Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

I meni je taj Filarri više seksi nego što je lijep kao što kaže @Micky, ima tu neku power bottom energiju koju volim kod twinkova, pri tom sam mislio da će mi biti odbojniji jer zrači nekom nadmenošću ali je barem na osnovu onog intervjua iz green room-a djelovao prizemno, usljed popularnosti na Tik-toku sigurno će upasti u top 10 na televotingu (što mu neće biti teško pored Gifta, Duo Granda, Empathy soul projecta, Frajli a vjerovatno ću skupa sa ovima u dnu biti i Boris i Nađa).

Meni Princ na momente djeluje kao skroz cool a nekada baš umišljeno i to bez pokrića, mislim da će kod publike ošuriti jer je jedini muškarac sa etno pop-baladom ove godine, dobar je frajer (iako nije moj tip lol) i nije nemoguć scenario da patrijarhalni dio Srbije masovno glasa za njega ne zato što im se sviđaju pjesma i nastup nego iz inata da ne bi pobijedila neka od onih silnih upbeat ''fema'' kako ih ovdje nazivaju... On mi je veća prijetnja nego što je Zejna iako kada bih morao da biram između njih dvoje prije bih izabrao nju jer je iole ''evrovizičnija'' pjesma iako su obje bajate, ona će vjerovatno biti u top 5 kod publike ali žiri će je sigurno spustiti nisko, sa druge strane Vranjanac top 3 po publici zagarantovan (ne bi me čudilo ni da bude prvi ali ne želim da vjerujem u to) a ako kod žirija bude isto u samom vrhu biće napeto, nadam se da će biti izvan prvih 5. :p

Po meni, Luka ako misli pobijediti ne smije imati manje od 10 kod žirija (12 mi je imperativ) a kod publike ispod 8 ne dolazi u obzir, mada sam sve više ubjeđeniji u njegovu pobjedu jer je po pregledima sa polufinala znatno odmakao od svih drugih kao i po lajkovima, hajp koji se oko njega stvara ovih dana mi je najopipljiviji... S druge strane, Filip isto ima velike šanse za neko od prvih mjesta po žiriju, nažalost od publike će vjerovatno dobiti dosta manje ali u konačnom zbiru bih volio da bude u top 5.

Uraganke nema šanse da uzmu teleglasanje ali među najboljima će svakako biti (na konto imena grupe), žiri će im prirediti parastos sa bodovima (ne bi me čudilo izvan top 10 da budu), neizvjestan im je i top 5 u ukupnom score-u. Džipsi je po meni stvarno ništa posebno, pjesma mi je samo ok a u kontekstu Evrovizije potencijal ne postoji, mislim da će ga žiri solidno nagraditi ali publika i ne baš (vjerovatno neka sredina tabele), elem evo moje predikcije za večeras:

Po žiriju:
1 - Gift
2 - Hurricane
3 - Boris Subotić
4 - Frajle
5 - Zejna
6 - Dzipsii
7 - Princ
8 - Nađa
10 - Filip Baloš
12 - Luke Black

Po publici:
1 - Stefan Shy
2 - Nadia
3 - Filarri
4 - Dzipsii
5 - Chegi
6 - Filip Baloš
7 - Zejna
8 - Hurricane
10 - Luke Black
12 - Princ

Ukupan zbir (top 16):
1. Luke Black (22 boda)
2. Princ (19 bodova)
3. Filip Baloš (16 bodova)
4. Zejna (12 bodova)
5. Hurricane (10 bodova)
6. Dzipsii (10 bodova)
7. Nađa (8 bodova)
8. Chegi (5 bodova)
9. Frajle (4 boda)
10. Filarri (3 boda)
11. Boris Subotić (3 boda)
12. Nadia (2 boda)
13. Stefan Shy (1 bod)
14. Gift (1 bod)
15. Duo Grand (0 bodova)
16. Empathy soul project (0 bodova)

Kad smo već kod festivala, zanima me šta je bilo ovo sa klipa(me sa thumbnail-a, mora da se pusti)(traje prvih nekoliko minuta) i gde se održavalo. Vidim da je sličan VI kao i za Beoviziju, izgleda kao pilot projekat baš kao i ona, i verovatno je imalo veliki potencijal, ali ne i budućnost

Grand festival.

Na ovom forumu sam 10 godina i mogu da kazem da su vecerasnje svadje nebitne, do maja ima svi da se krste u nastup koliko god veceras pljuvali (ko god da pobedi)

Otprilike je tako. Ja sam od 2010 sa pauzama (mada nzm gdje su mi stare poruke) i tacno bude kao sto si napisao/la.

Setih se pesme koje sam slušao. Tako me vraća na neki lep period.. prvo zaljubljivanje 🤣 prelepa Zejnina boja glasa

Back