni vilajet u smislu propraćenosti i bitnosti ESC. Bilo je u fazonu "E ta XY osoba nas predstavlja sa nekom XY pesmom".

Sad uglavnom manje-više svi stanemo glavom i bradom iza onoga što PZE donese.

Doslovno nije isti koncept po kojem se birala pesma, 2015. smo birali jednu od tri istog kompozitora. 2018. je kilavi pokušaj vraćanja Beovizije na kom su ND zasluženo pobedila, ali ne vidim u kom smislu to njih stavlja ispred Bojane.
u smislu percepcije ESC kod ljudi, relevantnosti.

Dobar rezultat >>>>>>>>>>>>>>> Zainteresovanost ljudi u Srbiji
jbg to ne mogu da ti osporim pošto je to stvar percepcije pojedinca

doduše često ide jedno uz drugo

Goodbye (Shelter) i dalje meni naša najbolja pesma na ESC, rezultat mi je manje bitan u tom slučaju, kao i zainteresovanost Srbalja 😂

Goodbye (Shelter) i dalje meni naša najbolja pesma na ESC, rezultat mi je manje bitan u tom slučaju, kao i zainteresovanost Srbalja 😂
možda bi te iste godine umesto internog izbora bila recimo Beovizija 2016 na kome bi Sanja svakako pobedila, pa bi i sam odnos ljudi sa pesmom bio drugačiji.

Ovako se samo pojavila niotkuda, ispevala i pauzirala na 3 godine.

tamni vilajet u smislu propraćenosti i bitnosti ESC. Bilo je u fazonu "E ta XY osoba nas predstavlja sa nekom XY pesmom".
Ni sa ovim se ne slažem. Kod fanova nismo stajali Bog zna kako ni pre, ali smo posle one fantastične reakcije u prvom pf svima odjednom bili zanimljivi. Graham Norton nas je pre nastupa u finalu proglasio za pravi dark horse, Ana Matronick iz Scissor Sisters nas je hajpovala na BBC radiju. Gomila naših novinara je otišla u Beč, pritom posebno su bili naloženi pred finale. Ne znam gde treba da gledam da bi neki nazovi hajp bio realan, ali meni je ovo bilo sasvim dovoljno. Top 10 odličan, iako pomalo razočaravajuće kako su nas iskulirali sa takvom energijom.

Ni sa ovim se ne slažem. Kod fanova nismo stajali Bog zna kako ni pre, ali smo posle one fantastične reakcije u prvom pf svima odjednom bili zanimljivi. Graham Norton nas je pre nastupa u finalu proglasio za pravi dark horse, Ana Matronick iz Scissor Sisters nas nas hajpovala na BBC radiju. Gomila naših novinara je otišla u Beč, pritom posebno su bili naloženi pred finale. Ne znam gde treba da gledam da bi neki nazovi hajp bio realan, ali meni je ovo bilo sasvim dovoljno. Top 10 odličan, iako pomalo razočaravajuće kako su nas iskulirali sa takvom energijom.
dobro, glavno pitanje je da li bi menjali PZE za interni izbor nečeg sličnog Bojani ili Sanji?

Nije imao toliki hajp, vise je Grand vestacki pokusavao da ga nagura.

Status
Not open for further replies.
Back